lukomat Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 A podpowiesz gdzie tego flatsmana w dobrej cenie szukać? Dzięki.Np. ebay.com Sam przyznam, że się waham. Z wysyłka około $400 no i cło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Np. ebay.com Sam przyznam, że się waham. Z wysyłka około $400 no i cło. Cło to nic, bo po cle idzie VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 tak na ebay, faktycznie te dodatkowe koszty robią cenę, a na dodatek wydaje mi się, że na tuby w przesyłce mają ostatnio oko .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Dzień dobry,Pytanko do szczypakowców, chociaż kaliber trochę większy. Szukam jednoręcznego kija 2,60-2,70 co pociągnie głowicę 450-500 grainów z odpowiednich rozmiarów "muchą" i który nie będzie mieć akcji kija od szczotki. Wg mnie mówimy o klasie #11-12 i raczej mam na myśli starsze produkcje.Kurcze, niezłe parametry...na co polujesz?( w sensie na jakie ryby) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Cło to nic, bo po cle idzie VAT.Nie takie nic. 400x1,17 = 468x1,23=575$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Kurcze, niezłe parametry...na co polujesz?( w sensie na jakie ryby) W przyszłym roku spróbuję suma na Wiśle, zaczynam mysleć o wyprawie na tajmychy no i będzie na główkę do największych streamerów. Taki uniwersał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Nie takie nic.400x1,17 = 468x1,23=575$ 17% stawka celna? Ja zatrzymałem się na coś około 3-4%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Nie takie nic.400x1,17 = 468x1,23=575$Co prawda liczone w złotówkach, ale od kwoty 266 zł cło i podatek wyszedł mi 32 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 https://www.usbox.pl/blog/przedzialy-oplat-celnych-56.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 17% stawka celna? Ja zatrzymałem się na coś około 3-4%.Dane z poprzedniego tygodnia na sprzęt wędkarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Dzisiaj w końcu coś siadło..., był jeszcze jeden mniejszy + spad jeszcze jednej fajnej ryby i 2 kontakty. Muszka na dziś Pozdro.Wobi 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Dzisiaj w końcu coś siadło..., był jeszcze jeden mniejszy + spad jeszcze jednej fajnej ryby i 2 kontakty. Muszka na dziś 20181210_145949 (2).jpg Pozdro.WobiFluorocarbon ? Jaką średnicę używasz ? Nie zdarzyło się że ścieły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Fluorocarbon ? Jaką średnicę używasz ? Nie zdarzyło się że ścieły ? To akurat Barkley 0,74mm ,taki używam na szczupaki i nigdy mnie nie zawiódł ,a parę rybek 100+ na niego wyjechało... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Nie rozpinają Ci się agrafki? Ja po dwóch takich incydentach odpuściłem je sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Używam spinwali i jeszcze mi się nie zdarzyło,a czasem zmieniam muchy i niechce mi się wiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Używam spinwali i jeszcze mi się nie zdarzyło,a czasem zmieniam muchy i niechce mi się wiązać.Jakiego węzła używasz do wiązania fluorocarbonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Ja używam Rapala knot lub perfection loop przy mniejszych rozmiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 ja używam max.prostego węzła: przewlekam przez oczko,okręcam 4 razy i wracam przez pętelkę.grunt to porządnie zaciągnąć (ja robię to na szczypcach).Mało jest dobrych węzłów do grubego fluo, węzeł rapali też jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickeN Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Witam serdecznie, już od kilku miesięcy kręci mnie, aby kupić swój pierwszy zestaw na szczupaki, głównie nakręciła mnie seria Fly vs Jerk na YT. Przejrzałem forum, ale jest tam tyle różnych nazw, oznaczeń itp., że jestem po prostu siny, także liczę na konkretne odpowiedzi tych bardziej doświadczonych, którzy kilka lat temu kupowali swój pierwszy zestaw muchowy, a teraz mogli by z czystym sumieniem polecić mi taki zestaw, który wciągnie mnie na dobre Czy za 400-500zł coś na początek dam radę skleić ? Może coś używanego ? Jeśli coś wykracza poza mój budżet śmiało podajcie, może uda mi się znaleźć gdzieś używkę lub po prostu dołoże. Sprzęt ma być głównie na szczupaki z łodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 (edytowane) jerkbait.pl-sprzęt-na-szczupaka Jest co czytać i gdzie pytania zadawać Edytowane 17 Stycznia 2019 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zaczoł bym od tego;http://jerkbait.pl/topic/61118-pomoc-dla-%C5%9Bwie%C5%BCaka/Zaczynanie przygody z muchą od sprzętu na szczupaki to raczej słaby pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 (edytowane) @mickeNShakey Agility XPS #10, w UK szczupakowi zapalency w budżecie lowią tymi kijami i jest git. Miałem w łapie, fajny patyk. Za niecałe 60 £ dostaniesz nowkę Edytowane 17 Stycznia 2019 przez kleniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Witam.Bardzo fajny kijek. Kiedyś był jego odpowiednik na solankę - Atlantis się nazywał.Axp #10 to też zacny patyk SH na muchowe karpie i sumy Nie to żebym łowił nagminnie - próbuję i z łatwością przynętę podaję ... z rybami to wiadomo - różnie może być Pozdrawiam.PS. Ten na dole. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Forest co masz podpięte do tego XPS-a? Kaseciak Wychwood-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Witam.Tak."Trufla" SLA pierwsza seria, model 9/11. Mieszczą się na niego bez problemu obecnie produkowane linki szczupakowe #8-9, które nijak nie chcą wejść na wszelkiej maści inne kręćki #7-9 ... o podkładzie nie wspomninając. Kasety te same co w nowej wersji - pasują. Za 60 funciaków teraz chodzą bez żadnych promocji. Dla mnie super kręcioł za śmieszną kasę.Śrubę dokręcającą tylko trzeba przesmarować (byle nie grafitem), bo potrafi się zapiec albo ukręcić.Generalnie to jestem fanem wszelakich produktów muchowych Wychwood'a Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi