ezehiel Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Mam dość kaloszy, w zeszły weekend popływałem przez kalosze. Szukam czegoś budżetowego jak behr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Ja do belki używam płetw dla nurków, ale nie pamiętam nazwy. Lekko przerobione, ale to nie ważne bo to tylko kwestia indywidualna komfortu. I powiem wam tak, że nie rozumiem tych wszystkich pytań i problemów z pływaniem np jesienią itd. Mój strój na belkę wygląda tak jak do brodzenia w rzece z jedną małą różnicą: skarpety zwykłe bawełniane, na to wełniane wysokie merynos czy inne alpaki co kto woli. I śpiochy. Na skarpetę śpiochów zakładam bucik neoprenowy niby dla nurków z alliexpresu(około 30-40pln) odpowiednio większy żeby nie było ciasno głównie po to żeby nie niszczyć obcieraniem przez płetwy czy inny piasek śpiochów. I to w zupełności wystarcza. Pływałem w Bałtyku czy jeziórach przy niskiej temperaturze i nigdy w nogi nie było zimno. Zawsze coś tam tymi pletwami trzeba machać więc w ruchu stopy się grzeją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Bezi ja mam gumowe wodery, w tym się średnio pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Mam dość kaloszy, w zeszły weekend popływałem przez kalosze.Szukam czegoś budżetowego jak behr. A może http://flyguide.pl/wodery-fishing-adventure-xl-p-501.html ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 A może http://flyguide.pl/wodery-fishing-adventure-xl-p-501.html ?To oddychacze nie są już tyko dla teletubisów? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 (edytowane) mała muszka na szczupaka Edytowane 28 Września 2018 przez ezehiel 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 mała muszka na szczupaka Zrobić nie problem. Tylko jak tym konfortowo rzucać cały dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Zrobić nie problem. Tylko jak tym konfortowo rzucać cały dzień?Cholera wie. Wielkie bydlę, może dwuręcznym rzucał? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Zrobić nie problem. Tylko jak tym konfortowo rzucać cały dzień?Może to mucha "spinningowa"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Może to mucha "spinningowa"?Mezalians? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 To raczej nie szczupak europejski, ale zdjęcie takie że mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 To raczej nie szczupak europejski, ale zdjęcie takie że mogę się mylić.@wujek, Masz rację, to jest muskie.Ale chodzi o muchę, wielkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 W przypadku muskie wielkość tej muchy nie powinna dziwić. Amerykanie standardowo łowią te ryby na przynęty xxl. Mnie bardziej dziwi jak takim czymś można prawidłowo rzucić Mi problem sprawia ciśnięcie muchy 15cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 15 cm syntetyka nie robi problemu ale pierzak już trochę waży.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Muchy używam okazjonalnie, w tym roku pewnie znowu spróbuję dopóki sie nie wk...wie jak mi się znowu wszystko poplącze, więc moje umiejętności rzutowe są żadne. Jak pierwszego złowię to pewnie zaskoczę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Ważne żeby podać chociaż te 15m Wujek kup Rio outbound short.Powinno rozwiązać problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Ważne żeby podać chociaż te 15m Wujek kup Rio outbound short.Powinno rozwiązać problemy.Tylko zależy w jakiej klasie ma kij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Od #6 do #9 https://caddis.pl/product-pol-9468-RIO-InTouch-Outbound-Short-I-S3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 (edytowane) TFO w 8 klasie, można przeciazyc do 9, sznur nie pamiętam ale intermedium w 8 klasie. Łowisko do 1.5m więc nie wiem czy pływający nie byłby lepszy i w 9 klasie.Przypomniałem sobie firmę, scientific anglers. 15 to chyba rzucę. Edytowane 30 Września 2018 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Ważne żeby podać chociaż te 15m Wujek kup Rio outbound short.Powinno rozwiązać problemy. Ja mam zrobioną tą metodą 25 centymetrową. Trochę wygnieciona , na zestawie 10wt lata bez problemu ponad 15 metrów . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Wujku ,co prawda było o tym gadane hameryki nie odkryję. Chodzi o to że rio outbound short to tak a linka zintegrowana z głowicą. Przy odpowiedniej technice fajnie lata. Kiedys zaczynałem z airflo 40+. Generalnie linka z głowicą ułatwia temat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Piękne muszysko i rozmiar jak trzeba, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Podobnie do RIO OBS rzuca się głowicami z flat line, dlatego pytałem o te głowice. @Wujek, teoria mówi, że float jest ok do 2m, ciężar muchy pozwoli jej zatonąć na daną głębokość ale to trwa.Dlatego preferowane są sznury inter aby skrócić czas i pozwalają połowić na głębszej wodzie.Ja mam tfo #9, rzucałem też #8 i śmiało można przeciążać te kije.Niestety sztuka rzucania wymaga nauki i to nie takiej na wodzie ale na trawie aby nie kusiło jednak zapolować na telesfora JBK, rzucam podobnymi muchami w granicy 20m. Chodzi mi o to, że jednak wolę aby przynęta była dłużej w wodzie niż w powietrzu opst commando w akcji 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Na tej wodzie łowi się na 1m, więc inter nie wiem czy nie będzie ciężki. W zeszłym roku łowiłem przyponem z kretlikiem i agrafką, ale ciągnęło to muchę w dół. W tym mam zamiar dowiązać sam FC 0.9mm i zobaczymy. Ja to głównie spinningista jestem, muchą czasami porzucam w ramach urozmaicenia, ale nie ukrywam że z chęcią bym dziabnął jakiegoś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 To ja bym zrobił zestaw na lince plywajace, przypon ok. 1m z żyłki 0,35-0,40 + plecionka tutanowa z samą agrafka. No i odpowiednie muchy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi