wobler129 Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Mam taką miseczkę w domu na pranie Będę pożyczał W tyg. jeszcze będę próbował swych sił i w weekend też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 @wobler129 Piękne te szczupaki!Strasznie szybko się uczysz tej muchówki Duże gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 A ja proponuję nie kombinować.Z miski ci wylatywac będzie, z wiadra nie. Trochę wiatru i z miski fruwa po całym pokładzie.Wiem, bo próbowałem różnych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 A ja proponuję nie kombinować.Z miski ci wylatywac będzie, z wiadra nie. Trochę wiatru i z miski fruwa po całym pokładzie.Wiem, bo próbowałem różnych rozwiązań. OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baart Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Jako, że mam do przeznaczenia na szczupakowy kijek +/- 300zł wpadło mi w oko na ebayu takie cuś... http://www.flyforums.co.uk/news/flyfishing/reviews/tackle/le eda_profil.html Opinie niby są pochlebne. Ktoś z Was miał może z nimi do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Jako, że mam do przeznaczenia na szczupakowy kijek +/- 300zł wpadło mi w oko na ebayu takie cuś... http://www.flyforums.co.uk/news/flyfishing/reviews/tackle/le eda_profil.html Opinie niby są pochlebne. Ktoś z Was miał może z nimi do czynienia? Zajrzyj może do działu sprzedam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baart Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Kusząca oferta z tym szczupakowym zestawem... ale niestety ja jestem dopiero na etapie ciułania i zbierania informacji, recenzji poszczególnych wędzisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Jako, że mam do przeznaczenia na szczupakowy kijek +/- 300zł wpadło mi w oko na ebayu takie cuś... http://www.flyforums.co.uk/news/flyfishing/reviews/tackle/le eda_profil.html Opinie niby są pochlebne. Ktoś z Was miał może z nimi do czynienia?Za 300pln przychodzą mi do głowy lepsze propozycje, no, moze 350, bo wysyłka z uk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baart Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Domyślam się Kuba i napewno odezwę się do Ciebie po radę jak będę robił zakupy.W sumie to najbardziej przypadł mi do gustu kij Scierra Sweep #8. Ma go mój kolega, miałem go w ręku i pasuje mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Ja dziś próbowałem i niestety poległem... Znów prowadząc muchę zastanawiam się na jakiej jest głębokości, czy dobrze ją prowadzę... Tym razem lipa, totalne zero podczas gdy kumpel złowił trochę na spinna. Muchy chyba zbyt wolno toną albo mam już poprostu mętlik w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Muchy w ogóle nie toną zbytnio, tonie linka O ile pamiętam masz jedną z metalową główką, powinna iść jak przecinak <_< 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Muchy w ogóle nie toną zbytnio, tonie linka O ile pamiętam masz jedną z metalową główką, powinna iść jak przecinak <_< 2 Jedna LadyD - próbowałem dziś tylko nimi Kurcze to nie wiem, nie mam wyobrażenia na jakiej głębokości jest mucha itp. brak mi wyczucia - przyjdzie z czasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Po dlugiej (przerwie ponad 5 lat) mam zamiar znowu pomachac muchami w strone zebaczy. Nowy kijek TFO TiCr wt.9. juz jest a teraz rozgladam sie za linka do ktorej sprowadza sie moje pytanie. Czy jest obecnie na rynku jakis dobry produkt, jakas rewelacja, cos moze nowego o czym nie wiem? Do tej pory lowilem linka Cortlanda Musky/Pike tyle ze na innym kiju i bylem srednio zadowolony. Wiem ze niektore linki Saltwater sa dobre do tej metody lecz czesto zawodza przy roznicy temperatur.(Wiekszosc nich jest na wody tropikalne) Z gory dziekuje za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 WitamJa polecił bym guideline pike series. To fajny sznur chociaż trochę drogi.Mam jednak inne pytanko do CiebieLowiles już tym Tfo?Ja miałem ten kij i mnie osobiście bardzo źle się rzucało dużymi muchami.Szybko się go pozbyłem. Tfo ma w swojej ofercie świetny kij do dużych much. To Jim Teeny series w 9tej klasie. Naprawdę świetny kij.Tak czy inaczej napisz przy okazji słówko o twoich doświadczeniach z tym Tfo. Ciekawy jestem czy będą podobne czy zupełnie różne od moichPozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Nie, nie lowilem jeszcze, nabylem go zaledwie 2 tygodnie temu. Rzucalem na sucho za zielonej trwce, chcialem zobaczyc roznice pomiedzy linkami 8 i 10 (nie mialem 9, obydwie Cortlanda musky/pike) i stwierdzam ze do tego kija spokojnie mozna zalozyc 10.Kij na pewno rozni sie od innych za sprawa masywnego dolnika, przez co moze technika rzucania moze byc nieco inna. Z drugiej strony po niezbyt duzych doswiadczeniach zarowno w szczupaku na muche jak i muchowaniu w cieplych slonych wodach, wiem ze kij to jedno a dobrze dobrana linka to drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Wygrzebalem gdzies w swoich zbiorach linke Cortland 444 Laserline Tropic Plus w wadze 11. Chociaz aura nie byla sprzyjajaca -4 C postanowilem pomachac troche na trawie. Stwierdzam ze nawet lince o 2 numery wiekszej nie ma problemu z jej wyrzutem. Jak to bedzie kiedy zawiaze wieksza muche? Czas pokaze, ale mysle ze bedzie OK. Napewno podziele sie info w przyszlosci.PS. Jak nie nalezy rzucac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Rio outbound shortairflo 40+CSWwspomniany przez Krzyśka Guideline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Do Tfo profesional znakomicie sprawdził mi się airflo 40+ minus taki tylko że końiec linki gaśnie ale lata to daleko.mRzucałem bigmamą z tym kijkiem i nie było rewelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Co masz na myśli mówiąc ze koniec gaśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 To znaczy że przy dużej szczupakowej muszce koniec sznura nie kładzie się prosto. Skrętasy się robią. Prawdopodobnie ciężar głowicy jest za mało przesunięty do przodu do dużych much. Z normalnymi muchami problemu nie ma. Ale i tak nosi daleko a za ceną bigmamy można kupić 2 airflo40+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Marcin, Czyli to, o czym mówiłem Kupuje sie experta w klasie wyżej i odcina trochę głowicy. Wyżej wymieniony problem nie występuje, wada- linka już tylko pod duże muchy się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Więc warto mieć dwie, jedną modyfikowaną i jedną firmową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Znaczy się zgadzamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Teraz to i ja już jestem gotowy na spotkanie z największymi zębatymi na muchę Dzięki pomocy Kuby (wielkie ukłony) stałem się szczęśliwym posiadaczem:KijAirflo bluetooth XT 9' #8-9, w 4 kawałkach. LinkaAirflo Cold Salt Water Stripper Taper #9, uznawana za bardzo dobra linkę szczupakową, pływająca, w kolorze jasno niebieskim. Cienki running i zwarta głowica. Nawiniętą już na mój Vision Koma 7/8 Zdjęcia wstawię jak zrobię Do szczęścia brakuje tylko przyponów i mogę ruszać na łowy PS. Kuba jeszcze raz bardzo dziękuje. Na zlot coś dobrego przywiozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi