Skocz do zawartości

Szczupaki na muchę

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż konkludując warto kupić linkę z górnej półki choćby używaną niż nową po taniości.Też kiedyś kupiłem parę tanich linek i szybko je sprzedałem bo do niczego się nie nadawały,choć mam też kilka całkiem przyzwoitych np. teraz jestem fanem Sunraya w promocji można kupić za 200zł no teraz niestety doliczają vat i wychodzi 250 zł ale patrząc na ceny Rio po 650 to jak za darmo.Zapewniam warte każdej złotówki.

• 2 tygodnie później...

Kaseciak Wychwood 7/8 spokojnie zmiesci linkę #9 I jest w bardzo przystępnej cenie.

WItam.

Nie mieści wszystkich - próbowałem i sprawdzałem.

Zmieści tonące i intermedium. Chociaż już z tymi drugimi to tak ledwo. Z pływającymi, zwłaszcza o grubych albo przedłużonych głowicach jest problem - zależy też jaki gruby jest running line. Często jak wchodzą to bez podkładu albo z jego symboliczną wręcz ilością.

Model 9/10 jest dużo lepszy do tego.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura
  • Like 1

Loop Booster F, Loop Booster I, Guideline Pike S1 S3 weszły bez problemu z ok 100m podkładu. Model 7/8 waży 181g, model 9/10 213g - trochę dużo jak na wędkę jednoreczną.

Według mnie ten kołowrotek jest wart ceny ale ma i minusy: strasznie ciężko ściągnąć kasetę, hamulec czasem "puszcza" po zamoczeniu.

Zamieniłem go na Loopa Q w rozmiarze 6/8, linki #9 z 100m podkładu wchodzą beż problemu, wybrałem ten model gdyż oznaczenie oznaczeniami a dane danymi: 188g i coś ponad 10cm średnicy. Model 7/9 waga już 40g więcej.. Przy wędce jednorecznej poniżej 9' czuć różnicę.

Witam.

3-4 dekagramy ... tyle ważą dwie kostki, albo mała łyżeczka (niepełna w dodatku) cukru rolleyes.gif

No weź nie gadaj przy napier.alaniu muchami po 20 cm i linkami o gruboścu sznurówek, ma to jakiekolwiek znaczenie biggrin.png

Pozdrawiam.

• Like 3

Zapomniałem dodać że szukam do kija 9' #10 więc propozycję mniejsze odpadają. Team dragona w tym rozmiarze używam i lubię do 9 stopowej #6 i #7. Nie lubię jak kołowrotek jest zbyt lekki bo podświadomie szukam punktu wyważenia i po kilku wymachach okazuje się że trzymam już prawie za blank. A z tej półki cenowej wszystko kończy się na wielkości 7/8

Wysłane z mojego ELS-NX9 przy użyciu Tapatalka

Witam.

3-4 dekagramy ... tyle ważą dwie kostki, albo mała łyżeczka (niepełna w dodatku) cukru rolleyes.gif

No weź nie gadaj przy napier.alaniu muchami po 20 cm i linkami o gruboścu sznurówek, ma to jakiekolwiek znaczenie biggrin.png

Pozdrawiam.

180 gram do jednoręcznej to już jest trochę.

To po co jeszcze więcej?

A do kolegi co szuka.

To weź Lamsona liquida popatrz.

• Like 1

Ten hamulec "taki SE"- jest 100 razy lepszy niż w wymienionych tu Wychwoodach, Scierrach i Redingtonach. Nie dajmy się zwariować. To jest kołowrotek za 150 dolarów. Na szczupaki jak najbardziej ok. Na tarpony może nie. 

• Like 2

Ten hamulec "taki SE"- jest 100 razy lepszy niż w wymienionych tu Wychwoodach, Scierrach i Redingtonach. Nie dajmy się zwariować. To jest kołowrotek za 150 dolarów. Na szczupaki jak najbardziej ok. Na tarpony może nie. 

Skoro tak twierdzisz to pewnie tak jest a liquid-a przerabiałem jak i sporo innych.

Edytowane przez albercik2

• 2 miesiące temu...

Panowie, z czego robicie szanki do much szczupakowych? Nierdzewny drut spawalniczy Cro-Ni 1,1 mm się nada czy raczej kupujecie gotowce?

I jakiego drutu szukać do mocowania dragon taili (cienki ale sztywny)? Nie wiem jak to się fachowo nazywa ale nie chodzi mi o samo mocowanie taila tylko tą przedłużkę z drutu.

Edytowane przez zeralda