Friko Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Gdybym ja był szcupakiem, to juz bys mnie zlowil Bardzo jestem ciekawy co wyjdzie z tego Twojego muchowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Bardzo jestem ciekawy co wyjdzie z tego Twojego muchowania Ja też Friko, ja też PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 @remek, ale masz sliczne muchi nasz troszke inne, bo jak juz pisalem to same oczojeby, z duza iloscia fluo i innych swiecidelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 @Luko zrób zdjęcia swoich, chętnie zapoznam się z nimi. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 lapiemy muchi w paluchikladziemy muchi na blachirobimy z muchi wybuchi i mamy ubaw po pachi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Oto nasze muchi Zdjecie troche na chybciaka, bo zaraz wybywam z chaty.@pitt, to bedzie jeden z pierwszych wierszykow ktorego naucze moje dziecko <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 @remek nie chwalisz sie wynikami? z tego co pamietam to miales kilka dni temu muchowac... Wczoraj ze Scottem ganialismy zebate. Troche sie ochlodzilo i ryba podeszla do brzegu ale te wieksze sa wciaz poza zasiegiem, bo nie mozna wedkowac z jednostek plywajacych, tak wiec nasze zdobycze nie przekroczyly 65cm, ale zabawa byla szczegolnie jak sie pakowaly w zielsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Cześć,Dzięki za zdjęcia Twojej kolekcji. Co do muchowania to czekam na najbliższą okazję. Teraz przez weekend robiłem coś innego (związanego z castingiem i boleniami) a na efekty długo nie będzie trzeba czekać (postaram się coś bardzo szybko opisać). Tak więc jak już podjadę nad jeziorko szczupakowe to na 100% Tobie dam znać jak to wyglądało. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUM.SZCZECIN Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Na SZCZUPAKA POLECAM KIJE W KLASIE 8 ZE WZGLĘDU NA WIEKKOSĆ MUCHOD 10 DO 20 CM. LINKI TYPOWE W WERSJI PAIK TZ KRUTSZA GŁOWICA. NA POCZĄTKU ŁOWIŁEM 6 ALE KIJ BYŁ ZA SŁABY DO DUŻYCH MUCH. DUŻA PRZYNETA TO DUŻA RYBA POZDRAWIAM ANDRZEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asknet Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Sorry ze tyle to trwało ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUM.SZCZECIN Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Fajne muchy czy przypatkiem pomagał ci Banachowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUM.SZCZECIN Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Ostatni miałem niezłe wyniki na karpiach polecam imitację ochotki.Na łowiskach robili dziwną minę widząc jak łowię karpie na muchę.Jeden gość biegł do mnie z podbierakiem jakie było jego zdziwienie gdy usłyszał :do takiego malucha po co miał 5,8 kg. Pozdrawiam Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Witaj Ładne muszki okoniowe. Jedna t nawet może się nada na szczupaka. Jaki to rozmiar haczyka? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgodnie z prośbą SUM.SZCZECIN zamiszczam jego muszki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 i jeszcze jedna fotka: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asknet Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 te muchy sprawdzaja mi sie na moich wodach .. i tyle ... na twoich mogą być na okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 asknet@ my się chyba nie rozumiemy. Ja nie pytałem czy one się sprawdzają czy nie bo to widać. Pytałem o rozmiary haczyków. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asknet Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 napewno sie nie rozumiemy ....stwierdzasz ze much sa okoniowe .. moze jedna na szczupaka nie wiesz nic gdzie lowie i jak ... ba nawet Ci sie nie chciało o to spytać .....Pokazalem swoje muchy szczupakowe bo obiecalem remkowi ... jesli sie kiedys zdaży moze uda mi się z nim pojachac za szczupakiem na namuche i wtedy, miejmy nadzieje, uda sie mi mu pokazać jak na te okoniowe muchy mozna lowic szczupakaa haki bardzo roznie są 1 są i 2 są i mniejsze ...Dla mnie EOT Pozdrawiam Aski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Powiem w ten sposób. Gdybym natrafił na nie w sklepie samoobsługowym wybrałbym je na okonia. Nie oznacza to, że inne ryby się na nie nie powiesi. Dlatego pytałem o te pojedyncze nieduże haczyki. W spiningu zdarza się że te dwie ryby zacinają się na tych samych przynętach wymiennie. Miałem okonie na slidera i szczupaki na Horneta 3. jednak są ustalone pewne kryteria ogólne. Podobnie jest w muszkarstwie.Z jednym się zgadzam. Nie rozumiemy się bo nie masz życzliwego podejścia do tematu lub twoje doświadczenie szczupakowe sprowadza się do tych kilku muszek. Wtedy wystarczy tylko powiedzieć. Ja n.p. nie mam żadnego doświadczenia jerkowego i nie robię z tego tajemnicy ale również nie wypowiadam się w szczegółach.dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Thymallus Ty piranio w lipieniowej skorce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 @Asknet,Bardzo dziękuję za fotografie muszek. Muszę powiedzieć, że dochodze do wniosku dlaczego muchowanie jest takie fajne. Dla mnie samo oglądanie i zbieranie much jest już fajne. Każdy robi inne i każde są skuteczne. Mam nadzieję, że już całkiem niedługo będzie okazja spotkania się nad naszymi łowiskami i przerobienie lekcji muchowania. @Mifek, dzięki za zdjęcia od SUM'a. Fajne! Kurczę muszę w końcu zamoczyć tą muchę w tym roku PozdrawiamRemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Remku przy dobrym wietrze to może już w tym tygodniu. Czego ci oczywiście życzę. Musisz tylko uważać, żeby za duża sztuka ci kija nie złamała pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 kij 6-7 bedzie chyba slaby - ja lowie na 8 i nadal mam problemy z rozbujaniem linki, moze jak bedzie kasa to kupie 10-takie kije polecaja na zachodnich stronach o szczupakach, ale tez lowia na megmuchy i duze ryby. slabym kijem dasz rade rybie, ale nie rzucisz. muchy najlepiej smukle, lekkie i z syntetykow- nie pija wody. bunnybug fajnie wyglada, ale nadaje sie chyba tylko do trollingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 Ponownie wracam do tego tematu jako ze, po kilkudniowym odpoczynku po feroxach, zrobilem laske szczupakom i wybralem sie tam wczoraj po poludniu. Najpierw jerkowalem, ale po ponad godzinie sie poddalem. W tym czasie mialem dwa delikatne brania. Przerzucilem sie na muche i to byl strzal w dziesiatke. Jakby mi ktos powiedzial, ze w trzech pierwszych rzutach wyjme trzy ryby to zaproponowalbym mu wizyte u specjalisty, a jednak... 67, 70 i 75cm i to w takiej kolejnosci. Przypadek??? Mozliwe, bo potem juz nic, ale na usprawiedliwienie podam, ze zmienila sie pogoda. Dzis powtora z rozrywki. Na parkingu spotykam dwoch spinningistwo. Biczuja wode ponad 1,5h bez brania. Pomimo silnego wiatru rozkladam muchowke. Znowu dlugo nic, ale dochodze do wczorajszego miejsca i co sie dzieje? A no to samo co wczoraj i na ta sama muche tylko w innej kolejnosci. Przypadek??? Nie wiem, bo w tym momencie zlozylem wedke i udalem sie do specjalisty. Zalecil piwo, do czego niezwlocznie postanowilem sie zastosowac. Jutro chyba na wszelki wypadek pojade zrobic zwiad na lososki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 LukoJak to zrobiłeś laskę szczupakom?!!! Podaj szczegóły <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi