Forest-Natura Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 (edytowane) Co tzn. "ośmiożyłowym"?Witam.Bo czterożyłowy to mientki jest jak wonsz ... Pozdrawiam. Edytowane 1 Grudnia 2021 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Cóż konkludując warto kupić linkę z górnej półki choćby używaną niż nową po taniości.Też kiedyś kupiłem parę tanich linek i szybko je sprzedałem bo do niczego się nie nadawały,choć mam też kilka całkiem przyzwoitych np. teraz jestem fanem Sunraya w promocji można kupić za 200zł no teraz niestety doliczają vat i wychodzi 250 zł ale patrząc na ceny Rio po 650 to jak za darmo.Zapewniam warte każdej złotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 To chyba dotyczy całości sprzętu dedykowanego do połowu szczupaków na muchę. Szczególnie jeśli to nie ma być męczarnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Na Pajki mam już kij, linkę. Pozostaje jeszcze jakieś rozsądne koło. Polecicie coś co się nada a nie kosztuje 1000+? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 https://topfish.pl/product-eng-100012235-Team-Dragon-Fly-Reel-FX800-AFTMA-7-8.htmlBardzo przyjemny kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Kaseciak Wychwood 7/8 spokojnie zmiesci linkę #9 I jest w bardzo przystępnej cenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Do tego masz dwie szpule i twardy futerał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 (edytowane) Kaseciak Wychwood 7/8 spokojnie zmiesci linkę #9 I jest w bardzo przystępnej cenie.WItam.Nie mieści wszystkich - próbowałem i sprawdzałem.Zmieści tonące i intermedium. Chociaż już z tymi drugimi to tak ledwo. Z pływającymi, zwłaszcza o grubych albo przedłużonych głowicach jest problem - zależy też jaki gruby jest running line. Często jak wchodzą to bez podkładu albo z jego symboliczną wręcz ilością.Model 9/10 jest dużo lepszy do tego.Pozdrawiam. Edytowane 10 Grudnia 2021 przez Forest-Natura 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Loop Booster F, Loop Booster I, Guideline Pike S1 S3 weszły bez problemu z ok 100m podkładu. Model 7/8 waży 181g, model 9/10 213g - trochę dużo jak na wędkę jednoreczną. Według mnie ten kołowrotek jest wart ceny ale ma i minusy: strasznie ciężko ściągnąć kasetę, hamulec czasem "puszcza" po zamoczeniu.Zamieniłem go na Loopa Q w rozmiarze 6/8, linki #9 z 100m podkładu wchodzą beż problemu, wybrałem ten model gdyż oznaczenie oznaczeniami a dane danymi: 188g i coś ponad 10cm średnicy. Model 7/9 waga już 40g więcej.. Przy wędce jednorecznej poniżej 9' czuć różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Witam.3-4 dekagramy ... tyle ważą dwie kostki, albo mała łyżeczka (niepełna w dodatku) cukru No weź nie gadaj przy napier.alaniu muchami po 20 cm i linkami o gruboścu sznurówek, ma to jakiekolwiek znaczenie Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zapomniałem dodać że szukam do kija 9' #10 więc propozycję mniejsze odpadają. Team dragona w tym rozmiarze używam i lubię do 9 stopowej #6 i #7. Nie lubię jak kołowrotek jest zbyt lekki bo podświadomie szukam punktu wyważenia i po kilku wymachach okazuje się że trzymam już prawie za blank. A z tej półki cenowej wszystko kończy się na wielkości 7/8 Wysłane z mojego ELS-NX9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Witam.3-4 dekagramy ... tyle ważą dwie kostki, albo mała łyżeczka (niepełna w dodatku) cukru No weź nie gadaj przy napier.alaniu muchami po 20 cm i linkami o gruboścu sznurówek, ma to jakiekolwiek znaczenie Pozdrawiam.180 gram do jednoręcznej to już jest trochę.To po co jeszcze więcej?A do kolegi co szuka.To weź Lamsona liquida popatrz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Lamson Liquid 9/10 to bodajże 230 g. Mam, używam. Mi ta waga nie przeszkadza. G.Loomisa NRX + S 9' AFTM 10 wyważa doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Jak na chwilę obecną najlepsza propozycja. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Tylko hamulec taki SE o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Tylko hamulec taki SE o.Przy łowieniu szczupaków bez znaczenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Ten numer mniejszy waży 152 gramy a linka #9 wejdzie i trochę podkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Tylko hamulec taki SE o.Myślałem że lamson to hamulec ma malina Wysłane z mojego ELS-NX9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Do kija #9 i #10 mam scierre traxion i od kilku sezonów nie szukam niczego innego, redington behemoth to też fajna alternatywa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Przy łowieniu szczupaków bez znaczeniaKażdemu według potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Każdemu według potrzeb No wiadomo Z drugiej strony najfajniejsze ryby najczęściej traciłem w momencie kiedy skupiałem się na szybkim nawinięciu linki na kołowrotek żeby móc holować z hamulca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Ten hamulec "taki SE"- jest 100 razy lepszy niż w wymienionych tu Wychwoodach, Scierrach i Redingtonach. Nie dajmy się zwariować. To jest kołowrotek za 150 dolarów. Na szczupaki jak najbardziej ok. Na tarpony może nie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Na tarpony niestety prędko się nie wybiorę Wysłane z mojego ELS-NX9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 (edytowane) Ten hamulec "taki SE"- jest 100 razy lepszy niż w wymienionych tu Wychwoodach, Scierrach i Redingtonach. Nie dajmy się zwariować. To jest kołowrotek za 150 dolarów. Na szczupaki jak najbardziej ok. Na tarpony może nie. Skoro tak twierdzisz to pewnie tak jest a liquid-a przerabiałem jak i sporo innych. Edytowane 14 Grudnia 2021 przez albercik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 (edytowane) Panowie, z czego robicie szanki do much szczupakowych? Nierdzewny drut spawalniczy Cro-Ni 1,1 mm się nada czy raczej kupujecie gotowce? I jakiego drutu szukać do mocowania dragon taili (cienki ale sztywny)? Nie wiem jak to się fachowo nazywa ale nie chodzi mi o samo mocowanie taila tylko tą przedłużkę z drutu. Edytowane 7 Marca 2022 przez zeralda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi