nord91 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 U mnie tej regularności nie zaobserwowałem. Czasem walą co minutę a czasem co 15min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Hi Tower a zdradzisz jak wygląda Twój zestaw na bolenia(od przynęty aż po kijek) ?Streamer w odcieniach biało-perłowa-srebrnym. Fluorocarbon 0.23-0.25. Linka to zintegrowana głowica fast inter clear. Kij 9' w #7 lub #8 klasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 A co to dokładnie za linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Streamer w odcieniach biało-perłowa-srebrnym. Fluorocarbon 0.23-0.25. Linka to zintegrowana głowica fast inter clear. Kij 9' w #7 lub #8 klasie. Czy wystarczy biały wolly bugger? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Nie wiem, może tak. Ja łowię na bajtfishe z syntetyku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Nawet nie wiecie jaki macie fart . Tlukace bolenie to 90% sukcesu. Choc zdarzaly sie sytuacje (ale to na stojacej wodzie - ZS) ze bolenie walily w drobnice ale kompletnie olewaly przynety. I nic wtedy nie pomoze. Co najwyzej mozna takiego zlowic za ucho.Ten rok jest wyjatkowo kiepski. Na Pilicy praktycznie 0 aktywnosci ryb na powierzchni. Niemal wszystkie ryby zlowilem w ciemno. Po prostu wiem gdzie sa i tluke wode az ktorys w koncu nie wytrzyma.Jesli tylko jakis przypadkiem sie pokazal, praktycznie 100% bylo uderzenie.A o ZS w ktorym w zeszlym roku zlowilem z kumplami 156 szt w miesiac, lepiej nie wspominac. 4 podejscia z samego rana i ZERO. Nawet wyjscia do muchy. Postawilismy sobie za honor strzelic 200 szt, ale widze ze zlowienia czegokolwiek bedziemy radzi .PS. Moja mucha nr 1 na bolka to bialy streamer z dywanu dlugosci max 7 cm. Ewentualnie jakas zlota (jak najmniejsza ktora wejdzie na haczyk) glowka. No i nie pitole sie z haczykami muchowymi. Kupuje mocne karpiowe haki nr #1 - #2. Strzaly boleni sa tak mocne, ze muchowe streamerowe haki potrafily mi sie wyginac i ryby spadaly. Poza tym wazne (dla mnie) aby haczyk byl jak najkrotszy a mial duzy promien kolanka.Brakuje mi 4 szt do 30 miarowek z Pilicy ale jest taka lipa, ze tak chyba juz zostanie. W zeszlym (lapszym) roku pod koniec sierpnia bolki zniknely zupelnie na rzece z radarow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luis Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Jak to na Pilicy nie widać bolków? U mnie cały czas tłuką aż miło. Kilka ich złowiłem w tym roku, a nie za nimi chodziłem, tylko za kleniami. Wszystkie wzięły na kleniowego żuczka Nie mam streamerów boleniowych, bo bym się specjalnie na nie nastawił i sprawdził jakie wtedy by były wyniki. Nie ma ktoś poratować jakimiś fajnymi muchami? Kupię ze 3 na próbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Moze w dole sa. Kolo ZS (do powiedzmy Inowlodza) raczej ich nie widac. Bardzo pojedyncze ataki. Sa odcinki, gdzie w tym roku nie widzialem nawet pletwy tej ryby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Jutro jeszcze raz spróbuje tych boleni na muchę , może wkoncu się uda???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Witam.Pawelz ... w zeszłym roku około 10 razy przejeżdżałem przez Inowłódz i zawsze zatrzymywałem się w Teofilowie na parkingu przy przystani kajakowej. Za każdym razem widziałem same bolki i to jak polowały. Praktycznie przy samej przystani. W tym roku nie widziałem tam do tej pory żadnego.Jeżeli łowisz też w O.Radom, to na Radomce przed samym Domaniowem sporo bolenia jest w tym roku. Nie próbowałem go jeszcze tak na serio dostać ... znaczy się coś tam im podawałem - jakąś nimfę albo żuczka, ale to takie marne raczej próby były ... muchowa bolenioza na serio to u mnie dosyć świeży temat ... Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 No wlasnie, zeszly rok byl OK. Bylo widac rybe. A w tym 0. Nie lowilem w okregu Radom juz bardzo dawno. Bylo wystarczajaco duzo ryby w Pilicy . Ale widze, ze czas sie rozejrzec za innymi wodami, bo u nas robi sie kompletne 0.Wczoraj z kumplem biczowalismy 1.5 godziny wode w ktorej w zeszlym roku nie schodzilo sie bez bolka. Poza kilkoma okoniami nawet zwidy ryby. Byl to moj 4 czy 5 raz w tym roku w tej miejscowce i nawet nie poczulem ryby na kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 (edytowane) Dziś miałem bardzo frustrujące łowienie w solance.... Kilkadziesiąt odprowadzeń i tylko trzy brania z czego tylko jedno zacięte i zakończone skutecznym holem. To nie są ryby dla normalnych ludzi Edytowane 7 Września 2019 przez hi tower 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Masz nieodpowiednią przynętę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Masz nieodpowiednią przynętę...Idąc tym tropem to mam całe pudełko nieodpowiednich przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Może być, nie mam na myśli naprawdę nic złośliwego, sam też mam kilkanaście pudełek przynęt, które często są właśnie nieodpowiednie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 No bo boleni nie łowi się na imitację meduzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 (edytowane) Idąc tym tropem to mam całe pudełko nieodpowiednich przynęt A próbowałeś popperów muchowych? Jak masz dużo odprowadzeń coś im wyraźnie nie pasuje. Edytowane 8 Września 2019 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 A próbowałeś popperów muchowych? Jak masz dużo odprowadzeń coś im wyraźnie nie pasuje.Popki też były moczone. Jeden wir i kilka odprowadzeń pod nogi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Witam,kilkudziesięciu odprowadzeń jednego dnia nie doświadczyłem jak do tej pory ale z olewaniem jest podobnie wir czasem delikatne puknięcie ,które poczuje na sznurze,na popki tęz próbuje ,no ale przecież można wziąść i łowić na spinning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 (...) no ale przecież można wziąść i łowić na spinning Równie dobrze można kupić w osiedlowym po flaszce cydru i Żubrowki, po czym zostać w domu przed TV. Łowienie na korbę to żadna alternatywa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Może akurat taki dzień. Ostatnio miałem taki że brały i się nie zapinały, albo od razu spadały. Fajnie że są i jest na czym trenować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 (edytowane) Wujek, ostatnie dni kompletnie nie sypią boleniem na Pomorzu, w ciągu 3 dni odwiedziłem ze spinem pięć zbiorników i wszędzie *upa. Złowienie ich w takich warunkach na muchę, przy raczej skromnej populacji urasta do cudu. Hi Tower chylę czoło i zazdroszczę samozaparcia Poniżej solankowy bolek z końca czerwca. Edytowane 8 Września 2019 przez ark70 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 U nas tez posucha. Co prawda na Pilicy jeszcze idzie cos zlowic (w piatek dwie sztuki do reki) ale ZS kompletnie nas rozczarowuje w tym roku. W niedziele bily az milo, ale 0 bran. Zauwazylem jedna prawidlowosc. Jesli bolki bija bardzo blisko brzegu (5-10m) wtedy sa praktycznie nie do zlowienia na muche. Jesli bija regularnie dalej (czasami tak na granicy zasiegu rzutu) to wtedy biora bez oporu.A z tymi plywakami (odprowadzajacymi muchy) to w tym roku wogola jakas plaga. W poprzednich latach jak jakis sie ujawnil to zazwyczaj bral. W tym masa odprowadzen i wtedy zero kontaktu. Ja juz nawet przestalem reagowac na takich plywakow, Jak widze takli kilwater za mucha to nawet mi juz cisnienie nie skacze bo i tak wiem ze nie uderzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Ryby szybko się uczą a trochę je skłuliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Nie ma w tym roku litoralu, wylęgu przy brzegu też już nie ma. Łódka, forty+ i switch - właściwszym wyborem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi