lukomat Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 LukoJak to zrobiłeś laskę szczupakom?!!! Podaj szczegóły <_< @rocky, zeby nie bylo watpilowsci zrobilem łaskę szczupakom..., uff jeszcze by ktos pomyslal, ze zmysly postradalem <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 ...Jak to zrobiłeś laskę szczupakom?!!!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Lukomat nikt nie pomyśli że postradałeś zmysły, opowiedz jednak o szczegółach jak wyglądało to laskowanie. <_< Pozdrowienia dla Lukomata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Chłopaki, ja nie chcę was martwić, ale jest takie stare przysłowie: Głodnemu chleb na myśli <_< Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 @lukomat, z wielkim zainteresowaniem czytam kolejne Twoje wyprawy szczupakowe z muchą. Ja mam za sobą pierwsze rzuty muchówką. Jeszcze nie robię tego wprawnie ale podstawy są. Jak tylko przestaniemy biegać za boleniami na pewno wyskoczę pomoczyć kija muchowego. Wielkie gratulacje bo wyobrażam sobie jaki fajny musi być hol takiego 75 cm szczupaka na muchówce. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 @remek, nie chce Cie martwic, ale nawet taki szczubelek juz mnie wozil na kiju 10-tce, co mnie troszke irytowalo, bo preferuje silowy hol (jesli chodzi o szczupaki), niestety przy tej metodzie trzeba sie przestawic na dluzszy hol. Obawiam sie, ze mozesz miec klopoty ze swoim wedziskiem, chyba, ze planujesz polowac na te mniejsze <_< Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Tydzień temu na Roslagen właśnie na muchę został złowiony metrowy szczupak. Zdun łowił na muchę, czy któryś z gości? Zdum mówił nam, że w następnym roku chce zrobić turnus dla muszkarzy (dwie osoby na łódź). Miał to być raczej warsztat podczas którego uczestnicy mogliby nauczyć się łowienia tej ryby właśnie na muszkę (trening, wykonywanie własnych much oraz łowienie). Dzisiaj podobno padła na Roslagen rekordowej wielkości ryba. Sebek zna szczegóły. Szczupak miał chyba z tego co pamiętam 126cm. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrynszpaN Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Remku, montujemy ekipę?Pozdrowienia i ukłony dla fanatyków tej metody.Piotrowi gratulacje. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Remku, montujemy ekipę?Pozdrowienia i ukłony dla fanatyków tej metody.Piotrowi gratulacje. Grzegorz Grzesiek, od razu muszę Tobie powiedzieć, że w następnym roku prawie dwa tygodnie będę siedział w Szwecji (prawdopodobnie będę a dwóch turnusach). Trzeciego ... raczej już nie wezmę na swoją głowę ale z muchówką na 100% pojadę. PozdrawiamRemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Tak, potwierdzam wczoraj padł rekord Roslagen - szczupak 126 cm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 To już prawie 50 Kawał rybska. Znasz może jakieś szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 @Phala, niestety nawet nie wiem kto go złowił. Andrzej Zdun wysłał mi tylko sms'a z informacją, że złowili takiego kabana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Ja ostatnio kupilem nowa muchowke na szczupaki-12ft6' do linki 9, niby lososiowa na niska wode, ale wydaje sie ze to moze byc to czego szukalem-wreszcie bedzie mozna wystartowac bunnybug'sy i inne wynalazki, z ktorymi mialem tyle problemu. Niestety na razie testy na sucho na podworku, muchy lataja jak trzeba, nie wiem jak namokna czy im nie przejdzie. niestety z ryb na razie nici-do IE doszedl jakis huragan z nad Jamjki czy innych zamorskich kraji i strach z chaty wyjsc a co dopiero nad wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Zdjęcie może nie najlepsze Jak sie kiedyś zbiore to moze bedą ładniejsze.Tak czy siak oto parę moich szczupakowych muszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrynszpaN Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 No, no zwykły wędkarzu. Na jakiej wiekości haków je robiłeś?Moje uznanie. Napisz coś o wynikach, bedę zobowiązany.Pozdrawiam, Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Piękne! Zazdroszczę umiejętności. Ja coraz bardziej wątpię, patrząc na mój kalendarz, czy zdołam się gdzieś wybrać nad wodę z muchówką. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Haki od 1/0 do 3/0wyniki to niewiem czy jest się czym chwalić bo po prostu były tam gdzie ryby,czyli w Szwecji i na Wygoninie w erze przedkarpiowej Ostatnio moje szczupakowe muchowanie podupadło z powodu braku rybnej wody i czasu Dodam jeszcze,że tej wielkosci haki z przygiętymi zadziorami u mozliwiaja przyzwoite uwolnienie ryby,bo niestety muchy są łykane b.często do przełyku mimo rozmiarów 10-15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 No wlasnie, nie ma jakiegos pomyslu jak krecic muchy zeby nie byly tak polykane?? Prawie zawsze siedza w okolicy przelyku - skrzel i niezla kombinacja zeby wyczepic, szczegolnie jak syntetyki wejda w zeby na podniebieniu. myslalem zeby wiazac na krotkich hakach - niektore firmy produkuja juz haki pod muchy szczupakowe - tak przynajmniej wyczytalem we Fylfishing&Flytying - jest tam od pewnego czasu seria artykulow o lowieniu szczupakow na muche, wczesniej bylo kilka dobrych w Pike&Predator, chyba nawet Rozemeijer pisal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrynszpaN Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Sam nie wiem, jak dotychczas raczej nie miałem takich (krańcowych) problemów, z tym że ja używam prawie wyłącznie Daiichi 2461 o rozmiarze 6/0.Są zdecydowanie dłuższe. Początkowo tłumaczyli mi fachowcy,że tylko krótkie karpiowe, bo ryba spada. Nie sprawdziło się i używam długich. Długości much różne.Robiłem też na Mustad 4447B 6/0; Gamakatsu SL11-3H 6/0 i na początku Mustad 3135 6/0. Na Gamakach robię raczej na głowatki bo są najmocniejsze i trudno je rozgiąć.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 Też robię na Gamakach.kiedyś nabyłem parę rozmiarów tych krótkich co to niby najlepsze.Firmy nie pamiętam,leżą gdzieś głęboko w szafie.Totalna porażka-grube,ciężkie i mało chwytne.Pewno dlatego że grube ale grot też miały jakoś dziwnie podgięty.Aha co do romiarów to coś mi się pokitrało z trociowymi-faktycznie są 4/0-6/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Z pozdrowieniami dla miłośników, muchowania i jerkowania http://www.danica.com/FLYTIER/tschneider/bama_slammer.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Ponoc dobre sa haki Partridge Ad Swier pike hooks, zamowilem, jak przyjda to bede mogl cos napisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 @standerus, przyznam sie, ze doiero pierwszy sezon lowie szczupce na muche, ale jak do tej pory zdazylo mi sie moze ze 2-3 razy, ze mucha siedziala gleboko. Najczesciej to bylo jednak tak, ze hak tkwil w szczece i odczepianie odbywalo sie bez problemow, zupelnie nie jak przy jerkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi