Skocz do zawartości

Szczupaki na muchę

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Daleko do morza mam, to tak na logikę to biorę - kompletnie nie wiem jak się zachowują szczupaki "morskie".

Skoro takie rzeczno/zaprowo/jeziorne szczupaki wiosną idą w górę rzek, potem latem utrzymują się na płytkiej dosyć wodzie, jesienią schodzą coraz niżej i tam żerują żeby przezimować na spokojnej wodzie, to ... teoretycznie ta bytujące na Zatoce powinny teraz do niej wracać (?)

Weź no, proszę laikowi napisz jak to z nimi jest na Bałtyku. Idą na tarło do rzek, czy trą się na zatoce w jakichś płytkich trzcinowiskach ?

Czy w ogóle te z rzek wpadajcych do Zatoki bywają w morzu dłużej, czy krócej ?

To może być ciekawy temat dla wędkarzy mieszkających daleko od naszego morza - jeździ się na belony, na śledzie, na trocie, ale nie słyszałem żeby ktokolwiek jeździł specjalnie na nasze wybrzeże szczupaki połowić.

A przecież ludzie robiąsobie specjalnie wycieczki żeby tą rybę połowić na wybrzeżu Szwecji, do Niemiec na Rugię mnóstwo wękdkarzy jeździ ostatnio połowić metrówki.

Jak to jest z naszymi krokodylami zatokowymi ?

Pozdrawiam.

Jak dobrze pamiętam to Big Fly ma rdzeń mono i jest w nich problem z pamięcią jeżeli długo jest nieużywana na kołowrotku lub jest niska temperatura. Ale za to cenowo była dużo tańsza chyba więcej niż połowę od Vision Big Mama. Na szczęście się nie skusiłem na Big Fly.

• Like 1

(...)

Tam chyba mono rdzeń jest.

Jak będzie lekko na minusie to dopiero jest padaka.

Współczuję.Znam ten ból.

Może to kwestia rdzenia, ale pływająca rozbiegówka już się tak nie zachowywała. Problem w zasadzie dotyczyły samej tonącej głowicy. Podejrzewam że jest odlana z jakiegoś gównolitu. Tragedii nie ma bo dalej będę łowił Guideline Pike S1/S3. Kapitalna linka!