hi tower Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Tomek, Ty zdefiniuj co dla Ciebie małe Na Twojej dłoni 15cm streamer będzie wyglądał jak 5cm u innych 15 cm jest ok. Takie coś pomiędzy streamer-kami na pstrągi, a małym muchami szczupakowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 U nas też fatalnie. Jedna sztuka,70 cm.i jeden mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Czemu małe?Taki kaprys Nie wiem czy dam radę rzucić dubletem 15cm streamerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemluk Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Dziś jeden 70-tak muchowa z pływadła Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_ar Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Czemu małe?Bo ZS to bardzo specyficzne łowisko. Muszki podobne do tej z postu #202 kolegi #Zack.A idealne robi #brt3 widać je w poście #252 choć w tym roku pewnie są dwa razy chudsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Muszę ukręcić małe lekkie uklejopodobne cosie z syntetyków i połowić na 2 muchy, jak #5 będzie za ciężko to do łask wróci #8. Próbował ktoś kusić bolenia 2 muchami? Obawiam sie ze w dniach najlepszych bran na ZS szybko zakonczylbys zabawe . Dwa bolki na kiju i kazdy w druga strone raz dwa sprowadzilyby Cie do jednej muchy NIgdy nie lowilem na dwa streamery. Zadnych ryb, nie tylko bolkow. Wg mnie wiecej klopotu niz zysku. Zwlaszcza jesli mamy daleko podac muche. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Bo ZS to bardzo specyficzne łowisko. Muszki podobne do tej z postu #202 kolegi #Zack.A idealne robi #brt3 widać je w poście #252 choć w tym roku pewnie są dwa razy chudsze Marek, to zalezy gdzie lowisz na ZS. Sa miejsca gdzie ryby zeruja na malenkim narybku. Wtedy pewnie jakies 3-4 cm streamerki moze dalyby rade. Tam gdzie my ostatnio lowimy bolen wali w duza ukleje.Dla mnie najlepszy streamer na ZS to taki w okolicach 7 - 8 cm. Bialy dywan w miare ubogi z odrobina jakiegos flasha zeby cos tam blysnelo w wodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 chłopaki, na wiśle muchę na bolka spławiać wachlarzem na napiętej lince czy ze ściąganiem na siebie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Witam w nowym sezonie. Jak u Was muchowe boleniowanie?U nas padło 6 szt. Wszystkie na strima.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_ar Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Bercik zalewowe czy z rzeki? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Rzeczne. Niestety teraz leją z Zalewu i ryby się chyba potopiły. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Panowie, proszę o konstruktywną krytykę, wiem że ryby ocenią najlepiej ale nie chciałbym machać bez sensu Więcej kłaków czy mniej, może krótsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Chyba za długie. Nawet jak weźmie to nie zatniesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Panowie, proszę o konstruktywną krytykę, wiem że ryby ocenią najlepiej ale nie chciałbym machać bez sensu Więcej kłaków czy mniej, może krótsze? AspFly.jpgŹle dobrany hak do wielkości. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Źle dobrany hak do wielkości. Hak 8, troszkę przytnę ogonek i zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzięki za porady BTW Dawcą kłaków był pies sąsiada, wygląda na zadowolonego Edytowane 5 Maja 2019 przez Bułka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Hak 8, troszkę przytnę ogonek i zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzięki za porady BTW Dawcą kłaków był pies sąsiada, wygląda na zadowolonego Daj hak z zakresu 4-1/0Coś na modłę z linkuhttp://theonefly.com/?p=3072 Ja robię takie ale nie są sprawdzone w boju na boleniach Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Daj hak z zakresu 4-1/0Coś na modłę z linkuhttp://theonefly.com/?p=3072 Ja robię takie ale nie są sprawdzone w boju na boleniach Nie cytujemy zdjęć! Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Powiesz z czego zrobiles? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Powiesz z czego zrobiles? Skoro Kolega już zaczął to również proszę o receptę, bo sam nie miałem śmiałości zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Hak daiwa bassers wiem hook wky.Od pupy stronyOgon kogut+FlashPotem jeżynka z kogutaBrush z białego dywanuNa górę syntetyk lub snow runnerOczy + UV PsNie reklamuje sklepu tylko na szybko fota z netu. Chłopaki z forum mówią, że i tak za bogato więc trzeba ich słuchać, to praktycy i wiedzą co rapy lubią. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Maja 2019 przez ezehiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Spróbuję coś takiego ukręcić na Bolka. Mam cel na ten rok 70cm na muchę ale nie mam jeszcze przyzwoitej amunicji ???? Edytowane 5 Maja 2019 przez #Nord 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Nasze muchy mają ok.7-10 cm. Kręcimy tylko z dywanu z niewielkim dodatkiem Angel Hair. Na fotce pierwszy w tym sezonie bolek zaporowy. (ten z brązowym strimem w pysku) . 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brt3 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Witam.Łowicie coś ?U nas lipa. Trafiają się pojedyńcze z rzeki. Woda wysoka,łowienie trudne. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Furwa, nie lubię was. Widać nie umiem łowić i tyle... Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 ...na szczęscie mają zeza /;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Furwa, nie lubię was.Widać nie umiem łowić i tyle... Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Umiesz Marcin , tylko nie znalazłeś jeszcze zasobnej w ryby miejscówki. Jeśli ryb jest dużo i są aktywne zadanie jest w 2/3 wykonane.Jeśli po miejscówce kręci się jedna - dwie ryby złowienie ich staje się niezmiernie trudne.Każdy kto posmakował boleniowego chleba potwierdzi powyższe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi