Skocz do zawartości

Sklepy Rodbuildingowe - info / promocje / gdzie kupic

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj mam dwa komplety przelotek zdjęte z shimaniaków więc mogą być przydatne ....Te przelotki o których mówisz są nazwijmy to bardziej ramki do stopek okrąglejsze...Jeśli zwymiarował byś tą połamaną to coś na pewno dobierzemy...Nawet mam SVSG ale akurat 25.Podklep na priv-a.

Tu masz oryginalną przelotkę.

http://www.whxingtai.com/cp/html/?60.html

Jak byś ściągał lub ktoś takie miał to potrzebuję #30.

Możesz też wsadzić tylko nowy pierścień jak radził Fliser. Będzie działać. :)

Faktycznie to jest TO!!! tylko sciągniecie jednej przelotki to kicha  :( .Trzeba by było jakieś wieksze zamówienie :(

No właśnie.

Kolega pytał wyzej o tolerancje w doborze rurki przelotki szczytowej.

Jak to sie właściwie dobiera???

Czy jeżeli zamawiam przelotkę z rurką 2.0 mm to wchodzi ona na blank 2.0 mm??? Ma oryginalnie jakiś luz? Czy przy zamówieniu rurki 2.0 ma ona np. 2.1-2.2 mm???

Będę kupował w najbliższym czasie kilka tipów i trochę zgłupiałem co i jak. :(

No właśnie.

Kolega pytał wyzej o tolerancje w doborze rurki przelotki szczytowej.

Jak to sie właściwie dobiera???

Czy jeżeli zamawiam przelotkę z rurką 2.0 mm to wchodzi ona na blank 2.0 mm??? Ma oryginalnie jakiś luz? Czy przy zamówieniu rurki 2.0 ma ona np. 2.1-2.2 mm???

Będę kupował w najbliższym czasie kilka tipów i trochę zgłupiałem co i jak. :(

Tak jak napisałeś,masz tip 1,6 mm dajesz top 1,6 mm,jak kładziesz omotkę przed top wtedy dajesz 1,8 mm,aby omotka miała ładne przejście z tuleją przelotki.

Tak jak napisałeś,masz tip 1,6 mm dajesz top 1,6 mm,jak kładziesz omotkę przed top wtedy dajesz 1,8 mm,aby omotka miała ładne przejście z tuleją przelotki.

Aaaaaaa. Widzisz.

Zawsze daję omotkę przed rurką ale o tym wizualnym przejściu nie pomyślałem.

Myślałem bardziej że rurka musi być na styk, z jak najmniejszym luzem. :(

Ktoś ma jakieś inne spostrzeżenia czy odmienne zdanie? :)

Aaaaaaa. Widzisz.

Zawsze daję omotkę przed rurką ale o tym wizualnym przejściu nie pomyślałem.

Myślałem bardziej że rurka musi być na styk, z jak najmniejszym luzem. :(

Ktoś ma jakieś inne spostrzeżenia czy odmienne zdanie? :)

Ja ma te 0,2mm luzu to nic się nie dzieje pod warunkiem,przelotka jest dobrze i centrycznie osadzona na kleju.Przy tej różnicy omotka z lakierem nie jest grubsza od tulei i bardzo estetycznie to wygląda (porada pochodzi od doświadczonego forumowego rodbuildera),ja większości wędzisk nie stosuje omotki pod przelotką szczytową jedynie paseczek z farby fluo-orange i na to lakier :) .

Edytowane przez Paavo

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Skoro jest to temat o przelotce szczytowej to:

"Jaką wg Waszego uznania polecilibyscie przelotkę szczytową do ciężkiej pracy z plecionką"?

Muszę sobie przezbroić kija na Zandery i chce wsadzić coś dobrego na szczyt. Łowię głownie z łódki, na ciężko (25-35g), kijek krotki 6'6" wiec przelotka powinna mieć taki ring żeby plecionka nie przecierała się (lub ramki) przelotki.

Wszystkim za dobrą radę z góry serdecznie DZIĘKUJĘ. :)

Na pewno chłopaki kupię Fuji i na pewno będzie to SIC.

Bardziej zastanawiam sie teraz nad modelem aby uniknąć problem opisany wyżej (tarcie pletki po ramce).

W swoim kiju zauważyłem, że pierścień jest w miarę OK ale ramka w ktorej osadzony jest ring ma wżery po plecionce i na pewno mocno ją niszczy.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...