Kuba Standera Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 No myślę, telefonem mnie dzisiaj z wody wyciągnałeś Ćwiczyłem fruwanie mrożonym kurczakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Powiedz mi jeszcze ten przypon to fluorocarbon 60lb (a może to było 0,60mm?),a ten przed zębami szczupłego to jaki? Tłumaczyłeś, ale jakoś do mnie nie dotarło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Tłumaczęmetr 0,60mm FC, do tego półtora 0,40mm, do tego 20cm HardMono min 30lb z pętelką na jednym, agrafką na drugim końcuI nad wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ja złożyłem muchóweczkę, kręcioł, muszki itp. i czekam... Najważniejsze, że zasmakowałem tego jeszcze przed końcem sezonu, choć już było strasznie ciężko, teraz na gumy miałem lepsze efekty, chociaż to pewnie o doświadczenie się rozchodzi... 1maja startuję z muchówką! Tylko teraz początek będzie kiepski... maturki, egzaminy bla bla bla.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Ech jak pech to pech Wodę mi rozmroziło i mógłbym wyjść sprawdzić zestaw, to jak na złość mnie rozłożyło i już 2 dzień prawie umieram Jutro trzeba zaliczyć lekarza, oby nie zapalenie oskrzeli :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Witam serdecznie, Wie ktoś z Kolegów może, dlaczego różnica w cenie między tymi sznurami jest tak znaczna. Airflo Forty Plus Cold SaltwaterAirflo Forty Plus Cold Saltwater Ridge Chcę kupić sznur 40+ i w trakcie przeglądania ofert natknąłem się na ten z rowem.Teoretycznie to on lepiej lata, a jak w praktyce? Może ktoś używa? pozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 jesli dobrze pamietam to ten z rowem ma przekroj gwiazdkowy. idea tego bylo zminimalizowanie powierzchni tarcia / kontaktu linki z przelotkami... czy to sie sprawdza? to juz najpewniej bujo, lub kuba pomogą... ja swoje muchowanie odstawilem w kat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 No właśnie @Mifku, idea ta znana jest (tak myślę) większości muszkarzy,... tylko jak to tak - niby lepszy a tańszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Niby mniejsza powierzchnia tarcia ale za to większa do uszkodzeń Przynajmniej mi się tak wydaje, jeśli się mylę proszę mnie wyprostować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Mam Airflo Ridge plywajacy WF (oraz normalne airflo) i uwazam ze to swietny sznur, duzo dalej moge nim rzucac mimo ze jestem kaleka jak chodzi o techniki rzutowe. Jak dla mnie wszystkie airflo sa delikatne ale czesto sznur zamiast w wode walnie w trawe no i dodatkowo niszcze go trenujac w parku. Koncowke juz uszkodzilem ale nadal wybieram ten sznur zamiast standardowych nowek ktore lezakuja. W rzutach bije je na glowe i ulatwia rzuty poczatkujacemu.Polecam ridge! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Ten z rowem, po za chwalonymi, ma jeszcze dwie świetne właściwości - jedna, to doskonale, najlepiej ze wszystkich linek panieruje się w delikatnym wiślanym piasku i zbiera wszelkie zabrudzenia, druga, a jakże też jest - świetnie pokrywa się lodem już przy -2...Mając możliwośc - brałbym bez tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Ale jak ktoś nie łowi w szambie i na końcówce roku... Ja mam ridge, na razie nie narzekam. Fakt, że do tej pory łowiłem w czystej, jesiennej wodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Dzięki za podpowiedzi, pozdrawiamrafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 A jak już tak pytam to jeszcze jedna sprawa: Macie jakieś namiary gdzie można zamówić muchy szczupakowe z głową EPOXY,Przejrzałem kilka stron producentów i jakoś nigdzie nie znalazłem. będę wdzięczny za pomoc,Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Tu masz kilka: http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/na-haczykach-zadzior owych-muchy-na-tarpona-g6-a146-p508-k10355.html http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/na-haczykach-zadzior owych-muchy-szczupakowe-g6-a146-p508-k8984.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Dzięki TomCast Widziałem je, nie o to mi dokładnie chodzi,Wśród tych szczupakowych nie ma żadnej z głową z żywicy,(poperów nie liczę) Generalnie chodzi mi o muchy z syntetyków, fleszy, - lekkie i przewiewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zaglądaj czasem na alledrogo, kilka razy takie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baart Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Dobra. Kij już mam. Teraz przymiarki do linki Ktoś może się wypowiedzieć na temat tego wynalazku w wersji intermedium? Ze zdjęć makro widzę, że jest to clear blue z plecionym rdzeniem... czyli coś czego szukam. http://www.flyfishingoutfitters.com/fly_line-airflo_flylines -airflo_ridge_striper_intermediate_fly_line_clear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Baart, dla mnie pleciony rdzeń i linka clear to przeciwności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baart Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Kuba, wiem że to się gryzie w tej lince i nie wiem po jakiego grzyba dali przeźroczystą powłokę ale tak jak kiedyś pisałem szukam sznura inter z rdzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 szczupakowa dama 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 fajna lowiłes na takie już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 i łowie do tej pory szczupaczki,okonie tez łakomczuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 główki epoxy czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Okonie jeszcze mi gryzą takiego strimerka,kilka sztuk stracilem,chyba przez szczupaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi