Skocz do zawartości

Bolenie na muchę

harp

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę ukręcić małe lekkie uklejopodobne cosie z syntetyków i połowić na 2 muchy, jak #5 będzie za ciężko to do łask wróci #8.  Próbował ktoś kusić bolenia 2 muchami?

Obawiam sie ze w dniach najlepszych bran na ZS szybko zakonczylbys zabawe :). Dwa bolki na kiju i kazdy w druga strone raz dwa sprowadzilyby Cie do jednej muchy :)

NIgdy nie lowilem na dwa streamery. Zadnych ryb, nie tylko bolkow. Wg mnie wiecej klopotu niz zysku. Zwlaszcza jesli mamy daleko podac muche.

• Like 3

Bo ZS to bardzo specyficzne łowisko.  ;)

Muszki podobne do tej z postu #202 kolegi #Zack.

A idealne robi #brt3 widać je w poście #252 choć w tym roku pewnie są dwa razy chudsze  :D

Marek, to zalezy gdzie lowisz na ZS. Sa miejsca gdzie ryby zeruja na malenkim narybku. Wtedy pewnie jakies 3-4 cm streamerki moze dalyby rade. Tam gdzie my ostatnio lowimy bolen wali w duza ukleje.

Dla mnie najlepszy streamer na ZS to taki w okolicach 7 - 8 cm. Bialy dywan w miare ubogi z odrobina jakiegos flasha zeby cos tam blysnelo w wodzie.

• Like 1

• 7 miesięcy temu...

Hak 8, troszkę przytnę ogonek i zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzięki za porady :)

BTW Dawcą kłaków był pies sąsiada, wygląda na zadowolonego :D

Daj hak z zakresu 4-1/0

Coś na modłę z linku

http://theonefly.com/?p=3072

Ja robię takie ale nie są sprawdzone w boju na boleniach

86d232b063653eba8875f98221ee3c7d.jpg

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• Like 3

Hak daiwa bassers wiem hook wky.

Od pupy strony

Ogon kogut+Flash

Potem jeżynka z koguta

Brush z białego dywanu

Na górę syntetyk lub snow runner

Oczy + UV

Ps

Nie reklamuje sklepu tylko na szybko fota z netu.

Chłopaki z forum mówią, że i tak za bogato więc trzeba ich słuchać, to praktycy i wiedzą co rapy lubią. eade0ff4c7bb2a7bef67e27d57e045ba.jpg1326c47223f59330633d8c970f4b92d8.jpg

Edytowane przez ezehiel

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Furwa, nie lubię was.

Widać nie umiem łowić i tyle...

Umiesz Marcin  :) , tylko nie znalazłeś jeszcze zasobnej w ryby miejscówki. Jeśli ryb jest dużo i są aktywne  zadanie jest w 2/3 wykonane.

Jeśli po miejscówce kręci się jedna - dwie ryby złowienie ich staje się niezmiernie trudne.

Każdy kto posmakował boleniowego chleba potwierdzi powyższe.

• Like 2