Skocz do zawartości

Sklepy Rodbuildingowe - info / promocje / gdzie kupic

Rekomendowane odpowiedzi

nie ma czegoś takiego jak przelotka do Shimano - przelotka to przelotka. Przelotki szczytowe różnią się rozmiarami tuby ( to ta rurka którą nasadza się na blank ) oraz rozmiarem pierścienia i kształtem metalowej ramki. W pierwszej lepszej pracowni rodbuildingowej powinienes kupić od reki to czego będziesz potrzebował, najlepiej zabierz ze sobą kij to moze od razu Ci zamontują przelotkę.

• 3 miesiące temu...

Z tego co w katalogach sklepów wysyłkowych widać PST zaczynają się od rozmiaru 8 tuba 2,2mm , są bardzo podobne do FST więc nie będzie różnicy jak wkleisz FST a te zaczynają się rozmiarem 5,5 a w rozmiarze 6 masz pięć sztuk w zależności od rozmiaru tuby . Zaczynają się od 1,4 mm a kończą na 2,2 mm .Gradacja co 0,2 mm

no nie do końca tak jest jak piszesz bo jak po LV-6 wkleisz FST-6 to masz dodatkowa załamanie stożka i optycznie też to wyglada nie za fajnie. Po prostu PST daje wieksze odsadzenie od blanku dlatego jej szukam :D ale jak nie znajdę założę przelotke pośrednią co do wspomnianego parametru i zobaczymy co się będzie działo,- myśle tu o MNST 6.

Pewnie, że mozna było calkiem przejśc w szczycie na L i FST na końcu ale ja nienawidzę L które przy wietrze i wilgoci którą tu mam bezprzerwy na poziomie 50-80% nie dość że kleją linkę do blanku co ewidentnie skraca rzuty to jeszcze potrafią splątać linke wokół szczytówki w miejscach gdzie są L.

Jednak te dwa małe druciki podtrzymujące pierścień przelotki to jest to :D ale może to tylko moja fanaberia...

Bedzie Józiu pasować i nawet o tym myslałem, tylko kolor wyraźnie inny,- a wiesz, że ja Monk jestem :lol:

Zdecydowałem się na MNST-6 i po sprawie a jak gdzieś dostanę PST-6 to kupie i niech leżą.

Jakos te najnowocześniejsze koncepty zbrojeń mi nie leżą :lol: nie to żebym im coś zarzucał czy cuś, ale po prostu mi nie leżą i już. Wydają mi sie one jakimś trendem zmierzającym do ochudzania wszystkiego co sie da, co nie koniecznie jest mądre ale z drugiej strony z prawie każdego trendu czy mody wedkarskiej coś fajnego zostaje,- to ja poczekam i popatrzę, nie muszę w tym eksperymecie uczestniczyć.

Stary juz jestem to cierpliwości mi nie brakuje :lol:

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

może ktoś wie coś na temat pochodzenia ichnich blanków CMW.

Przymierzam się do muchowego switch-a u nich w dobrej cenie, jednak chciałbym się cokolwiek o tych blankach dowiedzieć. Szukałem trochę po sieci ale nic nie znalazłem - pewnie dlatego że ja z niemieckiego to zero kumania

• Like 1

No bardzo fajne ceny ma ten sklep :D Komplet 10 przelotek fuji alconite tylko 100 zł a uchwyt fuji gun smoke 18 35 zł.Szpulka nici to koszt niecałych 12 zł :D A orientujecie się może ile kosztuje wysyłka z tego sklepu ale na terenie niemiec ? Tak się składa że mój znajomy mieszka w niemczech a pracuje w polsce więc mógłbym troskę zaoszczędzić na wysyłce :D

Die H?he von Nachnahmegeb?hren richtet sich nach den jeweiligen Tarifen der

Deutsche Post z.Zeit 2.00 Euro Zahlkartengeb?hr der Post

Czy to oznacza że za wysyłkę do Niemiec opłata wynosi 2 ojro ? Szprecha ktoś tu po niemiecku ;D ?

yglo to jest polandia robisz exclusive wedke to exclusive placisz ps. w niemczech tez jest clo podatki i inne pierdoly zwiazane ze sciaganiem komponentow do kraju i jakoś ceny moga być 30% niższe nie wspominając już o ich zarobkach

a reszta na priv

ps. do polski kosztuje 10 euro u nich może być faktycznie 2 euro po kraju