Skocz do zawartości

Mieszarka do żywicy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Planuje zrobić mieszankę do żywicy bo wkurza mnie mieszanie ręczne :) Dziś po raz kolejny przebiłem plastikowy kubek i mam całą żywiczną dłoń :D

Moje pytanie brzmi, jakie są optymalne obroty żeby za bardzo nie napowierzyć żywicy.

Jakich używacie mieszadel?

Pozdrawiam

Melek

Moim skromnym zdaniem żywicę najwygodniej miesza się ręcznie ,fajnie i szybko robi się to listwą do mieszania lakierów . Trzeba tylko pamiętać aby po zabiegu wytrzeć ją do sucha ręcznikiem papierowym . Fajnie zbiera z dna i rogów nie napowietrzania . Nie wiem jakie ilości jednorazowo mieszasz tak do 200ml. to polecam kubki papierowe gastronomiczne na kawę .

Moim skromnym zdaniem żywicę najwygodniej miesza się ręcznie ,fajnie i szybko robi się to listwą do mieszania lakierów . Trzeba tylko pamiętać aby po zabiegu wytrzeć ją do sucha ręcznikiem papierowym . Fajnie zbiera z dna i rogów nie napowietrzania . Nie wiem jakie ilości jednorazowo mieszasz tak do 200ml. to polecam kubki papierowe gastronomiczne na kawę .

Ja też nie wpadłem na nic lepszego . Ewentualnie coś wolnoobrotowego.

Edytowane przez @spius83

Ja mam pojemnik po deserze z biedronki taki z zaokrąglonym dnem, dość gruby i szpatułkę ze starej szczoteczki do zębów ściętą pod kątem. Robię parę odlewów i naciskam kilka razy na kubeczek, żeby skruszyć żywicę i wszystko ładnie odchodzi w całości, a kubeczek jest jak nowy.

Zrobiłem już z 40 odlewów i kubeczek ciągle ten sam

• Like 2

Ja mam pojemnik po deserze z biedronki taki z zaokrąglonym dnem, dość gruby i szpatułkę ze starej szczoteczki do zębów ściętą pod kątem. Robię parę odlewów i naciskam kilka razy na kubeczek, żeby skruszyć żywicę i wszystko ładnie odchodzi w całości, a kubeczek jest jak nowy.

Zrobiłem już z 40 odlewów i kubeczek ciągle ten sam

Dobre też są pojemniki do mieszania gipsu (szpachli) z gumy lub PCV. 

Wszystko po stwardnieniu z nich odpadnie.  :)