wobler129 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Ok dzięki za odpowiedzi Myślę, że z czasem wszystko przyjdzie... a w końcu i ryby Dziękuję jeszcze raz wszystkim, którzy mi pomogli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Chyba czas zbierać kaskę na sprzęt i materiały do kręcenia much.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Jak chcesz, daj cynk, w pl jest już dostęp do wszelkich dobroci, podpowiem czego szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Jak chcesz, daj cynk, w pl jest już dostęp do wszelkich dobroci, podpowiem czego szukać Oki jest tyle planów, że nie wiem na co odkładać Myślałem o pływadełku - nowym - ale takim z siedziskiem nad wodą i wiosełkami - co o tym myślicie - warto? http://www.cabelas.com/product/Classic-Accessories8482-Cimar ron-Pontoon-Boat/1166858.uts?Ntk=AllProducts&searchPath= %2Fcatalog%2Fsearch%2F%3FN%3D%26No%3D40%26Ntk%3DAllProducts% 26Ntt%3Dbelly%2Bboat%2Btm%26Ntx%3Dmode%252Bmatchallpartial%2 6WTz_l%3DHeader%253BSearch-All%2BProducts%26WTz_st%3D%26WTz_ stype%3DSP%26form_state%3DsearchForm%26search%3Dbelly%2Bboat %2Btm%26searchTypeByFilter%3DAllProducts%26x%3D0%26y%3D0& ;Ntt=belly+boat+tm Szybciej lekcje skończyłem - może dziś się uda ustrzelić pierwszego pike on the fly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Daj znać jakbyś się przymierzał, moze też taki łyknę i wysyłka będzie taniej?Od dawna nad tym myślę, korci mnie zakupienie takiego katamaranka, z tym ze dużo lepszą opinię ma ten: http://www.cabelas.com/catalog/product.jsp?productId=711972& amp;destination=%2Fcatalog%2Fproduct.jsp%3FproductId%3D11668 58%26type%3Dproduct&WTz_l=YMAL%3BIK-321782I to już spokojnie można sobie Dunajcem spłynąć i łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Widzialem taki sprzet w akcji na Kenai River. Jest tylko jedna wada, ktos musi cie odebrac na dole, bo pod prad nie da rady plynac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Widzialem taki sprzet w akcji na Kenai River. Jest tylko jedna wada, ktos musi cie odebrac na dole, bo pod prad nie da rady plynac. Ale na jeziorze.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Mam problemy holem. Drugiego miałem to spadł - płynął w moją stronę a ja nie nadążałem wybierać linkę ręką, muszka bez zadzioru więc popłynął.... Ale i tak worek się rozwiązał Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Gratki kolejny muchawkowy łowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Daj znać jakbyś się przymierzał, moze też taki łyknę i wysyłka będzie taniej?Od dawna nad tym myślę, korci mnie zakupienie takiego katamaranka, z tym ze dużo lepszą opinię ma ten: http://www.cabelas.com/catalog/product.jsp?productId=711972& amp; amp;destination=%2Fcatalog%2Fproduct.jsp%3FproductId%3D11668 58%26type%3Dproduct&WTz_l=YMAL%3BIK-321782I to już spokojnie można sobie Dunajcem spłynąć i łowić. Kuba, ile to będzie z wysyłką i cłem, vatem na Nasze? Zbierać może trzeba zacząć, mam już coś odłożone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ja pierdzielę gratulejszyn opisz może troche więcej jak wrażenia z łowienia nie tylko suche fakty i..........ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Super rybkaCo do holu, kij w bok, poziomo do wody na początku i nawinać całą wybraną linkę na kołowrotek, holować tylko z kołowrotka!Opisz coś wrażenia, jak rzucałeś, jak prowadziłęś, gdzie wziął, mucha, jak głęboko, jak wziął, jak zaciąłeś, jak zareagował etc Jednym słowem małe opowiadanie, mój pierwszy szczupak na muchę Co do pływadla - wychodzi 300-350$ po wszelkich opłatach, loco Polska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ale najlepszego zostawiłem na deser Teraz mało czasu potem coś napiszę Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Śliczne ryby i szczere gratulacje . Ja w tym sezonie już wiele nie zwojuje, ale jedno jest pewne - pod choinkę kompletuję sobie sprzęt na szczupaka. PS. To ile tych szczupaków w końcu dzisiaj miałeś, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ja pierdziele . Szczerze gratuluję @wobler129. P.S. Jeśli dojdzie do zamawiania tych pływadełek, to proszę dajcie Panowie znać. Może też się podłącze, jeżeli nie będziecie mieli nic przeciwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Oki to napiszę może wrażenia i technikę jaką sobie opracowałem Nauczyłem się rzucać i parkować odpowiednio łódź bo to ważne, nie przeszkadzam wogóle kompanowi, który łowi razem ze mną. Dziś kumpel walnął pierwszą 90-tkę Kluczem do sukcesu w rzutach okazała się... lewa ręka Przy wymachu mocno trzeba nią machnąć, by rozpędzić sznur i reszta to już sama przyszła po około 10h z muchą na wodzie Wiem, że rzuty będą pewnie jeszcze dłuższe... Męczy mnie to, że nie mam porządnej łodzi i sznur wala się po dnie pływadła i nieraz się zaplącze bądź czegoś się złapie i rzut jest króciutki <_< Teraz w kwestii prowadzenia - opanowałem trochę głębokość na jakiej jest muszka - za radą Kuby zamaczam kija około metr pod wodę, pierwszy energiczny ruch linką, by mucha zesła do poziomu kija, chwila przerwy i zaczynam grać. Mam z tym jeszcze problemy i nieraz zastanawiam się, czy odpowiednią tą muchą gram, czy przerwa nie jest zbyt długa, czy szarpnięcia nie są zbyt długie, czy krótkie itp. :blush:Ale później opracowałem technikę prowadzenia na dzisiejszy dzień - prowadziłem muchy w pół lub 3/4 wody z krótkimi przerwami i długimi jak i zarówno krótkimi szarpnięciami. NAJWIĘKSZY PROBLEM mam z holem ryby... Pierwszy mnie nieźle sponiewierał - płynął do mnie - ale udało się go wyholować, nie wyczepił sobie muchy podczas luzu. Za chwilę wybrałem luz łapką (młynka nie użyłem) i doholowałem rybkę do łodzi bez żadnego, jakiegokolwiek problemu. Branie wyglądało dziwnie - łowię wśród roślinności i często zdarza się zaczep - 1000x częsciej od brania O ile w spinnie dokładnie rozpoznam kapelana od brania o tyle tutaj mam jeszcze problem - w pierwszej fazie oczywiście, bo później kij już pulsuje, a ryba płynie.... Drugi napiął mi linkę więc wiedziałem, że to 100% ryba, wziął krótko po sprowadzeniu muchy na 1m, tak więc z początku zabrał mi z 6m linki z łapki a później jeszcze chwilkę pojechał na hamulcu później linka w łapkę i do łodzi... Trzeci zaś, bardziej okazały okazał się zaczepem... Intuicyjnie przyciąłem tak jak mówił Kuba samą linką i po chwili już kijek pulsował. Tu była lepsza jazda, znów zrobił luz jednak udało się i nie spadł. Reszta jak na foto Mucha prezent od kolegi LadyD, za co bardzo dziękuję Z pomarańczowymi akcentami - al'a płoć? Myślę, że na początek lepiej stosować haki z zadziorami - przynajmniej lepiej dla łowiącego, by podnieść skuteczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baart Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 wobler129 fajnie wiedzieć, że jeszcze ktoś w Lubuskim gania za zębatymi z muchą ...oczywiście gratuluję genialnego wyniku!! arhuku nie będziesz osamotniony w kompletowaniu szczupaczego sprzętu... ja również ciułam żeby sprawić sobie coś mocniejszego na przyszłą wiosnę bo moje #6/7 ledwo macha dużymi dywanowcami.Na pewno w moim arsenale znajdzie się kołowrotek kolegi wobler129 ponieważ dobrze o nim piszą i ma ładny desing Co do kija to jeszcze się zastanawiam. Budżet na niego mam ograniczony bo tylko 300zł z przesyłką. Na ebayu na pewno coś się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Gratuluję szczupaków, miło popatrzeć na ładne ryby i radość w oczach muszkarza. Skuteczność pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Męczy mnie to, że nie mam porządnej łodzi i sznur wala się po dnie pływadła i nieraz się zaplącze bądź czegoś się złapie i rzut jest króciutki <_< Pan se wiadro plastikowe kupi, takie np z castoramy i wybiera linkę do rzeczonego wiadranic się nie plącze się nie gulasi, rzuty jak marzenie, jeno kufajkę zakładać i film kręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Moje gratulacje, piękna skuteczność i powtarzalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Męczy mnie to, że nie mam porządnej łodzi i sznur wala się po dnie pływadła i nieraz się zaplącze bądź czegoś się złapie i rzut jest króciutki <_< Pan se wiadro plastikowe kupi, takie np z castoramy i wybiera linkę do rzeczonego wiadranic się nie plącze się nie gulasi, rzuty jak marzenie, jeno kufajkę zakładać i film kręcić Na wszystko masz sposób Kuba co? Dziękuję, to dzięki Waszym radom idzie coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Możesz też pomyśleć nad zrobieniem sobie prostego stripping basketa - w necie jest sporo materiałów na temat jak wykonać sobie taki po kosztach. Tu na forum też jest taki wątek, pamiętam że @Lukomat sobie coś takiego zrobił i fajnie to wyglądało nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Możesz też pomyśleć nad zrobieniem sobie prostego stripping basketa - w necie jest sporo materiałów na temat jak wykonać sobie taki po kosztach. Tu na forum też jest taki wątek, pamiętam że @Lukomat sobie coś takiego zrobił i fajnie to wyglądało nawet. Pamiętam, ostatnio o tym myślałem Spróbuje zwykłą miskę/wiaderko plastikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Stripping basket jest dobry, jak stoisz w wodzie po dżondra na łodzi najlepsze jest szerokie wiaderko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Gratki wobler Proponuje zamiast ,, szerokiego wiadra ,, miednice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi