Tszonek Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Witam. Planuje zakup pólmaski lakierniczej budżet to hmmm myślę, że 170-200zł powinno wystarczyć... Co polecicie ? Jakie filtry? ew. cały zestaw?Maluje głównie akrylami Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Kup półmaskę firmy 3M z serii 6200/6300, jest wystarczająca do malowania woblerów. Kosz takiej maski z filtrami to koło 80zł. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Zatrzyma nawet różne nitro farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Dobrze koledzy radzą mam taką i używam do lakierowania w warsztacie samochodowym, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 W masce z 3m, co @slider@ zaproponował, lakieruję fronty na wysoki połysk. Polecam, bo nie warto przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 W takim razie dzięki za pomoc i zamawiam 3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 3m + dodatkowe filtry na zapas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Przepraszam, podłączę się - czy ten model maski, będzie odpowiedni do odlewania ołowiu? A jeśli nie to jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Model tak, tylko musisz dobrać odpowiednie filtry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Ziom mam 3m na sprzedaż tylko musze poszukac ,jak jestes jeszcze zainteresowany to pw i bede szukal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Heja Niestety już dawno zakupiłem. Jeśli ktoś jeszcze by szukał - Polecam 3m!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 od 15 lat maluje i lakieruje rożnymi produktami od wodnych po i inne śmierdziuchy i tylko w maskach 3m wiec znam ich jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Panowie, a nie ma ktos niedzialającej, popsutej? Chodzi mi o sam wygląd... Coś takiego? Lub z okrągłymi filtrami czy cos....Chętnie bym przygarnął.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Zakupilem kociolek do wytapiania olowiu i mam zamiar w okresie zimowym zabrac sie za wytapianie olowiu .Wiem ze jest to toksyczna robota , chce zminimalizowac ryzyko zatrucia i mimo ze bede odlewal na powietrzu to mam pytanie .Jakie filtry uzyc przy tej robocie Mam maske 3m taka jak na powyzszym zdjeciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Do oparów ołowiu wystarczy ci taka dwójka. Do farb w sprayu zalecana jest już maska z wymiennymi filtrami od trójki w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Ja do 3m 6200 chcialbym dokupic odpowiednie filtry -jesli takie sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Nie pomogę, bo nie wiem. Ja stosuję MSA. Jest Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Nie pomogę, bo nie wiem. Ja stosuję MSA. Jest Ok.kuwa ale piękna!!! Ja bym w tym po mieście chodził . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Nie pomogę, bo nie wiem. Ja stosuję MSA. Jest Ok.i jakie filtry masz do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Takie.Pasują do większości modeli MSA. Są małe, lekkie i wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Do oparów ołowiu wystarczy ci taka dwójka. Do farb w sprayu zalecana jest już maska z wymiennymi filtrami od trójki w górę. Jaja sobie robisz? Może bandanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Polecam osobiście taka maskę:https://satra.pl/ochrona-drog-oddechowych/121-3m-6502ql-polmaska-czesc-twarzowa-m.html Lekka, świetne trzymanie, myk z odpinaniem części twarzowej bez ściagania całosci. Jeśli chodzi o filtry, to: https://satra.pl/ochrona-drog-oddechowych/17-3m-6051-6054-6055-6057-6059-pochlaniacz-gazowy-a1-k1-a2-abe1-abek1.html Inne maski sobie daruj. Na filtrach nie oszczędzaj. W ołowiu robię od wielu lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Jaja to ty se robisz. Nie strasz ludzi i nie wprowadzaj w błąd. Jakbyś nie wiedział, ale pewnie wiesz...kontrola narażenia NDS -0,05 mg/m3 jest to najwyższe dopuszczalne stężenie oparów oddzxialowujacych w ciągu 8 h pracy nie wywołujące żadnych skutków ubocznych. Przy dolewaniu ołowiu NDS wynosi 0,5 mg/m3. Zwykła, jednorazowa maska P2, to ochrona około 10 x NDS, a takiego narażenia przy oparach ołowiu to można spodziewać się w hucie, a nie nad garnkiem z ołowiem, gdzie wystarczy nawet zwykła P1 dostępna w każdym składzie budowlanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek4417 Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Półmaska 3M 6200 w zupełności wystarczy, w pracy jej używam przy malowaniu epoksydami i poliuretanami konstrukcje stalowe. Spełnia swoje zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Panowie maluje natryskowo od nastu lat używam 3M I wiem ze maska jako maska to drugorzędna sprawa - ważne sa filtry Teraz Chce dobrać odpowiednie filtry do wytopu ołowianych główek itp.@maciek4417 a nie lepszy bedzie filtr ABE1 – 6057 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi