Cola Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Mam pytanie do kolegów,czy sondę można podłączyć pod ten sam akumulator co silnik elektryczny?Niektórzy twierdzą, że może to uszkodzić sondę i powinna być podpięta pod swój aku? Czy stosujecie jakiś bezpiecznik na obwodzie aku-sonda?Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PrzemekL Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Nie, nie próbowałem. Byłem raczej nastawiony na zakup w necie ale to bardzo ciekawa propozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MWILCZ Opublikowano 12 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2024 (edytowane) Garmin Echomap 10 cali i Panoptix 34 >>>12 v to ile Ah na 1 wyprawę by wystarczyło .Pytam bo zależy mi aby był jak najmniejszy bo musi wejść do covera Edytowane 12 Listopada 2024 przez MWILCZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2024 24/30ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 12 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2024 Garmin Echomap 10 cali i Panoptix 34 >>>12 v to ile Ah na 1 wyprawę by wystarczyło .Pytam bo zależy mi aby był jak najmniejszy bo musi wejść do covera Odpowiedź powinieneś znaleźć również tutaj, chociaż Siarq wie co pisze.https://jerkbait.pl/topic/95965-garmin-panoptix-livescope-system-ps30-lvs12-lvs32-lvs34-lvs62/page-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pasazer Opublikowano 12 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2024 U mnie echo 10" na aku 20Ah i gls10 na 20Ah. Wczoraj rozładowałem do końca po około 10 godzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 12 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2024 30ah i masz cały dzień z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MWILCZ Opublikowano 13 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2024 U mnie echo 10" na aku 20Ah i gls10 na 20Ah. Wczoraj rozładowałem do końca po około 10 godzinach.Z opisu rozumiem żę masz 2 odzielne akumulatory 20 Ah??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pasazer Opublikowano 13 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2024 Z opisu rozumiem żę masz 2 odzielne akumulatory 20 Ah???Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Adi123 Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2024 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 (edytowane) , Edytowane 25 Listopada 2024 przez Z Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 (edytowane) Ja zapakowałem 80ah z doładowaniem słonecznym..Podpiete dwa echa lowranski hds live 7 Silniczek f70 doładowuje w czasie przemieszczania i nie targam tego aku do chałupy. Edytowane 25 Listopada 2024 przez Z Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 Ale co tu rozważać? Trzeba liczyć. U mnie echo Lowrance 9” na 20ah chodzi i cały dzień nawet 15h wyłączane tylko na drzemkę godzinną i czasem jak stoję gdzieś to w czuwaniu. Ale każde echo jest inne. Ma inny pobór. Wystarczy sprawdzić w papierach pobór prądu i pomnożyć przez ilośc godzin swojego łowienia. Wyjdzie pojemność akumulatora. U mnie aku od echo odłączone od instalacji. Połączone tylko bezpośrednio z echem Nie mam zakłóceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 Ja zapakowałem 80ah z doładowaniem słonecznym..Podpiete dwa echa lowranski hds live 7Silniczek f70 doładowuje w czasie przemieszczania i nie targam tego aku do chałupy.Czym to doładowujesz , planuje coś kupić pod namiot a tam brak prądu i muszę zawozić do kolegi aku a to trochę upierdliwe , wiem że jest tego ful ale wolę coś sprawdzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sypki Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego Witam, jaka pojemnosc akumulatora zastosować dla zestawu echosondy 9" z live. Zaznaczam ,ze nje chce zbyt duzego, stawiam na mobilnosc zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 30 na dzien 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sypki Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 10 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca Czym to doładowujesz , planuje coś kupić pod namiot a tam brak prądu i muszę zawozić do kolegi aku a to trochę upierdliwe , wiem że jest tego ful ale wolę coś sprawdzonegoSorki że dopiero po takim czasie .Ja kupiłem na pròbę po taniości i hula także na razie zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 10 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca Fajne, jeszcze zrobić z tego osłonę słoneczną do echa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z Olsztyna Opublikowano 11 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca W sumie ....tylko solar wiekszy trza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca W sumie ....tylko solar wiekszy trza Niezłe stadko ekranów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 neor Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Takie pytanko czy na czymś takim popływam dwa dni na echu 9 cali + live . 2025 3.2V 55Ah 52Ah LiFePO4 akumulator litowo-żelazowo-fosforanowy do 4s 12V 24V 3C Motocykl Samochód Silnik akumulatory Modyfikacja M6 Stud - AliExpress 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca To są same ogniwa, nie akumulator. Jak zrobisz z tego akumulator, zbalansujesz i naładujesz powyżej 90%, to pewnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Cola
Mam pytanie do kolegów,
czy sondę można podłączyć pod ten sam akumulator co silnik elektryczny?
Niektórzy twierdzą, że może to uszkodzić sondę i powinna być podpięta pod swój aku?
Czy stosujecie jakiś bezpiecznik na obwodzie aku-sonda?
Pozdrawiam
Top użytkownicy dla tego pytania
35
16
14
12
Popularne dni
24 Lut
14
1 Mar
13
2 Mar
13
22 Wrz
11
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 35 odpowiedzi
trex 16 odpowiedzi
godski 14 odpowiedzi
Z Olsztyna 12 odpowiedzi
Popularne dni
24 Lut 2020
14 odpowiedzi
1 Mar 2021
13 odpowiedzi
2 Mar 2021
13 odpowiedzi
22 Wrz 2017
11 odpowiedzi
Popularne posty
milupa
Witaj na forum. Nie wiem czy zapoznałeś się z zasobami forum ale z regulaminem chyba nie, przypomnę jeden z punktów: Na jerkbait.pl cenimy przede wszystkim jakość, a nie ilość. Zanim utworzysz now
Gumofilc
Panowie, cos ten temat jakis rozlazly sie zrobil.. Temat dotyczy akumulatora pod sonde, wzglednie akumulatora uniwersalnego do zasilania wszystkiego na lodzi. Jezeli chodzi o aku przeznaczanego do p
sero1975
Też nad tym myślałem bo z domku do auta mam 100 m ostro pod górę i każdy kg się liczy Używam torby HB i garmin 73sv mieści się na styk. Co do aku to z tego co pamiętam jak sprawdzałem wymiary to bat
Opublikowane grafiki
372 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi