pietras Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) Również dorzucam fotki. Bolek z tej samej miejscówki na ZS Bercik pozdrawiam :-) Edytowane 3 Września 2018 przez pietras 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Zaporowa boleniady trwa w najlepsze.Dziś chyba 7 szt.już gubię się w liczeniu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Na pewno fajne łowienie. Coś większego się trafia bo kiedyś spotkałem się z opinią że duże muchy za bardzo nie chcą? W Sulejowskim z tego co wiem pływają niezłe konie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Na pewno fajne łowienie. Coś większego się trafia bo kiedyś spotkałem się z opinią że duże muchy za bardzo nie chcą? W Sulejowskim z tego co wiem pływają niezłe konie.Oj były by fotki- tak sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) Teraz jest jakoś inaczej.Łowimy mniej Ale jak strzeli to już dobry. Tzn.dla mnie dobry to powyżej 60 cm. Dzisiejszy jedyny złowiony miał 68 cm.Dziwne jest jednak to że pora żerowania trwa kilkanaście minut. Dzisiejsze brania trwały tyle co hol mojego bolenia. Koledze zerwał muchę i po uwiązaniu kolejnej brania ustały. Edytowane 11 Września 2018 przez brt3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Jak prowadzicie muchę? Roly poly czy striping? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 (edytowane) O kurde,zagraniczną terminologia. Prowadzimy szybko,tak po zwyczajnemu.Misek nie posiadamy.Na łódzki przewodnik wędkarski jest dział sezon muchowy 2018. Tam są raporty z poszczególnych wypraw. O ile dobrze liczyliśmy to od połowy sierpnia padło 68 szt. Łowimy we 4 i zazwyczaj tylko w weekendy. Edytowane 12 Września 2018 przez brt3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 (...) Prowadzimy szybko,tak po zwyczajnemu.(...)Znaczy z jednej ręki "skokami"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Teraz jest jakoś inaczej.Łowimy mniej Ale jak strzeli to już dobry. Tzn.dla mnie dobry to powyżej 60 cm.Dzisiejszy jedyny złowiony miał 68 cm.Dziwne jest jednak to że pora żerowania trwa kilkanaście minut. Dzisiejsze brania trwały tyle co hol mojego bolenia. Koledze zerwał muchę i po uwiązaniu kolejnej brania ustały.68 to już fajna ryba i na muchówce musi nieźle rozrabiać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 (edytowane) Znaczy z jednej ręki "skokami"?Tak,co ciekawe wcale nie ekspresowo. Nie jest to może powolna, szczupakowa akcja ale też nie wchodzimy w nadświetlną. Właśnie kolega skończył łowienie. 5 do ręki. Edytowane 12 Września 2018 przez brt3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Jaki długi przypon i jakiej średnicy stosujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Ja mam przypon ok.2 metrów o średnicy 0.30. Chłopaki wiążą od 0.25. Często mają głupie miny jak strzeli im boleń na krótkim dyszlu I odpływa wraz z muchą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_ar Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Jak prowadzicie muchę? Roly poly czy striping?Tutaj jest wszystkoSprzęt, mucha, prowadzenie i co najważniejsze RYBY Mam nadzieje że kolega Przemek się nie obrazi że wstawiam linki do jego filmu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Przemek teraz łowi z pływadełka. Jeśli są po za zasięgiem z brzegu,bije nas na głowę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Można dostać kompleksów jak się coś takiego ogląda ....Buuuuu ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Ha,ha. Wyobraź sobie teraz miny grunciarzy siedzących za leszczami. Całą noc,kilka drobnych krąpi i nagle w przeciągu pół godziny jest łowione kilkanaście bądź co bądź dużych ryb. Bezcenne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Ok, jest progres. Dzięki za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Panowie,wierzcie lub nie. Dziś od 5.30 do 7 złowoliśmy 40 szt. Plan wykonany. Chcieliśmy złowić 100 szt.do końca sezonu. Udało się znacznie wcześniej bo zaczęliśmy po 15 sierpnia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Witam to moj pierwszy post na JB. Czytam go od dluzszego czasu, ale sie specjalnie nie udzielam.Ale dzisiejszy dzien byl tak wyjatkowy ze postanowilem dodac cos od siebie do postu Bercika.Bylismy razem dzisiaj na rybach. Dodam tylko od siebie, ze moze 3-4 ryby mialy mniej jak 60 cm a wiekszosc przekraczala 65. Najwiekszy 71.Na 100% wiecej czasu zajelo nam holowanie tych ryb niz samo lowienie.No i mamy dokladnie 114 szt. W niecaly miesiac. Jakby dodac to tego jeszcze bolki z Pilicy to jest grubo pow 200 . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Dobra rormiarówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Grubo, na takiej Wiśle nieźle się muszę namęczyć żeby wyjąć kilka sztuk za cały dzień a rozmiarówka wcale nie lepsza. Zaporówki teraz rządzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) No na rzece tez szalu ilosciowego nie ma. 2-3 szt/osobe (max to chyba 7). Tyle ze najlepszy okres na Pilicy (maj-czerwiec) przegapilismy probojac lowic jazie i inny bialoryb. A bolki walily na calego przez nikogo nie niepokojone . No ilowienie w Pilicy to tylko 1-1.5 godz do nocy. Rano duzo gorzej. A teraz tylko w srodku dnia, wiec Ci co pracuja sa odcieci od ryb.Zabralismy sie za nie dopiero na poczatku lipca. Tzn Bercik lowil juz wczesniej ale ja dolaczylem troche pozniej. Edytowane 13 Września 2018 przez pawelz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Ja jestem troszkę załamany i sam nie wiem w czym przyczyna. W ubiegłym roku na moim zbiorniku było boleniowe eldorado naprawdę po dwadzieścia parę brań, pobić, ataków podczas jednego wyjazdu. W tym roku totalna lipa. Kilka wyjazdów jedna ryba kilka brań bardzo mała ilość ataków. Wyłowienie/przełowieniu/zeżarcie raczej nie wchodzi w grę, choć wędkarz... potrafi. Analizuję stany wód w tym i poprzednim roku inne czynniki i nie mam pojęcia, co mogło się zadziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Jasiek,może nie trafiasz w "te" dni.My dziś pojechaliśmy w to samo miejsce. Praktycznie bez kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 #brt wiesz mało prawdopodobne to się wydaje z tym "trafianiem". Dużo czasu, dużo wyjazdów w miarę często rano, do południa i po południu. Nie tylko ja nad wodą bo też znajomi jeździli w innym czasie w inne dni i wyniki prawie żadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi