Kokosz Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 A u nas tragedia z rybami. Jeszcze 3-4 lata temu moglbym co kilak dni wrzucac zdjecia (gdybym robil ) z bolkami z Pilicy. 2 lata temu bylo juz slabo, rok temu tragedia a ten rok to dno. Rzeka niestety w okolicach Tomaszowa umiera. Nie tak jak Odra, Zlowienie ryby na muche graniczy juz niemal z cudem. Jakiejkolwiek ryby. Jest nas tu kilku ktorzy regularnie lowili bolenie na muche latem. Niektorzy niemal codziennie na rybach. O ile dobrze pamietam, w tym roku nie padl zaden na steramera. Kilka w maju na chrusta. A może rzeka nie z tej strony ZS? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 A może rzeka nie z tej strony ZS? Mozliwe, Slabo znam tamte okolice. To 30-kilka km w jedna strone. Czasami jezdzilem, ale raczej z marnymi wynikami. U siebie mialem niezle lowienie. . Do niedawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Jak Ty nie wiesz to kto ma wiedzieć Rysiu, przyjechalbys kiedys i zobaczyl, jak teraz wyglada lowienie na Wolborce. W koncu dolozyles swoja cegielke . Tylko zadzwon wczesniej do mnie albo chlopakow. Sam sie nie pchaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Bardzo chętnie przyjadę ale na kilka godzin łowienia.Jeżeli tylko znajdziecie czas dawajcie znać na pewno przyjadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) Bardzo chętnie przyjadę ale na kilka godzin łowienia.Jeżeli tylko znajdziecie czas dawajcie znać na pewno przyjadę.Rysiu, na FB Wolborka NK zgadujemy sie na zakonczenie sezonu na ta niedziele. Wpadni, pogadamy i przy okazji polowisz .PS. Sorry za OT, juz konczymy ta prywatna wymiane zdan. Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez pawelz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 https://vm.tiktok.com/ZMNvgXjSL/ ???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 4 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 Będę tęsknić! Prawdopodobnie ostatni bolek z solanki w tym sezonie. Za chwilę znikną z płycizn. Byłe do czerwca przyszłego roku! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Czy to aby nie najwyższy czas na słone bolki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Czy to aby nie najwyższy czas na słone bolki?coś jest na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Czy to aby nie najwyższy czas na słone bolki? Nie tylko na te z solanki, nie tylko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 Nie tylko na te z solanki, nie tylko ...Poproszę o dowody rzeczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 Po 3 latach i na Pilicy odpalily . W zeszlym roku ja bylem na 0. Nawet nie specjalnie jezdzilem. 2 lata temu moze ze 2-3 szt. Nie pamietam. Wczoraj bardziej dla swietego spokoju i zeby oderwac sie od pstragow, wyskoczylem na Pilice. Widok zalosny. Zarosnieta juz niemal calkowicie. Jak bardzo sie zdziwilem jak w 30 min zlowilem 4 szt. Wiecej jak prze poprzednie 2 lata . Pozniej bly juz tylko odprowadzenia pod nogi bez ataku, ale i tak cos sie dzialo. Po 20 tej rzeka zamarla. Ale doznalem i tak ciezkiego szoku, ze jakies bolki biora. Nie byly jakies mega duze 2x50+ 1x ok 60 i maluszek 35-40 cm, ale cieszylem sie jak dziecko 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2023 Poproszę o dowody rzeczowe.Cierpliwości, Kolego...Na razie te nasze tarpony, nie trafiają w mojego strimera - a ataki są efektowne, choć nie efektywne, zwłaszcza te "na krótkim dyszlu", i to raz za razem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Koledzy nic w tym roku nie łowią że taka cisza w temacie? Ja mam w tym sezonie chyba zaliczone najwięcej wyjść na zero od kiedy zacząłem łowić bolenie w solance. A jak na śródlądziu? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Koledzy nic w tym roku nie łowią że taka cisza w temacie? Ja mam w tym sezonie chyba zaliczone najwięcej wyjść na zero od kiedy zacząłem łowić bolenie w solance. A jak na śródlądziu? Ja mam w tym sezonie, niestety, tak samo na śródlądziu.Z boleni, w teoretycznie ich najlepszych miejscówkach, to najlepiej biorą szczubełki, i okonie...Liczę jeszcze na wrześniowe wypady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Wątek umarł więc coś napisze. Zapowiada się kolejny słaby sezon na Pilicy. Ryb nie ma. Sprawdzone z wielolecia miejscówki są puste. Od początku sezonu padły 2 szt. Na chrusta oczywiście. Co będzie dalej? Łowiłem kilka szt.z jednego miejsca. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Jak nie ma, jak dziś tłukły ukleje, aż furczało. Trza zmienić odcinek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 Bardzo ciekawe co piszesz. Na jakim odcinku Pilicy od tamy do Spały widziałeś te bolenie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 7 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2024 Bardzo ciekawe co piszesz. Na jakim odcinku Pilicy od tamy do Spały widziałeś te bolenie? Może trzeba z drugiej strony tamy? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dager Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 W przeciągu miesiąca na mojej nizinnej rzece bolenie i jazie całkiem fajnie pobierają pokarm z powierzchni. Już kilka lat temu to wyczaiłem i skutecznie poprawiam technikę rzutu oraz przynęty. Rzeka ma 10-15m średnicy i jest gęsto zarośnięta drzewami. Wykonanie wymachu na centymetry między krzakami z tyłu daje sporo satysfakcji kiedy siada upatrzona ryba. Brania różne. Zwykle zassanie albo wjazd na pełnym gazie. Zakochałem się w tym łowieniu i póki coś zbiera z powierzchni to zawsze noszę muchówkę.Na tej rzece bolenie na muchę biorą mam wrażenie do 55cm bo takie regularnie polawiam. Większe do 70-80cm tylko na spining ale to temat na inny wątek. Do tego jazie zwykle w granicach 35-40. Takie 45 nie tak łatwo wydłubać ale są i większe. Z telefonu ciężko dodać foty bo jest limit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca Koledzy nic w tym roku nie łowią że taka cisza w temacie? Ja mam w tym sezonie chyba zaliczone najwięcej wyjść na zero od kiedy zacząłem łowić bolenie w solance. A jak na śródlądziu?Cześć. Jak wygląda sytuacja z bolkami w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca Cześć. Jak wygląda sytuacja z bolkami w tym roku?Witam.U mnie woblerami i blaszkami kompletnie się nie interesują.Kompletnie też nocą nie wykazują żadnej aktywności.Raz miałem je w zasięgu muchówki, gdy 3-4 sztuki takich 70+ weszły na świcie w łowisko.Miałem dwa brania i w obu wypadkach wyrwały mi praktycznie kija z ręki, nawet nie zdążyłem wykonać żadnego zacięcia, ani z ręki a tym bardziej z kija.Gdybym miał muchy na kotwicach zrobione, to by się pewnie same wcięły. Naszykowałem sobie teraz takie i czekam kolejnej okazji.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca Cześć. Jak wygląda sytuacja z bolkami w tym roku?Jest ciężko. Pojedyncze ryby i często mają focha. Trzeba się nachodzić... Na tą chwilę ledwo 12 szt. 49-67cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca Witam.U mnie woblerami i blaszkami kompletnie się nie interesują.Kompletnie też nocą nie wykazują żadnej aktywności.Raz miałem je w zasięgu muchówki, gdy 3-4 sztuki takich 70+ weszły na świcie w łowisko.Miałem dwa brania i w obu wypadkach wyrwały mi praktycznie kija z ręki, nawet nie zdążyłem wykonać żadnego zacięcia, ani z ręki a tym bardziej z kija.Gdybym miał muchy na kotwicach zrobione, to by się pewnie same wcięły. Naszykowałem sobie teraz takie i czekam kolejnej okazji.Pozdrawiam.Ciekawe jak to jest możliwe, że pomimo agresywnego brania nie zacięły się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca Jest ciężko. Pojedyncze ryby i często mają focha. Trzeba się nachodzić... Na tą chwilę ledwo 12 szt. 49-67cm.Za niskie temperatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi