Skocz do zawartości

Sklepy Rodbuildingowe - info / promocje / gdzie kupic

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętam czasy kiedy Blue Rapidy kosztowały coś pod 1200 zł, teraz 2.5 metrowy blank w dwuskładzie można kupic za 500zł bez zadnej w promocji, a w promocji za 400zł.

... o ile jeszcze jakieś zostały :lol: myślę że ta promocja ma szanse skończyć się przed czasem <_<

• 7 miesięcy temu...
  • 5 tygodni później...

Witam wszystkich serdecznie. Właśnie dojrzałem do decyzji że czas zrobić samemu parę kijków na własny użytek. Takich jak najbardziej dopieszczonych i dopasowanych. Po wielu latach łowienia i przerobionych kijów, wiem już co od danego kija oczekuję. problem polega na tym że nie ma takich na rynku. A i miałem w ręku kije z tzw. rodbuildingu i też mi nie leżały.

Gdzie najtaniej moge zdobyć czyste blanki: sage, lamiglas, batson itp. Bardzo proszę o informacje.

Dzięki

Fatso dobrze Ci podpowiada. Trzeba się trochę nagimnastykować, albo mieć kogoś na miejscu w USA, żeby wyszło naprawdę dużo taniej. Skoro zaczynaszto te kilka blanków kup w PL. Pamiętaj, że w jednej serii też blanki się różnią, jedne jakoś dziwnym trafem zostają u sprzedawców a reszta idzie w świat. Na miejscu w pracowni, możesz wybierać i wybrzydzać do woli :D .

tutaj regularnie masz nawet o 50% tańsze markowe blanki (muchowe rzecz jasna :mellow:) , często z dożywotnią gwarancją, trzeba tylko czekać aż wymarzona seria wypada z produkcji....

http://www.mrfc.com/MadisonRiverShopping/SearchResult.aspx

no i trochę gimnastyki żeby nie płacić vatu...

kwiat

• 5 miesięcy temu...

Pozwalam sobie odświeżyć wątek.

Czy ktoś z Szanownych już zetknął się w praktyce z Lamiglasem GSA1023H? Czy toto jest cokolwiek podobne do GLB902ML?

I jeszcze Talon 86MHFT4. Jakie toto jest?

Potrzebuję wieloskładu do spiningowania w ciepłym morzu z brzegu, ze skał. Przynęty nie będą zbyt ciężkie (gdzieś do 30g), ryby po kilka kilo (rzadko coś większego), ale z powerem. Potem ma mi to się przydać w Polsce, np. do trociowania, albo co ... :unsure:

Aha! Nie chcę wywalać majątku. Embarassed

Pzdr,

Fatso

• 6 miesięcy temu...

Tak szukam, ale nie będę prawdopodobnie robił w parku maszynowym - muchowym zamieszania tylko wybiorę tanią opcję zakupu - okuma aiframe z zapasową szpulą =100zł i nasze pstrągi tym obskoczę B) .Może mi hamulca nie spalą :lol:

A Fishingart ma gudeline (sprzęt muchowy) i zobaczyłem promocje :D.

• 1 miesiąc temu...

Mam mały problem. Nie potrafię/ nie umiem znaleźć jakiegoś oficjalnego catalogu dot. przelotek. Znalazłem tylko to:

http://www.rodbuildingtutorials.com/Papers%20charts%20tables /RECOIL%20GUiDE%20SPECS.pdf

Interesuje mnie rozmiarówka pętli/ pierścieni szczytowych RSCT i w tej tabelce to jest (zamienione jest tylko I.D z O.D), ale dziwne są te dane, bo niektóre się wykluczają. Dlatego prośba o namiar na taki katalog, lub też stwiedzenie ewnetualnie czy to zestawienie jest prawidłowe. :D

• 1 miesiąc temu...