nord91 Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Dalszych rzutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Kij sam nie rzuca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Witam.Mam czerwoną #9.Sztywny kij, wygodnie rzuca się normalnej długości głowicami, takimi jak np. oferuje do tego kija Scierra (koło 11m). Big Mama od Visiona też podobnież - podobnej długości głowica, nie mam więc tylko powtarzam.Bardzo wygodny, długi uchwyt poniżej kołowrotka, można rzucać dwoma rękami (mże to śmiesznie wygląda, ale skuteczne i daje odpocząć mojej prawej ręce) oraz wygodnie wsadzić go pod pachę przy ściąganiu linki. Świetny korek, a raczej jego mieszanka, kompletnie żadnej szpachli i jakichkolwiek ubytków - jak się ubrudzi, to biorę gąbkę i szoruję pod prysznicem. Wygląda jak nowy po takim zabiegu.Dla porównania posiadam inną #9 Ego (chiński V-Stick) - dużo lepiej mi się nim łowi bo jest to kijek bardziej sprężysty, lżejszy, o miękkiej (śmiesznie to brzmi przy kiju #9) akcji, która bardziej mi odpowiada. Pracuje łądnie z linkami o krótszych głowicach (Big Dady - coś koło 8 m głowicy i Ego Agrressor - głowica jakieś 7 m). Uważam że cała seria V-Stick'ów to naprawdę świetnie zrobione i uzbrojone kije (miałem inne w ręce).Używam obu, tak dla urozmaicenia.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Więc chyba zostanę przy Predatorze???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Więc chyba zostanę przy Predatorze[emoji846]Jak ktoś umie rzucać rzuci najtanszym dalej niż Ty najlepszym kijem Wniosek takie aby ćwiczyć technikę - to na prawdę przekłada się na łowienie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Jak ktoś umie rzucać rzuci najtanszym dalej niż Ty najlepszym kijem Wniosek takie aby ćwiczyć technikę - to na prawdę przekłada się na łowienie.Tez mi tak mowiono na poczatku, kiedy zaczynalem muchowanie. Trudno sie z tym nie zgodzic. Ale....Kupilem kija uzywke, kolowrotek z linka tez uzywke i szlag mnie trafial. W ogole mi to nie latalo. Nie bylem w stanie dalej rzucic jak 12, moze 15m. Lowie w morzu wiec dystans to priorytet. Okazalo sie, ze ten sznur, ktory kupilem razem z kolowrotkiem to dziadostwo najwyzszych lotow. Jak kupilem 5 innych linek to sie okazalo, ze "potrafie" rzucac czterema z nich, a jedna nowa tez mi nie latala. Zupelnie nie dziwia mnie zapytania o sznur i jego parametry. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 W czym przenosicie swoje muchy szczupakowe?O ile na łódce/pontonie nie mam z tym problemu to podczas spaceru brzegiem już tak. Trudno mi pomieścić duże muchy w pudełkach które mieszczą się do kieszeni lub pasa biodrowego.Zdjęcia mile widziane ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Witam.Najlepsze pudełko na muchy szczupakowe/głowacicowe na rynku:Meiho Versus Slit Form Case LPozdrawiam subiektywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Chyba pozostanie plecak, bo i termos z kawą pomieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Witam.Najlepsze pudełko na muchy szczupakowe/głowacicowe na rynku:Meiho Versus Slit Form Case LPozdrawiam subiektywnie Też używam i nie znam nic lepszego na "podręczny" zestaw much do kieszeni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Moje kurczaki są raczej mniejsze więc wystarcza mi vision Salt, solidnie wykonane pudełko 230x175mmm.https://www.hurch.pl/sklep/akcesoria/pudelka/aqua-salt/Jest też większe big mama. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Byłem dziś w Carrefourze. Dopiero jak wracałem przypomniało mi się że w dziale z pojemnikami na jedzenie można by było poszukać czegoś do przenoszenia dużych much ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 (edytowane) Do przenoszenia małej ilości much używam pudelek do kaset VHS, można znaleźć na allegro.Używam też Vision Salt ale nie lubię wkładać mokrych much do szczelnego pudełka bo jak zapomnę o suszeniu to później tzw. sajgon. Edytowane 18 Listopada 2020 przez Białek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 22 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Też używam i nie znam nic lepszego na "podręczny" zestaw much do kieszeniDokładnie. Do tego niedrogi, a Made in Japan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 W końcu grudzień Rzeczny! Ryba łowiona na dwie raty. Za drugim podejściem "game changer-em" była czarna mucha z wiggle-m. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Wczoraj miałem swój dzień Obie ryby skusiły się na dość dużą, około 23cm muchę. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Piękne ryby, dodaj fajny opis połowu to wpis będzie miał szansę w konkursie "Opis Miesiąca" . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) W tym sezonie będzie na grubo... Nie bierzemy jeńców! Edytowane 19 Stycznia 2021 przez hi tower 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Pokażesz zdjęcie rękojeści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Typ "E" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Ciekaw jestem czy wygodnie się macha takim typem rękojeści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Witam.Bardzo dobrze i wygodnie. Użytkuję trzy kijki jednoręczne z przedłużaną rękojeścią na dole (Scierra Big Fly #9, Shakespeare Agility 2 10'#7 i Flextec CRD 11'#8-9), można bardzo urozmaićić rzuty - rzucać znad głowy oburącz, przepuszczając linkę mędzy palcem wskazującym a środkowym lewej ręki, którą obejmujemy dolnik. Bardzo prawa ręka odpoczywa wtedy przy rzutach kurczakiem, albo można łowić oburącz i rzutami kotwiczonymi mniejszymi muchami. Przy wymachu w przód nadgarstek też odpoczywa, bo taki dolnik opiera się prawie na caym przedramieniu. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 (edytowane) W tym sezonie będzie na grubo... Nie bierzemy jeńców! Tomaszku duży chłopak, gruba wędka, duże ryby ;-) Edytowane 20 Stycznia 2021 przez jasiekcom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Typ "E" Co to za kije? Wizualnie wygląda jak "3 zmiana" przy produkcji Redingtonów Predator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 To nie Redington choć kije są naprawdę ładnie wykonane. Miałem już wcześniej #9 i bardzo dobrze się sprawdzał w większości warunków. Niestety zachłyśnięty Sage-m sprzedałem... Ale chyba kupię jeszcze raz jako "zapas".Lubię mieć na łódce 3-4 gotowe zestawy z różnymi linkami żeby się nie bawić co chwilę w zmienianie szpul/kołowrotków. To się jeszcze jedna #9 przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi