Skocz do zawartości

Sklepy Rodbuildingowe - info / promocje / gdzie kupic

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

witam

wiem że to pewnie druciarstwo z mojej strony ale mam pytanie poszukuje przelotki szczytowej ale dodatkowo długiej i pustej w środku, tak aby można było włożyć do niej szczytówkę.(tu jest podgląd http://allegro.pl/kushiro-przelotka-swing-tip-z-gwintem1szt-i5003671303.html)

pytanie do rodbuldingowców - czy można coś takiego dostać? a w zasadzie czy da się zrobić coś takiego.

głównym zagadnieniem jest tutaj dragon mystery xt zander który jest kijem spiningowym chyba do 35g ale można dołożyć do niego szczytówkę węglową która pokazuje świetnie brania jakiejkolwiek ryby. tu jest zdjęcie poglądowe kija i jego szczytówki http://www.wedkuje.pl/foto_news/zestaw_spiningowy_na_sandacza1.jpg

no i sedno bo chyba zamieszałem :) chciał bym zaadoptować taką szczytówkę do innego spiningu:) da się takie coś zrobić?

Pierwszy link nie działa.

Jesli dobrze zrozumiałem, chcesz dokładać do przelotki szczytowej dodatkową szczytóweczkę do wskazywania brań? Wyjścia są 2:

- montujesz na końcu zwykłą przelotkę omotkową, a w otwór w blanku wkładasz dodatkową szczytóweczkę. Łowiąc bez tej szczytóweczki, będzie troche głupio wyglądało ale da radę.

- montujesz na końcu przelotkę z gwintem typu quiver-tip/swing-tip http://www.wedkarski.com/akcesoria/6486-przelotka-szczytowa-swing-tip-6-jaxon.html, ale wtedy musisz mieć tulejki z gwintem przy każdej szczytóweczce, którą się wkręca w tą przelotkę szczytową (tu masz przykładową szczytóweczkę z mocowanym gwintem http://www.pauls-angling-supplies.co.uk/screw-quiver-quivertip-p-1832.html)

Edytowane przez Żbiku

• 4 miesiące temu...

Cześć.

Odświeżę temat . 

Poszukuje 3 takie przelotki.

Średnica rurki wewnętrzna 1 mm. Oczko wewnątrz minimum 2 mm. 

Koniecznie musi mieć te druciki po której spływa żyłka  aby nie oplątała się na oczku przy rzucie.

Coś w stylu fuji torzite LGTT titanium ale w cenie do 25-30 PLN.

Edytowane przez krzysju

Cześć.

Odświeżę temat . 

Poszukuje 3 takie przelotki.

Średnica rurki wewnętrzna 1 mm. Oczko wewnątrz minimum 2 mm. 

Koniecznie musi mieć te druciki po której spływa żyłka  aby nie oplątała się na oczku przy rzucie.

Coś w stylu fuji torzite LGTT titanium ale w cenie do 25-30 PLN.

Jeśli ma być na szybko to chyba tylko u Roberta z BRC. A cena...chyba nie zbankrutujesz jak dodasz do tych Twoich 30 zeta jeszcze ze dwie dyszki ;)

Edytowane przez Tomas81

• 3 tygodnie później...

Witam, w wędce wysypał się wkład . Jest to feder SHIMANO BEAST MASTER. Zamontowane w nim są jakieś przelotki podobne do tego

close.png

svsg.jpg
prev.pngnext.png

czyli stare poczciwe SV  gun smoke  ??? potrzebny jest rozmiar 20. Gdyby komuś zbywała lub ma w swoich zasobach coś takiego poproszę o info. 

Edytowane przez miramar69

Sprzedawałem niedawno na forum SBM240MH, którego przezbrajałem na Fuji Y Alconite. Do paczki dołożyłem komplet nowych oryginalnych przelotek zdjętych z tego kija (identyczny kształt jak Twoje). Nie sądzę, żeby komuś się przydały. Choć były w srebrnych chromowanych ramkach, a nie gun smoke.

Tylko za cholerę nie pamiętam komu sprzedawałem... (imię i nazwisko namierzę z przelewu w razie co ale nicka nie pamiętam...)

Edytowane przez Żbiku