ZedSet Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Odrzański drań. Obecnie napychają się wylęgiem...jeszcze. Za chwilę przeskoczą na 20cm klenie. Wtedy nie będzie trzeba kombinować. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Odrzańskie dranie z belly. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Odrzański drań. Zaskakująco silne ryby. Zabawa przednia. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Jest ciężko. Trudno o dobre warunki i ryb mało widać, a jak już się jakaś uda wy patrzeć to rzadko chce współpracować. Ale raz na jakiś czas... Rybka zażarła surf candy w przybrzeżnej pianie, metr od szczytówki! 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Mimo braku słońca i fali po kilku kilometrowym spacerze po plaży udało się wypatrzeć 2 ryby pod brzegiem. Jedna dała się zaprosić do zdjęcia 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 24 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Ja wczoraj miałem 8 brań z czego 8 nie wciętych. Wcześniej łowiłem na krótkie haki Ahrex NS172 Curved Gammarus i wcinały się częściej. Wczoraj na dłuższym haku podobnym do Partridge'a wszystko się odbijało. Bolki już przesiadają się z wylęgu na solidniejsze przekąski stąd zmiana taktyki i u mnie. Po ilości brań można stwierdzić że ścieżka jaką podążam jest jak najbardziej słuszna. Natomiast technicznie zbłądziłem co wczoraj mi pokazały dobitnie już w pierwszym rzucie. Ktoś kiedyś uskuteczniał podobne zabawy z tymi draniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Powrót do Ahrexa. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2021 W weekend dałem im odpocząć, ale dziś mimo kipskiej prognozy skoczyłem na plażę. Duża fala nie nastajała optymistycznie ale ostatecznie udało się coś wydłubać z przyboju 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Dziś trzeba było po nie wejść do wody i zamoczyć jajka... Ale było warto 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Aktywność boleni na powierzchni dosłownie zerowa. W takich momentach trzeba wypatrywać stad uklei bo tylko te czasami poskarżą gdzie znajduje się jakaś gadzina.Zmiana miejsca, zmiana muchy. Zmieniają się warunki to i zmieniają się zasady. Kilka rybek wpadło w tym przyłowiony ładny kleń 50+. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo__20 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Jeśli mogę zapytać. Jakiej klasy kij używasz do łowienia boleni w Odrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Jeśli mogę zapytać. Jakiej klasy kij używasz do łowienia boleni w Odrze?Kij w #6 klasie na lato. Za chwil parę przeskoczę na #8. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Też się pochwalę W tym sezonie po raz pierwszy świadomie i regularnie. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 I u nas sie ruszyly . Po dwoch latach kopletnej klapy na Zalewie Sulejowski w koncu drgnelo. Zlowilismy juz kilka sztuk w tym dwa godne uwagi. 77 i 80 cm. Niestety nie moje. a kumpli Mi sie na razie trafiaja sredniaki, ale po tak dlugim okresie bezrybia na ZS i to cieszy. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 I u nas sie ruszyly . Po dwoch latach kopletnej klapy na Zalewie Sulejowski w koncu drgnelo. Zlowilismy juz kilka sztuk w tym dwa godne uwagi. 77 i 80 cm. Niestety nie moje. a kumpli Mi sie na razie trafiaja sredniaki, ale po tak dlugim okresie bezrybia na ZS i to cieszy.Bardzo ładne ryby. Ja muszę czekać do listopada aby nabrały takich papuśnych kształtów. Odrzańskie latem są fit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 (edytowane) Witam.Tombrajder ... super rybki. Rzeka czy jezioro koło Ciebie ? Czy to na krakowskiej wodzie ( ) ? Pozdrawiam. Edytowane 24 Sierpnia 2021 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 (edytowane) U nas w koncu wrzesnia bolenie na muche sa w zasadzie nieosiagalne. Jesli powtorzy sie sytuacja sprzed 3-4 lat to w ciagu 3-4 tygodni powinnismy zlowic ich jakies 150 szt i z dnia na dzien znikna. Co ciekawe na Pilicy koncza wczesniej. W zasadzie poczatek wrzesnia to juz zupelne ostatki. Choc w tym roku nawet nie zaczely. ZS zniszczyl rzeke na odcinku kilkudziesieciu km i niestety postepuje to coraz bardziej. 2-3 lata temu z boleniem nie bylo zadnego problemu. Teraz jesli nie ulowisz sie na suchara do polowy czerwca, to juz wiecej w zasadzie sie nie zlowi. Rzeka to jedna wielka laka na ktorej nawet na suchara nie da sie lowic. Edytowane 24 Sierpnia 2021 przez pawelz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Witam.Tombrajder ... super rybki. Rzeka czy jezioro koło Ciebie ? Czy to na krakowskiej wodzie ( ) ? Pozdrawiam.Nasza główna rzeka Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 #8 już w akcji. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 N ZS tez sie uruchomily . W niedziele padla juz w koncu dwucyfrowa ilosc . co prawda w czterech ale 13 szt wyladowalu w rekach. Bylo sporo jeszcze wyjsc, ale cala akcja trwala bardzo krotko. Kilkadziesiat minut i cisza na wodzie.Przyneta (w granicach rozsadku) wiekszego znaczenia nie ma. Byle wpadlo w poblizu bolka i szybko uciekalo. Niestety przez wezly na przyponie dwie ryby wczoraj zakolczykowalem. Co dziwne, zylka pekala w trakcie holu a nie przy braniu.Glupi sie czuje, bo nigdy wczesniej na ZS nie stracilem streamera na rybie. A tu co prawda roczny ale Stroft 0.25 mnie zawiodl. I to dwa razy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Ja stosuję 0,30 fluo Varivas'a - rybom nie przeszkadza. Jak do tej pory jeszcze bolka nie puściłem ze strimem. Węzły na przyponie pewnie przez tzw. tailing loop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Bije sie w piers, moje niechlujstwo. Widzialem "pencoly" na zylce ale z lenistwa i pospiechu (jak nie zlowisz ryby w ciagu 40 min to pozniej mozna jechac do domu) nie chcialo mi sie przewiazywac przyponu. No i w niedziele stalo sie. 4 do reki a 2 zakolczykowane . Zawsze 0.25 Stroft dawal rade. Zly jestem na siebie bo szkoda ryb. Niestety haczyki do streamerow boleniowych to kute karpiowe z takim mikrozadziorem. Prawie go nie widac ale jest. Zwykle streamerowe czasami mi sie prostowaly. Dlatego w przypadku bolkow przeszedlem na karpiowe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) Bije sie w piers, moje niechlujstwo. Widzialem "pencoly" na zylce ale z lenistwa i pospiechu (jak nie zlowisz ryby w ciagu 40 min to pozniej mozna jechac do domu) nie chcialo mi sie przewiazywac przyponu. No i w niedziele stalo sie. 4 do reki a 2 zakolczykowane . Zawsze 0.25 Stroft dawal rade. Zly jestem na siebie bo szkoda ryb. Niestety haczyki do streamerow boleniowych to kute karpiowe z takim mikrozadziorem. Prawie go nie widac ale jest. Zwykle streamerowe czasami mi sie prostowaly. Dlatego w przypadku bolkow przeszedlem na karpioweDomyślam się że te minuty aktywności to o świcie, a sprawdzaliście może czy ten krótki okres żerowania nie powtarza się też w czasie zmierzchu? Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez Rlodz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Domyślam się że te minuty aktywności to o świcie, a sprawdzaliście może czy ten krótki okres żerowania nie powtarza się też w czasie zmierzchu?Też jestem ciekawy, ale ja bym odstawiał właśnie wieczór/zmierzch w pierwszej kolejności, a ranek alternatywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) Witam.W sumie niedużo lolków zlowiłem ... może niecałe 10 - nie więcej. Mam na myśli takich 50+ na strima, bo maluchy na parcha i mokrą to się potrafią wieszać regularnie.Ale w ciekawych porach polują tam gdzie łowię.Między dwoma i jadną godziną przed zmierzchem, z zegarkiem w ręku - to one z reguły wtedy kontrolują sytuację. I udało mi się zaledwie dwie sztuki dotąd przechytrzyć.Potem 23-1 w nocy.I tu już role się zamieniają - wszystkie pozostałe w nocy miałem. W nocy idą za muchą jak pies za kiełbasą - najbliżej złowiony nocą uderzył mi w muchę, którą wyciągałem już ręką za przypon z wody żeby ją sprawdzić, czy się jej kudły splątały.W tym roku słabo - na zero na razie, ale bardzo mało wypadów było.Pozdrawiam. Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez Forest-Natura 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi