Skocz do zawartości

Szczupaki na muchę

admin

Rekomendowane odpowiedzi

MaxCatch i MaximumCatch, oraz MAxCatch Outdoor i MaximumCatch Oficial Store to to samo. Nawet na Aliexpress mają różne ceny i jak dobrze przeszukasz oferty to znajdziesz taniej. Różnią się minimalnie dostepnym asortymentem, oraz własnie cenami.

• Like 2

Witam.

Warto jeszcze odwiedzić e-bay, zarówno brytyjski, jak i amerykański. Tam ceny tej samej chińszczyzny potrafią być zdecydownie mniejsze niż na Ali, koszty przesyłek z reguły takie same, czyli zerowe, a ochrona kupujących i załatwianie ewentualnych sporów dużo pewniejsze.

Pozdrawiam.

• Like 1

/ciach/, a ochrona kupujących i załatwianie ewentualnych sporów dużo pewniejsze.

Pozdrawiam.

Tutaj akurat przywaliłeś jak Najman o matę. Nie zdarzyło mi się na kilkadziesiąt zamówień, żebym miał jakieś problemy. Z pięć rzeczy reklamowałam i zawsze otrzymywałem 100% zwrotu bez konieczności wysyłki powrotnej. Jedynie jak reklamowałem zbyt sztywne gumy, Ali zredukował zwrot do 50%. Należy tylko pamiętać, że trzeba wybierać znanych dostawców i kupować towary polecane (ja w ww. przypadku dokonałem zakupu z tzw "dupy").

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez zeralda
  • Like 2

a ochrona kupujących i załatwianie ewentualnych sporów dużo pewniejsze.

Pozdrawiam.

E tam, Ali jest super-bezpieczne pod tym względem, jedyne problemy miałem w sklepach, a konkretnie w GearBest.

Sprzedawcy na Ali grają  na warunkach narzuconych przez serwis i bardzo dla klienta korzystnych.

A gdy jesteś użytkownikiem diamentowym to już w ogóle - mniejsze spory są rozwiązywane od ręki na Twoją korzyść. Polecam.

Edytowane przez skrzyp

Nie zdarzyło mi się na kilkadziesiąt zamówień, żebym miał jakieś problemy. Z pięć rzeczy reklamowałam i zawsze otrzymywałem 100% zwrotu bez konieczności wysyłki powrotnej. Jedynie jak reklamowałem zbyt sztywne gumy, Ali zredukował zwrot do 50%. Należy tylko pamiętać, że trzeba wybierać znanych dostawców i kupować towary polecane (ja w ww. przypadku dokonałem zakupu z tzw "dupy").

Podpisuję się dwiema rękami, ponad 1000 zamówień i zero zmartwień.

Witam.

No to już nie temat na ten wątek i pewnie adminy zaraz wkroczą, więc nie będę się rozwodził ... proponuję żebyście Panowie zrobili jednorazowe zakupy przez serwis e-bay, za kwotę powiedzmy większszą niż tysiąc dolców lub funtów płacąc przez PayPal i takie same zakupy bezpośrednio na Ali płacąc kartą. Wtedy poczytacie regulaminy płatności, zachowując ostrożność jednorazowego wydatku takiej kwoty i będziecie wiedzieć na czym polega różnica. Idę o zakład że zrobicie te zakupy jednak przez e-bay  ;)

Powyższe to z autopsji i żeby nie było - również nigdy nie miałem problemów z Ali.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura
  • Like 2

Ja trochę z innej beczki. Czy ktoś miał jakieś problemy z marką Vision? W zeszłym roku kompletowałem sobie zestaw pod szczupaka, wędka Scierra Big Fly #8 i do tego Vision Deep 7/8. Gdy przyszedł kołowrotek standardowo, podkład, linka przypon i nad wodę. po pierwszym użytkowaniu odkręciła mi się oś w kołowrotku, powodując "klinowanie" się szpuli. Mówię no nic, czasami zdarzają się jakieś usterki. Wróciłem do domu rozkręcenie ze schematem i wszystko działa. Ostatnio zamówiłem do niego szpulę z tą różnicą, że do wersji białej a nie czarnej którą posiadam. Zakładam szpulę a ta nie chce wejść na plastikową oś, i już mnie zaczyna nosić. Po dobrych 30 minutach szlifowania na mokro szpula została dopasowana. Stąd to moje pytanie, na dwa produkty Vision z dwoma był problem. 

"A co z kijem ? linka 19gr-21 to "overloading" o 3-4 klasy."

------

Grunt to pilnować żeby głowicę nie wypuścić poza szczyt. Jak wiesz że cała wazy za dużo i kij "klęka" to zostawiasz jakiś jej odcinek w przelotkach. Najlepiej gdy jej tylny stozek jest dłuższy wtedy bez problemu leci. Najbardziej przeciążają kij długie niestabilne w powietrzu pętle (np. podczas wiatru) i krótkie "kable typu ogryzek". Jak taką krótka wypuścisz poza szczytówkę i nie daj Bóg coś zawalisz przy nawrotach to może być po kiju.

Określ do jakich wabików potrzebujesz sznur i wtedy będziesz wiedział czy kij go przetrzyma czy lepiej nimi nie rzucać i zmienić linkę/kij. Nie wszystko się da.

Ja trochę z innej beczki. Czy ktoś miał jakieś problemy z marką Vision? W zeszłym roku kompletowałem sobie zestaw pod szczupaka, wędka Scierra Big Fly #8 i do tego Vision Deep 7/8. Gdy przyszedł kołowrotek standardowo, podkład, linka przypon i nad wodę. po pierwszym użytkowaniu odkręciła mi się oś w kołowrotku, powodując "klinowanie" się szpuli. Mówię no nic, czasami zdarzają się jakieś usterki. Wróciłem do domu rozkręcenie ze schematem i wszystko działa. Ostatnio zamówiłem do niego szpulę z tą różnicą, że do wersji białej a nie czarnej którą posiadam. Zakładam szpulę a ta nie chce wejść na plastikową oś, i już mnie zaczyna nosić. Po dobrych 30 minutach szlifowania na mokro szpula została dopasowana. Stąd to moje pytanie, na dwa produkty Vision z dwoma był problem.

A zgłaszałeś to do ich serwisu?

------

Grunt to pilnować żeby głowicę nie wypuścić poza szczyt. Jak wiesz że cała wazy za dużo i kij "klęka" to zostawiasz jakiś jej odcinek w przelotkach. Najlepiej gdy jej tylny stozek jest dłuższy wtedy bez problemu leci. Najbardziej przeciążają kij długie niestabilne w powietrzu pętle (np. podczas wiatru) i krótkie "kable typu ogryzek". Jak taką krótka wypuścisz poza szczytówkę i nie daj Bóg coś zawalisz przy nawrotach to może być po kiju.

Określ do jakich wabików potrzebujesz sznur i wtedy będziesz wiedział czy kij go przetrzyma czy lepiej nimi nie rzucać i zmienić linkę/kij. Nie wszystko się da.

A może łatwiej i przyjemniej dobrać tak kij i linkę żeby nie mieć takich dylematów...;)

• Like 2

• 7 miesięcy temu...