hi tower Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Zamiast lipieni Jedyne branie które udało się dziś skutecznie wciąć. Dużo odprowadzeń i brań za sam ogonek... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Szaro, mokro i pizga... Czego chcieć więcej Kolejna ofiara czarnej muchy tej jesieni 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Szalejesz kolego Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Szalejesz kolego Gratulacje!Bez przesady. Po prostu odpuściłem tradycyjnie jesienne lipienie i skupiłem się na szczupakach z dwóch rzek. Konsekwencja czasem daje nagrodę. Może do końca roku dojdziemy w okolice magicznego metra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 "Może do końca roku dojdziemy w okolice magicznego metra"._Na razie tylko łeb duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Dawno nie siadałem do imadła, ale taka mucha chodziła mi po głowie od dużego czas. Takie coś w kolorystyce motor-oil. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Kroczek lina ☺ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Witam.Hi tower ... a w zatoce to są teraz szczupaki ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Witam.Hi tower ... a w zatoce to są teraz szczupaki ?Pozdrawiam.Teoretycznie są, bo są ponownie realizowane zarybienia. Ale jeśli w zamyśle Twojego pytania było to czy warto na nie już teraz zapolować, to byłbym sceptyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Witam.Daleko do morza mam, to tak na logikę to biorę - kompletnie nie wiem jak się zachowują szczupaki "morskie".Skoro takie rzeczno/zaprowo/jeziorne szczupaki wiosną idą w górę rzek, potem latem utrzymują się na płytkiej dosyć wodzie, jesienią schodzą coraz niżej i tam żerują żeby przezimować na spokojnej wodzie, to ... teoretycznie ta bytujące na Zatoce powinny teraz do niej wracać (?)Weź no, proszę laikowi napisz jak to z nimi jest na Bałtyku. Idą na tarło do rzek, czy trą się na zatoce w jakichś płytkich trzcinowiskach ?Czy w ogóle te z rzek wpadajcych do Zatoki bywają w morzu dłużej, czy krócej ?To może być ciekawy temat dla wędkarzy mieszkających daleko od naszego morza - jeździ się na belony, na śledzie, na trocie, ale nie słyszałem żeby ktokolwiek jeździł specjalnie na nasze wybrzeże szczupaki połowić.A przecież ludzie robiąsobie specjalnie wycieczki żeby tą rybę połowić na wybrzeżu Szwecji, do Niemiec na Rugię mnóstwo wękdkarzy jeździ ostatnio połowić metrówki.Jak to jest z naszymi krokodylami zatokowymi ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 http://jerkbait.pl/topic/161320-mir-zarybia-ba%C5%82tyk-szczupakiem/Tu znajdziesz dużo informacji, wypowiadają się ludzie którzy bezpośrednio uczestniczyli/uczestniczą w zarybieniach, są też linki w których znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 @hi tower ,daj znać jak przetestujesz scierra.No i nadszedł ten czas, kiedy siegnęłem po szpulę z nawinietą Scierrą... No i mam moralny dylemat. Czy najpierw wystawić w komisie, czy podzielić się opinią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Łowię ww. BigFly, bardzo zadowolony jestem. Co prawda nie lata to jak RIO OBS, ale bezproblemowo nosi muchy 25cm (10# linka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Co do noszenia much nie mam uwag. W sumie to nie doszedłem do tego etapu "testu"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Witam.Coś bardzo enigmatycznie piszesz ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Co do noszenia much nie mam uwag. W sumie to nie doszedłem do tego etapu "testu"...Sztywna się robi franca jak zimno jest?Zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Cieśliński Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Jak dobrze pamiętam to Big Fly ma rdzeń mono i jest w nich problem z pamięcią jeżeli długo jest nieużywana na kołowrotku lub jest niska temperatura. Ale za to cenowo była dużo tańsza chyba więcej niż połowę od Vision Big Mama. Na szczęście się nie skusiłem na Big Fly. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Sztywna się robi franca jak zimno jest?Zgadza się?Dokładnie, sztywny drut. A ponadto niby S3 i ledwo tonie... Takie bardziej inter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Dokładnie, sztywny drut. A ponadto niby S3 i ledwo tonie... Takie bardziej inter.Wiem.Miałem i sprzedałem.Tam chyba mono rdzeń jest.Jak będzie lekko na minusie to dopiero jest padaka.Współczuję.Znam ten ból. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 (...) Tam chyba mono rdzeń jest.Jak będzie lekko na minusie to dopiero jest padaka.Współczuję.Znam ten ból.Może to kwestia rdzenia, ale pływająca rozbiegówka już się tak nie zachowywała. Problem w zasadzie dotyczyły samej tonącej głowicy. Podejrzewam że jest odlana z jakiegoś gównolitu. Tragedii nie ma bo dalej będę łowił Guideline Pike S1/S3. Kapitalna linka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Witam.To Wy chyba nie łowiliście jeszcze ośmiożyłowym kablem BigDady Intermedium ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Co tzn. "ośmiożyłowym"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Jeżeli chodzi o nie tonięcie głowicy inter. lub w S1 to w tańszych linkach tak się zdarza,wystarczy przeciągnąć szmatką z płynem do mycia naczyń i to załatwia sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Jeżeli chodzi o nie tonięcie głowicy inter. lub w S1 to w tańszych linkach tak się zdarza,wystarczy przeciągnąć szmatką z płynem do mycia naczyń i to załatwia sprawęAle że otulina wydziela jakieś oleum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi