ezehiel Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Ja w tym roku próbuje stalki visiona + agrafka sukingada. https://bogdangawlik.pl/product-pol-8669-Vision-Wire-Line-Pike.html Zastanawiałem się Też nad ni-titaniun knot2kinky Fluo jednak można wiązać bezpośrednio do haka ale trzeba często zmieniać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Testował ktoś?Wciąż szukam optymalnego rozwiązania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 (...) Wciąż szukam optymalnego rozwiązania:)Plecionka tytanowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Testował ktoś?Wciąż szukam optymalnego rozwiązania:) Po co kombinować? Mieszkasz w UK masz ogólnie dostępne i sprawdzone tutaj rozwiązania: Do tego mini tulejki zaciskowe z Drennana. Plecionka jest extra miękka, w otulinie. Sprawdzona osobiście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Stalka visiona jest też w otulinie, używasz jej bez wiązania. Skręcasz i zgrzewasz zapalniczką - uwaga można przepalić i trzeba dawać spory zapas na węzły, rio możesz wiązać, zmniejsza wytrzymałość na węźle knot2kinkywiąże się jak żyłkę mimo, że to drut, tylko nie jest już tak elastycznie, drut to drut 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Czyli co, uważacie że FC powiedzmy 0.7mm nie będzie się sprawdzał? Wiem że 0.9 byłby lepszy ale z kolei jest dość gruby i nie wiem jak się będzie wiązał? Dzisiaj jadę do sklepu i chcę brać FC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Jasiu, chłopaki co ciskają większymi kurczakami i łowią szczupaki dłużej oraz na morzu ryby z większymi zębami używają FC 1mm i 1,2mm.Osobiście miałem obcinki na 0,7mm dlatego używam stalek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Dobra, biorę 0.9, tego nie przetnie. Jak mucha nie podpasuje to będzie na spinningowe przypony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Ja używam Dragon Titanum, nigdy nie została przegryziona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Jasiu, chłopaki co ciskają większymi kurczakami i łowią szczupaki dłużej oraz na morzu ryby z większymi zębami używają FC 1mm i 1,2mm.Osobiście miałem obcinki na 0,7mm dlatego używam stalek. Ja łowię 0,74 barkley i nigdy ryba mi tego nie ucięła ,choć fakt czasem po rybce 90-100+ bywa sfatygowany i trzeba wymienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 @Grzegorz78Grzesiu podlinkujesz mi te tulejki drennan-a?Kupię do testow dwa rodzaje tych drennan-owskich stalek(łowileś też tą Soft?) i Rio;)Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Soft strand nie łowiłem, ale tamta jest rewelacyjna. Już ją zresztą wysyłałem całkiem niedawno do Polski jednemu z Forumowiczów. Tulejki :https://www.ebay.co.uk/itm/DRENNAN-ESOX-SLIM-CRIMPS-pike-sea-crimps-ALL-SIZES/231447078806?hash=item35e3522796:m:mIyEE_QkUZr51BmLHUS7VSw Przekładasz dwukrotnie, robisz pętelkę i zaciskasz tulejki kleszczykami w dwóch miejscach. Nie puści- sprawdzone. Nie słyszałem kiedykolwiek o przegryzieniu tej linki. Mi się to też nie zdarzyło. Łowiłem z takimi przyponami w czasach spinningowych, jak też, o zgrozo, "na trupka" Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Soft strand nie łowiłem, ale tamta jest rewelacyjna. Już ją zresztą wysyłałem całkiem niedawno do Polski jednemu z Forumowiczów. Tulejki :https://www.ebay.co.uk/itm/DRENNAN-ESOX-SLIM-CRIMPS-pike-sea-crimps-ALL-SIZES/231447078806?hash=item35e3522796:m:mIyEE_QkUZr51BmLHUS7VSw Przekładasz dwukrotnie, robisz pętelkę i zaciskasz tulejki kleszczykami w dwóch miejscach. Nie puści- sprawdzone. Nie słyszałem kiedykolwiek o przegryzieniu tej linki. Mi się to też nie zdarzyło. Łowiłem z takimi przyponami w czasach spinningowych, jak też, o zgrozo, "na trupka" Pozdrawiam Grzegorz - od tamtej pory dokupiłem prawie wszystkie krążki jakie Drennan oferuje, są świetne. Używam do wahadeł, czasami streamerów, "trupki" nimi też zbroję... osobny rozdział, nie tutaj o tym pisać. Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Miło wiedzieć Andrzej Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Kupiłem regenerator 0.9, zobaczymy co to i czy da radę. Za 25zyla można eksperymentować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Kupiłem regenerator 0.9, zobaczymy co to i czy da radę. Za 25zyla można eksperymentować.To wiąż perfection loop i jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 (edytowane) To wiąż perfection loop i jazdaTak jest Edytowane 3 Października 2018 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Soft strand nie łowiłem, ale tamta jest rewelacyjna. Już ją zresztą wysyłałem całkiem niedawno do Polski jednemu z Forumowiczów. Tulejki :https://www.ebay.co.uk/itm/DRENNAN-ESOX-SLIM-CRIMPS-pike-sea-crimps-ALL-SIZES/231447078806?hash=item35e3522796:m:mIyEE_QkUZr51BmLHUS7VSw Przekładasz dwukrotnie, robisz pętelkę i zaciskasz tulejki kleszczykami w dwóch miejscach. Nie puści- sprawdzone. Nie słyszałem kiedykolwiek o przegryzieniu tej linki. Mi się to też nie zdarzyło. Łowiłem z takimi przyponami w czasach spinningowych, jak też, o zgrozo, "na trupka" PozdrawiamDzięki Grzesiu za informacje!Jestem Ci winien 3 pióra koguta, lametę i szelak :-D Pozdrowionka;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Nie ma sprawy Pozdrawiam również 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Dawno nie kręciłem. Wyszły strasznie Szczupaki muszą zweryfikować. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Dzisiaj strzeliłem nowe P.B. -130cm. Mucha rządzi!!! Jutro napiszę parę słów o okolicznościach połowu w odpowiednim wątku . Pozdrawiam Wobi 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Piękny[emoji106] Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Dzięki, fotki niestety nie ostre..., samowyzwalacz. Ale nic tam,zależało mi najbardziej na możliwie szybkim powrocie ryby do wody... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Wow, piękna ryba. Jeśli złowiona w PL to chyba największy szczupak złowiony na muchę w naszym kraju. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Przepiękna ryba! Gratuluję!!! ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi