venom_666 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Tylko podobny, chociaż widziałem owce sprzedawane jako nayata.Włos jest ciut sztywniejszy i się tak nie plącze. Mniej też wodę trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) Bardzo dobry jest brush że snow runera. Napisz do Pike Terror Flies. Ja jestem bardzo zadowolony z tego materiału, muchy kręci się bardzo latwo Edytowane 14 Listopada 2019 przez #Nord 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Pasta jak babcię kocham....Uderz do Arek Kubale zapytaj. Owca się też nada, dywan jest super.Podstawa to bucktail Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 (edytowane) Witam.Na Ali fajny materiał jest, nazywa się Slinky Fiber. Jeżeli chodzi o miekkość, sztywność, pracę w wodzie, to coś pośredniego między dywanem a bucktailem.W lumpeksach, po złotówce lub dwa, często dostać można całe naręcza kołnierzy do kapturów - po "muchowemu" fachowo nazywa się to Furabou. Też dostępne na Ali za gosze.Bardzo dobre są miotełki do kurzu - za całe 7 złotych kupiłem u mnie w miejscowym GS'ie taką o wszystkich kolorach tęczy, a w zeszłym tygodniu w Lidlu za dychę moża było dostać bardzo gęstą miotełkę w kolorach biebiesko-biało-błękitnym ... materiału z niej tyle, że do końca życia mi wystarczy ... Pozdrawiam. Edytowane 15 Listopada 2019 przez Forest-Natura 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Tylko podobny, chociaż widziałem owce sprzedawane jako nayata.Włos jest ciut sztywniejszy i się tak nie plącze. Mniej też wodę trzyma.Gdzie ? Toć to mistyczny towar ze zwierza z innej planety ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Na jakimś brytyjskim forum dogrzebałem się do wypowiedzi producenta. Nayat to ich nazwa wymyślona na potrzeby marketingowe a materiał pochodzi od owcy. Nie napiasano jakiej konkretnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof23 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Na jakimś brytyjskim forum dogrzebałem się do wypowiedzi producenta. Nayat to ich nazwa wymyślona na potrzeby marketingowe a materiał pochodzi od owcy. Nie napiasano jakiej konkretnie.Proszę pokaż wszystkim to forum gdzie producent pisze ze snow runner to owca ? bardzo chętnie poczytam o tym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Trzecia strona tematu, użytkownik FoxyTails. https://www.salmonfishingforum.com/forums/fly-tying-topics/37221-stupid-question-3.html Link do ich strony https://www.foxy-tails.co.uk/search/for/Nayat/ "It is a member of the sheep family…we decided to adopt the name Nayat to introduce the product to the market…If We had called it sheep it would have been discounted as another Icelandic Sheep Hair and not given a chance to prove its many many good qualities for fly tying. This was a post I made on this forum in 2008 Regarding Nayat.. If you look at the post "Temptress" you will see the comments by ballingall512 and klops you will see the properties.... Nayat is a name we have adopted at Foxy-Tail for this product it is our brand name and we are sole suppliers of this product.Hope that helps" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 @Pasta , pastunia ...Chopie jak ty się nam poświęcasz!!.... [emoji14] Bardziej mi pasuje snow runner. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Wyskoczyłem dzisiaj na 2-3 godzinki po południu i w końcu się udało coś złowić.... Najpierw zameldował się szczupaczek 79cm. Potem o 10 cm krótszy sandaczyk. potem jeszcze jeden sandaczyk +-60cm.i kolejny szczypaczek około 80cm. Był jeszcze spadzik jednej fajnej rybki i to tyle,ale to w sumie 4 wypad tej jesieni.Poprzednie nie należały do zbyt udanch... Pozdrawiam Wobi 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Gorąca relacja znad wody. 74.. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Szkiery Blekinge- miejsce gdzie w konkurencji Fly vs. Jerk mucha ma takie same albo większe szanse na sukces Najlepsze muchy na obrazku- najlepsze ciemne. Na mocno zarośnięte miejsca polecam wzór Niklausa Bauera- Weedless Pike Fly- sprezentowałem Gunnarowi w podziękowaniu za możliwość wędkowania z kajaka; teraz zbieram na kajak [emoji2357][emoji16] Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 (edytowane) Pływałem dzisiaj na belly 3 godziny. 5 szczunów do 60 cm ułowiłem. Woda lodowata. Może jeszcze raz wystartuję, ale muszę coś zrobić z marznącymi stopami. 5 mm neoprenu i podwójne skarpety to za mało ???? Edytowane 9 Grudnia 2019 przez Mysha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Niestety płetwy uciskają w jakiś sposób stopy ( czy to w kaloszach, butach do brodzenia czy na skarpecie ) tego nie przeskoczysz. Spłynięcie, rozruszanie się na brzegu trochę pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Mysha weź prądnice i grzałkę z sobą Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Niestety płetwy uciskają w jakiś sposób stopy ( czy to w kaloszach, butach do brodzenia czy na skarpecie ) tego nie przeskoczysz. Spłynięcie, rozruszanie się na brzegu trochę pomaga Ja stosuję płetwy nakładane na śpiochy Subzero Visiona. Najwygodniej mi się w tym pływa. Płetwy są 46/47. Nogę mam 43. Przy wodzie powyżej 7-8 stopni jest ok. Dziś było 3. Normalnie robię jakieś przerwy, ale dzisiaj był spontan i szkoda było mi czasu ????. Ryby mało agresywne. Wolne prowadzenie. Najeżdzały wcześniej skubiąc. 4 dni temu na 1/3 powierzchni jeziora (25 ha) był lód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Mysha weź prądnice i grzałkę z sobą Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaPrądnica nie zmieści się na moim okręcie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Pływałem dzisiaj na belly 3 godziny. 5 szczunów do 60 cm ułowiłem. Woda lodowata. Może jeszcze raz wystartuję, ale muszę coś zrobić z marznącymi stopami. 5 mm neoprenu i podwójne skarpety to za mało https://www.campingshop.pl/ogrzewane-skarpety-z-pilotem-oraz-powerbankiem-glovii?gclid=EAIaIQobChMI6Juq_Lar5gIVCeWaCh3qNwhiEAQYBCABEgI2BvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Z niewielkiej rzeki ☺️ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Z niewielkiej rzeki ☺️Witam,kij to Ego Pike? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 (edytowane) Nie to nie EGO, to Predator z Ali Edytowane 16 Grudnia 2019 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Wygląda raczej na Predator-a... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 (edytowane) Budżetowy zestaw ale przyjemnie się nim łowi Edytowane 16 Grudnia 2019 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Predator i V-access (Ego Pike) to całkiem dobre propozycje dla osób zainteresowanych łowieniem szczupaków na muchę. Szczególnie biorąc pod uwagę półkę cenową. Przy czym Predator zdecydowanie lepiej i estetyczniej uzbrojony. Jedaka na dłuższą metę kije te maja swoje ograniczenia i podejrzewam ze dla kogoś kto wsiąknie na dobre w muchowe szczupaki i będzie je chciał łowić w rożnych warunkach będą to tylko wędki przejściowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Jedaka na dłuższą metę kije te maja swoje ograniczenia Mógł byś rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi