Kuba Standera Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Pod pachą to tylko jak doisz krowę czyli bardzo szybko wybierasz linkę na obie ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 A jak wybierasz normalnie to zeby zoptymalizować kontakt kija i poprawić liniowość zestawu zalecają trzymanie końcówki blisko wody lub nawet zanuszenie paru cmtrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Czekam na zestaw Oby tylko takie siadały na muchówce Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Jaka ciekawa gumowa mucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Czekam kiedy wobler129zacznie tutaj mamuśki na muchę złowione wrzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Czekam na zestaw Oby tylko takie siadały na muchówce Uploaded with ImageShack.us Jeśli woda jest taka jak mówisz, to chyba nie długo zestaw powinien dać sobie z takim rybem radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 @wobler129 piękne ryby łowisz. Gratuluję. Chyba czeka ciebie niezła zabawa z muszkami. U mnie gabarytowo nie tak pięknie ale coś tam udało się wymuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 @Piwoluka ale mnie podjudzasz tymi fotkami, a ja nawet zestawu w łapce jeszcze nie trzymałem <_< Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Przyszedł Twój zestaw. Powiem szczerze... no robi to kurna wrażenie, nie przypuszczałem ze będzie aż tak dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Przyszedł Twój zestaw. Powiem szczerze... no robi to kurna wrażenie, nie przypuszczałem ze będzie aż tak dobrze Cieszę się, przebieram nóżkami i czekam! Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 No to wobler 129 pochwal się jakim zestawem będziesz śmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Jutro prawdopodobnie będę już miał zestawik, wtedy się pochwalę i wkleję fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 A to wszystko dzięki umiejętnościom biegu przez płotki, dedukcji, tropienia i śledzenia, godnym lepszej sprawy. Udało się odnaleźć kuriera jak był jeszcze na dzielnicy i wrzucić mu paczkę.Koło 13 wpadł kurier, udało się nawinąć linkę, podkład, połączyć i zgrać to razem, łączniki, pobiec przed dom porzucać chwilę, wrócić, spakować (wysuszone ), złożyć zlecenie, wygrzebać kuriera i nadać do woblerka, co od przebierania nogami ogień skrzesa niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Takie poświęcenie.... To teraz muszę wątek koniecznie fotkami zawalić (oby ). Dzięki Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Ty lepiej idź już rowek w lodzie robić, bo jak nie złowisz na to szczupaka to będziesz cały następny rok pokutował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Bez muchy latało super, gorzej z muchą, muszę się też nauczyć wyciągać muchę z wody Jutro rybki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Hej wobler129, pochwal się czym będziesz wymuszał te mamuśki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Fulling Mill world class fm-gx gold fly #10, 9stóp, 4pc, True Fly wychwood 7/8# + linka... yyy nie wiem dokładnie jaka Kuba musi dopowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Pozwolę zacytować opis bliźniaka, wciągniętego dzisiaj w 15 minut na naszym forum Kij:Fulling Mill GX, 9 stopowy do linki #10, w 4 kawałkach, w tubie z kodury, dzielonej. Made in Korea. Blank - bardzo dobry, wykonanie - przyzwoite, komponenty dobrej jakości, jedynie przelotki zamontowałbym rozmiarowo trochę większe, ale... to nie ma aż takiego znaczenia.Kij jest szybki, bez problemu podrywa całą głowicę z wody, pozwala fruwać dużymi muszyskami. Kołowrotek:Wychwood True Fly - kasetowy kołowrotek brytyjskiej firmy, produkowany w Korei. Bardzo lekki, sporej pojemności - wchodzi linka #10 długości 40m i do tego przynajmniej 100m backingu 30lb!Załadowany linką dobrze wyważa kij.Hamulec - standard jak na modele tej klasy, działa dobrze, płynnie, spokojnie poradzi sobie z naszymi potworami.3 szpule, więc możliwości dodatkowych linek. Linka:Airflo 40+ CSW #10. Pisałem o tym tyle, ze wystarczy wyszukać sobie, głupio by mi było jeszcze raz. W skrócie - krótka, ciężka głowica, intermedium, przeźroczysta. 30 kilka metrów runningu.Nie ukręciłem jeszcze muchy której bym tym nie wyfrunął. Podkład:Dacronowa plecionka 30lb, ponad 100 metrów Łączniki:Vision 40lb - spokojnie pozwalają na urwanie dobrej 0,60mm. Przypon:Łączony FC 0,6mm i dobra żyłka 0,4mm, ok 2 metrów. Przypon na zęby:Hardmono 40lb. 3 sztuki. Zestaw pozwala na równą walkę z dużą rybą. Spokojnie nadaje się na szczupaka, głowatkę, małego suma. Możliwością pacyfikowania ryb porównywalny z 30lb zestawem jerkowym. Zestaw, poskładany, z przyponami, 10 zrobionymi pod własne życzenia muchami, można mieć za 1000pln, co wychodzi mniej więcej w cenie sklepowej w brytyjskich sklepach, z VATEm i wysyłką do pl.Również w klasie #8 i #9Jednorazowa akcja, ściągam jeszcze kilka pierdół dla kolegów którzy obudzili się wczoraj i po reklamie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Dzięki za info i życzę przysłowiowego połamania kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 No mogę chyba powiedzieć, że już w miarę umiem machać tym zestawem, rzucałem już całkiem całkiem. Na początku były jaja Odcięłem sznurem koledze żyłkę w spinnie, stracił przynętę No i sam sobie czapkę z głowy ściągnąłem Ale później nie było już ani jednego incydentu, niestety po tym jak pociągnęli siecią szczupaków jakby brak Nie odnotowałem brania, choć przez kilka godzin byłem wierny i machałem tylko muchówką. Kolega na spinna 2króciaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Czyli pewnie nie było akcjiSpróbuj zmieniać tempo prowadzenia, od zupełnie ledwo-ledwo po zadupcanie aż się linka zacznie o przelotki topić.Czasem robiło prowadzenie z wybieraniem linki w ósemkę:ok 50 sekundy:http://www.youtube.com/watch?v=Aay73VXSpcQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Dzięki za info Próbowałem i szybko i wolno i z przerwami i bez. Mam pytanie bo nie bardzo wiedziałem na jakiej głębokości znajduje się moja mucha. Jak to rozszyfrować, czy na czuja? Mam większość lekko, wolno tonących muszek (mokre czy jak to się mówi? ), wiem że głębiej prowadzić mogę poprzez wolniejsze prowadzenie itp. Jest jakaś rada na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Rad jest kilka -obciążyć muszki-tonąca końcówka-szczytówka metr w wodę-dłuższy przypon-tonąca linka W efekcie, większość z nich utrudnia rzucanie, bardzo nawetmuchy idą około metr-półtora pod powierzchnią. Najłatwiej - nawinać trochę drutu ołowianego na tułów muchy, będzie szybciej tonąć, uważać tylko przy rzucaniu, by wędki nie zdekapitować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Jeśli to są te muchy z przesyłki to 2-3 z nich były w pysku szczupaka (zaliczone ryby)... Ja stosuję przypon z FC długości 2m, średnica 0,4mm + przypon właściwy do streamer-a FC 0,6mm. Przy lince Inter BD zestaw schodzi w miarę szybko i sięgałem 2-3m i więcej. Przelicz sobie to przy łodzi (odliczaj), prowadź b.powoli. Branie w odczuciu jak by ktoś odpływał z Twoją muchą... FC na długości 2,5m i przy podanych średnicach pięknie tonie topiąc muszysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi