Skocz do zawartości

Spinworld hobby rodbuilding...

universo

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś obrzucałem xpsj 762l ale do spokojnego sprawdzenia warunki ciężkie... Wiało strasznie ale cw z góry można dołożyć... Na łowienie z łodki nawet i 12 gr a ostatecznie i jeszcze więcej... Szczyt delikatny ale za nim czuć przyrost mocy ... Spokojnie do wcinania i sandaczy... Czyli sandacz na lekko bez problemu...Widzial bym ten blank spokojnie do łowienia na drop shota... Na szczycie dużo widać i precyzyjnie nim się operuje a za szczytem dosc mocno wcina... Okoń z brzegu też spokojnie ale raczej jak ktoś ma większe okonie w łowisku... ;) raczej nie jest to okoniówka a okoniówa :)

Edytowane przez universo SpinWorld
  • Like 2

• 6 miesięcy temu...

Tak opisany ... delikatny ten szczyt i w moim odczuciu, choć rzucałem i ciężej :P ale komfortu nie ma na cięższych, raczej tak jak opisany w internetach do animacji mniejszych przynęt pod większe ryby...

Edytowane przez universo SpinWorld

Tak opisany ... delikatny ten szczyt i w moim odczuciu, choć rzucałem i ciężej :P ale komfortu nie ma na cięższych, raczej tak jak opisany w internetach do animacji mniejszych przynęt pod większe ryby...

To druga Qualia jaką ubrałem jeszcze z pojedynczych sampli ;) sporo już ich natluklem, nie wiem jak docinales go ale jeśli od dołu to napewno zauważysz jak fajnie przynęty są pozasysane i to mega powtarzalnie , takie główne dwa źródła dużych ilości ryb mam z Holandii i Szwecji z wiatraków kolega nawet karpie lowil i to dosyć spore , ten w Szwecji co weekend grube szczupaki ciąga na sporo cięższe wabiki niż 18g , generalnie warto przed zbrojeniem ustalić jakiś minimalny zakres jakim się będzie lowilo bo 2-4 cm cięty szczyt mega wpływa na czułość wędki, w oryginale szczyt mocno wytlumia wszystkie sygnały przy amortyzacji, sporo nim w nocy lowilem i wtedy się to odczuwalo najbardziej, generalnie będziesz zadowolony praktycznie zero pustych bran , kij wiele wybacza :P A od czasu do czasu można się nim odepchnac od brzegu bez stresu że się złamie :D

• Like 1

Cięty tylko od dołu na krótki łódkowy kij i pod wyważenie... Góry nie ruszałem chciałem coś z czułą szczytówką i sporą mocą w dolniku... Jak dla mnie szczyt mógłby być ciutke szybszy ... Może jeszcze w niego bede ingerowal ale narazie zobacze jak aię łowi...

• 3 miesiące temu...

Te 18 to uwierz że szybko zmieni jedynkę na dwójkę ;)

Już obłowiona solidnie i ciągle nie mogę zrobić z niej dwu składu ;) a w wyjątkowych sytuacjach zdarza się założyć pod 30 gr :) ... ale wynika z tego że opisu cw nie trzeba się zbytnio trzymać... :)

Dopiero teraz załapałem że nie chodziło ci o to że ją złamię, tylko o to że można mu w cw zamienic z 18 gr na 28 gr.... :) ale nie za tryb ze mnie ...:)

• 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...