nord91 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 (edytowane) Powalczyłem dziś z muchówką. Trafił się jeden szczupak na taką muchę z Buck thaila i flesza . Zdjęcia nie wstawię bo nie spełnia forumowej normy P.S. Linka tytanowa na przypony już zamówiona Edytowane 8 Października 2019 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Slinky Fiber to kanekalon, a kanekalon to sztuczne włosy. Kiedyś pisałem o tym do Sztuki Łowienia. Do much szczupakowych dość sztywny, choć w ograniczonym zakresie można go używać. Wszystko zależy od pomysły na muchę. Haki - jak podpowiedzieli koledzy - do nabycia u mnie, jakby coś. Niebawem będzie można normalnie zamawiać przez sklep on-line, ale moje "zdolności" informatyczne skutecznie spowalniają moment otwarcia .@Arek Kubale Tylko slinky jednak jest cieńsze niż kanekalon - oczywiście IMHO Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Mam kilka różnych paczek "ketonalu" i są zarówno różnej grubości, róznie pokarbowane, jak i róznej sztywności...Używam czasem jako substytutu ogona jelenia, jak i w muchach przegubowych jako podstawowego. Dodaję tez Nayata, ale jako wierzchnią, czy raczej przednią warstwę przykrywająca wszystko + jakieś pasemki flasha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 @Arek KubaleTylko slinky jednak jest cieńsze niż kanekalon - oczywiście IMHO Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Kanekalon niestety to dość niejednorodny materiał. Przerzuciłem tego bardzo dużo, lata temu jeszcze, jak moja żona wykonywała syntetyczne warkoczyki. Paczka paczce nierówna, ale jak dobrze poszukać, da się nabyć identyczne do slinky. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Arek, z tobą nie zamierzam polemizować nawet Przy tobie to pikuś jestem. Po prostu za mało tego zrobiłem w życiu. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Arek, z tobą nie zamierzam polemizować nawet Przy tobie to pikuś jestem.Po prostu za mało tego zrobiłem w życiu. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka @ezehiel - A polemizuj, jestem otwarty na rozmowę. Mało tego - w tej działce (jak i w wielu innych) to jeden z lepszych sposób, by się dowiedzieć czegoś nowego. Czasem coś wiem, czasem czegoś nie wiem. Póki rozmawiamy (a nie mędrkujemy i prężymy bicki), wszystko jest cool . Pozdrawiam i w kontakcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 @Arek Kubale Wrócę do kręcenia kurczaków i rzucania nimi będę dyskutować. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 (edytowane) Trochę mi smutno się zrobiło, że wy kręcicie i łowicie, a ja nie więc postanowiłem sięgnąć po coś z przeszłości i ukręcić na nowo. Nie zawsze łowimy grubo często el szczupako żre drobno i to go najczęściej kusi. PS. Przepraszam, że główka nie wykończona okazało się, że UV wyszło.. Ryba w occie. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Października 2019 przez ezehiel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 no i tysz piknie Jak nie masz parcia na czas, to polecam : https://pl.aliexpress.com/item/32984771934.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fLwHd3K23pln za butelke 60 gram. Starcza na długo, utwardzisz wszystkim, nawet na parapecie w słoneczny dzień.Suchy i przezroczysty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Witam.Ja to bym zwyczajnie zaszelakował i po sprawie ... Super mucha do muchowego jigowania.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 @Forest-Natura Ogólnie nić jest zaklejona super glue, szelak mam zbyt rzadki, taki do nimf. W weekend jak nie urwę na zaczepie to będzie polowała na Pilicy za drapieżnikiem. Wolałbym być na Bzurze ale ... zaproszenie mam w inne rejony. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Nie mam jak dobrze zrobić foto i nie chce mi się obrabiać więc wrzucę wam surówkę. Wyszło jak wyszło, muchy proste w konstrukcji w weekend może pójdą do wody. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 (edytowane) Właśnie doszła linka tytanowa(a raczej drut) . W jaki sposób polecicie skonstruować z niej przypon? Edytowane 22 Października 2019 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Właśnie doszła linka tytanowa(a raczej drut) . W jaki sposób polecicie skonstruować z niej przypon?Co kupiłeś za tytan? Pokaż fotki Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 (edytowane) A ali Edytowane 22 Października 2019 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Zobacz czy dasz radę zrobić perfection loop.Jak pójdzie to z drugiej strony daj agrafkę i będzie git. https://youtu.be/OY4I03ETe-c Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 SpróbójeKońcówkę w rurkę termokurczliwą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Ja to w co innego wolę wsadzić końcówkę ale jak siebie chcesz, tylko uważaj z ogniem Tak daj w koszulkę. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Perfection Loop z drutu tytanowego ?? - szacun... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Marian czepiasz się.. przecież napisałem spróbuj. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Da się [emoji41] Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Da się [emoji41] Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu TapatalkaTobie też się udało? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Da się [emoji41] Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalkaz drutu tytanowego? z checia zobacze.pochwal sie prosze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Gość na filmie wklejonym przez Marcina wiąże drut w perfection loopa, więc raczej się da Na opakowaniu jest wyraźnie napisane single strand. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Zwróćcie uwagę, że te węzły nie są dociągnięte. I tak ma być. Jak spróbujcie je ściągnąć to się zdeformują, przypon będzie wykrzywiony. I nie ma obawy, że to się rozsupła, nie mam takiej siły w rękach żeby taki węzeł drgnął. Pzdr. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi