Skocz do zawartości

Szczupaki na muchę

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Ja złożyłem muchóweczkę, kręcioł, muszki itp. i czekam... Najważniejsze, że zasmakowałem tego jeszcze przed końcem sezonu, choć już było strasznie ciężko, teraz na gumy miałem lepsze efekty, chociaż to pewnie o doświadczenie się rozchodzi...

1maja startuję z muchówką! :D Tylko teraz początek będzie kiepski... maturki, egzaminy bla bla bla.... :wacko:

Witam serdecznie,

Wie ktoś z Kolegów może, dlaczego różnica w cenie między tymi sznurami jest tak znaczna.

Airflo Forty Plus Cold Saltwater

Airflo Forty Plus Cold Saltwater Ridge

Chcę kupić sznur 40+ i w trakcie przeglądania ofert natknąłem się na ten z rowem.

Teoretycznie to on lepiej lata, a jak w praktyce? Może ktoś używa?

pozdrawiam

Rafał

jesli dobrze pamietam to ten z rowem ma przekroj gwiazdkowy. idea tego bylo zminimalizowanie powierzchni tarcia / kontaktu linki z przelotkami... czy to sie sprawdza? to juz najpewniej bujo, lub kuba pomogą... ja swoje muchowanie odstawilem w kat :D

Mam Airflo Ridge plywajacy WF (oraz normalne airflo) i uwazam ze to swietny sznur, duzo dalej moge nim rzucac mimo ze jestem kaleka jak chodzi o techniki rzutowe. Jak dla mnie wszystkie airflo sa delikatne ale czesto sznur zamiast w wode walnie w trawe no i dodatkowo niszcze go trenujac w parku. Koncowke juz uszkodzilem ale nadal wybieram ten sznur zamiast standardowych nowek ktore lezakuja. W rzutach bije je na glowe i ulatwia rzuty poczatkujacemu.

Polecam ridge!

Ten z rowem, po za chwalonymi, ma jeszcze dwie świetne właściwości - jedna, to doskonale, najlepiej ze wszystkich linek panieruje się w delikatnym wiślanym piasku i zbiera wszelkie zabrudzenia, druga, a jakże też jest - świetnie pokrywa się lodem już przy -2...

Mając możliwośc - brałbym bez tego

• 3 tygodnie później...

Dobra. Kij już mam. Teraz przymiarki do linki :D

Ktoś może się wypowiedzieć na temat tego wynalazku w wersji intermedium?

Ze zdjęć makro widzę, że jest to clear blue z plecionym rdzeniem... czyli coś czego szukam.

http://www.flyfishingoutfitters.com/fly_line-airflo_flylines -airflo_ridge_striper_intermediate_fly_line_clear