ezehiel Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 No i dlatego ludzie mają na imię Tomasz. Chciałeś To masz Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 https://www.youtube.com/watch?v=DUSbtic7vUk Może w ten sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Ja zrezygnowałem ze stosowania tytanu na przypony. Używam go tylko przy konstruowaniu much. Zamiast niego stosuje drut stalowy o wytrzymałości chyba 58lb. Bardzo łatwa zrobić oczka . Na zdjęciu pod casta. Pod muchę zamiast krętlika robię większe oczko które później spłaszczam. Z fc lączę pętla w pętlę. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Sposobów na zrobienie przyponu jest wiele. Ten ostatni w przypadku muchy jest mało finezyjny - według mnie oczywiście. Możesz użyć https://youtu.be/Xmu9qYNksNU Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Właśnie, Jarek - sport-fishing bodajże, miał przypony z drutu bez pamięci. Bardzo prosto się zakładało przynętę. Nie wiem czy dalej je ma ale były fajne. Ja korzystam z linki stalowej visiona, szybki materiał. Można wiązać, stapiać robić cuda. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Zaciśnięte metalowa tulejką. Nawet nieźle wyszlo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 W tym rozwiązaniu zdarzało mi się, że włosy muchy zahaczały o oczko z drutu. Warto to miejsce zabezpieczyć klejem UV i wówczas nie ma to miejsca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 (edytowane) A zastanawiałem się nad tym czy klej UV się sprawdzi ???? Edytowane 26 Października 2019 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 (edytowane) Niestety o kiju ale klimat jesienny ekstra Edytowane 31 Października 2019 przez #Nord 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 W końcu coś fajnego do zdjęcia 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Ładny Na szklaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 (edytowane) Tak, na #6. W zasadzie to przyłów, bo polowałem na okonie ;P A wziął an takie coś Edytowane 2 Listopada 2019 przez Tomek.M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 (edytowane) Damsel nymph ? Nie spodziewał by się na to szczupłego w takim rozmiarze Edytowane 2 Listopada 2019 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Skuteczna na większość ryb. A spodziewał byś się bolenia 80cm na nimfę na haku #16? Takiego złowiłem w kwietniu przy łowieniu jazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Chyba nie potrzebnie się katuje muchówką w #9 klasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Bolenia złowiłem na muchówke w #2 klasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Chyba nie potrzebnie się katuje muchówką w #9 klasie Machaj wędą, ryby będą! Klasa wędki jest ok, możesz słać konkretne muchy do wody, a nie jakieś popierdółki. To, że ktoś ma przyłów nic nie znaczy. Ot fuks o prostu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Motanie przed wyjazdem do Blekinge. Pierwsze próby z BESTIĄ Popovicsa poniżej. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Motanie przed wyjazdem do Blekinge. Pierwsze próby z BESTIĄ Popovicsa poniżej. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu TapatalkaNiezły kurczak. Jak długi i ile haków? Wszystkie węzły poklejone? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Hej.Hak Predator X 6/0, potem na lince (Intruder coś tam) nanizane 7 segmentów z bucktaila na krótkich tubkach i ogonek z snow runnera. Nie wiem jeszcze jak to będzie się zachowywać w wodzie ale w necie te konstrukcje pracują rewelacyjnie. Much ma 30cm natomiast ma bardzo lekka, ażurową konstrukcję i powinno dobrze się rzucać. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Tu wersja oryginalna, hardcorowa Bestii, robiona na grubym mono przez samego autora wzoru. https://youtu.be/qfUF-v4kdwQ Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Dobra teraz skojarzyłem wzór. Podeślij wyniki jakie dał ten kurczak. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Za parę dni zaczynamy, jadę z dwoma korbiarzami, na których trzeba trochę uważać więc zobaczymy ile czasu będzie dla muchy. Chętnie kiedyś wybrałbym się na wyjazd "fly only". Pzdr. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Cześć Panowie, przymierzam sie do wiązania pierwszych much szczupakowych i nurtuje mnie jedna rzecz - snow runner/nayat. Materiał niby często stosowany a w necie tylko w jednym miejscu jest dostępny. Czy podobieństwo do owcy islandzkiej jest tylko na zdjęciach? Czy jest to ten sam materiał tylko inna nazwa handlowa? Kupiłem juz cztery kolory owcy a wyczytałem ze snowrunner jest najlepszy... i co tu teraz zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi