pawelz Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Przyklad z dzisiaj. Bylismy w kilku od 5.20 rano. Zaczely okolo 5.40 i skonczyly o 6.00. Zerowaly najpierw niemal po ciemku i 0 bran, pozniej z 10 min tlukly we wszystko co wpadlo do wody i nagle cisza.Tyle co zdazylismy wyhiolowac, to zlowilismy. Padlo 7 szt.Potrafia byc w jednym miejscu a na reszcie brzegu cisza.Jesli sa w jakims zbiorniku to powinny zerowac. Moze tak jak na Pilicy, sa i biora ale nie widac ich na wodzie. Nie ganiaja, nie tluka w rybe ale jak wiesz dokladnie gdzie sa to polowisz.Moze u Ciebie jest podobnie. Trzeba je jakos namierzyc i lowic nawet jak nie wala.Tyle ze na rzece np trzeba bylo znac miejscowke z dokladnoscia do 30 m. Lowienie gdzie obok nic nie dawalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Jak widac, troche sie pomylilem . Skonczyly troche po 6 .Coraz lepsze te filmy Przemkowi wychodza . Szkoda ze z dzwiekiem tak kiepsko ( a moze i lepiej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemluk Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Dziś 73 cm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Wrzucił by ktoś jakiś prosty i skuteczny wzór streamera na Bolenia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebeli Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 (edytowane) Zależnie od koloru lokalnej uklei.Po zmierzchu tylko rozmiar. Edytowane 20 Września 2018 przez rebeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Hej chłopaki, nie jestem specjalistą w łowieniu boleni na muchę, ale wczoraj w nocy poszedłem na opaskę sandaczową i łowiłem na 8 cm muddlera. O godzinie 0:15 potężne uderzenie przy kamieniach i moim oczom ukazał się 55 cm boleń Po drugiej stronie Odry ryczały jelenie. Było super. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Wrzucił by ktoś jakiś prosty i skuteczny wzór streamera na Bolenia? Witam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Na filmie Przemka widac, jak we dwoch na raz holujemy ryby. Ale prawda jest taka, ze to byl hol 3 ryb na raz . Kumpel ze swoim bolkiem juz byl przy brzegu i kamera go nie zlapala.PS. Jezdzilem po roznych lowiskach w Polsce (OS, prywatne wody itp), ale nie znam zadnej innej wody w naszym kraju gdzie daloby sie polowic tyle duzych ryb w tak krotkim czasie.Gdyby te bolki braly nie 30 min (jak teraz) ale z 2-3 godziny to byloby to wg mnie najlepsze znane mi lowisko tych ryb na muche .A tyle lat olewalem ZS twierdzac ze lowienie na muche nie ma tam sensu PS2. Dzisiaj bylo slabo. Padlo tylko 5 szt na dwoch. Bylo jeszcze kilka wyjsc ale bez efektu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Ja jestem troszkę załamany i sam nie wiem w czym przyczyna. W ubiegłym roku na moim zbiorniku było boleniowe eldorado naprawdę po dwadzieścia parę brań, pobić, ataków podczas jednego wyjazdu. W tym roku totalna lipa. Kilka wyjazdów jedna ryba kilka brań bardzo mała ilość ataków. Wyłowienie/przełowieniu/zeżarcie raczej nie wchodzi w grę, choć wędkarz... potrafi. Analizuję stany wód w tym i poprzednim roku inne czynniki i nie mam pojęcia, co mogło się zadziać Może po prostu wysiatkowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Może po prostu wysiatkowane?Myślisz, że tak łatwo jest złapać zwinnego i silnego bolenia w siatkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Boleń to najbardziej podatna na działanie wontonów ryba w wodzie stojącej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Nie do końca się z tym zgodzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Pewnie wiele razy próbowałeś?, skoro się ze mną nie zgadzasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Czy to było wiele to nie wiem, kilka razy się zdarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Może po prostu wysiatkowane?Raczej nie.Nic jutro próbuje ponownie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 My też startujemy. Ciekawe jak będzie na tak drastycznej zmianie pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 My też startujemy. Ciekawe jak będzie na tak drastycznej zmianie pogody.Jaki sprzęt stosujecie ,kije (klasa) i,linki widziałem na filmikach że chyba pływające (z końcówkami inter czy nie)? Jak długie przypony i z czego.Pozdr.wobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Kije jakie mamy to 5 i 6. Sznury pływające. Ja jedyny łowię na inter clear. Przypon stosuję z jednego kawałka zwykłej żyłki 0.30. Chłopaki nieco cieniej. Długość ok.2-2.5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 I kolejny wyjazd w tym roku na pusto @Wobi co do sprzętu to łowiłem najczęściej kijem w klasie #5 oraz #6 linka pływająca, przypon #22 długość około 2 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Muszę ukręcić małe lekkie uklejopodobne cosie z syntetyków i połowić na 2 muchy, jak #5 będzie za ciężko to do łask wróci #8. Próbował ktoś kusić bolenia 2 muchami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Dzięki, ja kurcze myślę czy czas o 9'6"#7 bo wydaje mi się że dalej rzucę w różnych warunkach pogodowych .... 9' kije w klasach 5 i 6 mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Muszę ukręcić małe lekkie uklejopodobne cosie z syntetyków (...)Czemu małe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Tomek, Ty zdefiniuj co dla Ciebie małe Na Twojej dłoni 15cm streamer będzie wyglądał jak 5cm u innych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 @brt3Szczerze to sądziłem, że wy tam #8 śmigacie a tu jednak całkiem lekkie zestawy. Jak daleko musicie rzucać za tymi bolkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi