Fred Arbogast Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Witaj mam dwa komplety przelotek zdjęte z shimaniaków więc mogą być przydatne ....Te przelotki o których mówisz są nazwijmy to bardziej ramki do stopek okrąglejsze...Jeśli zwymiarował byś tą połamaną to coś na pewno dobierzemy...Nawet mam SVSG ale akurat 25.Podklep na priv-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Dzięki wszystkim za info, po południu jak wrócę z "PGRu" to wstawię zdjęcie tej zepsutej przelotki. Wtedy powinno być jeszcze łatwiej z jej dobraniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Tak to wygląda :A tak powinno wyglądać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Proponuje zamontować nowy pierścień bezproblemowo dobierze średnicę dobry klej i nie ma prawa wypaść .orginalna wyleciała pewnie dlatego ze ramka byla dociśnięta bo widać na fotce ze skrzywiona jest albo tak się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Kijek nie jest mój tylko kolegi. Przelotkę uszkodził w czasie składania kija. Wędka była wilgotna a ręka mu się zsunęła i uderzył w przelotkę. Resztę widać na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Tu masz oryginalną przelotkę. http://www.whxingtai.com/cp/html/?60.html Jak byś ściągał lub ktoś takie miał to potrzebuję #30. Możesz też wsadzić tylko nowy pierścień jak radził Fliser. Będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Tu masz oryginalną przelotkę. http://www.whxingtai.com/cp/html/?60.html Jak byś ściągał lub ktoś takie miał to potrzebuję #30. Możesz też wsadzić tylko nowy pierścień jak radził Fliser. Będzie działać. Faktycznie to jest TO!!! tylko sciągniecie jednej przelotki to kicha .Trzeba by było jakieś wieksze zamówienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Takie coś też by przeszło .... chyyyyba. http://www.mudhole.com/Rod-Building/AT-Spin-Cast-Guides/DBRLS-Typhoon-Spin-Cast-Guides Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Tu jest nowsza strona Sea Guide: http://sea-guide.com/catalog/Swoją drogą można tam dopatrzeć się baaardzo znajomych produktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 No właśnie. Kolega pytał wyzej o tolerancje w doborze rurki przelotki szczytowej. Jak to sie właściwie dobiera??? Czy jeżeli zamawiam przelotkę z rurką 2.0 mm to wchodzi ona na blank 2.0 mm??? Ma oryginalnie jakiś luz? Czy przy zamówieniu rurki 2.0 ma ona np. 2.1-2.2 mm???Będę kupował w najbliższym czasie kilka tipów i trochę zgłupiałem co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 No właśnie. Kolega pytał wyzej o tolerancje w doborze rurki przelotki szczytowej. Jak to sie właściwie dobiera??? Czy jeżeli zamawiam przelotkę z rurką 2.0 mm to wchodzi ona na blank 2.0 mm??? Ma oryginalnie jakiś luz? Czy przy zamówieniu rurki 2.0 ma ona np. 2.1-2.2 mm???Będę kupował w najbliższym czasie kilka tipów i trochę zgłupiałem co i jak. Tak jak napisałeś,masz tip 1,6 mm dajesz top 1,6 mm,jak kładziesz omotkę przed top wtedy dajesz 1,8 mm,aby omotka miała ładne przejście z tuleją przelotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Tak jak napisałeś,masz tip 1,6 mm dajesz top 1,6 mm,jak kładziesz omotkę przed top wtedy dajesz 1,8 mm,aby omotka miała ładne przejście z tuleją przelotki.Aaaaaaa. Widzisz. Zawsze daję omotkę przed rurką ale o tym wizualnym przejściu nie pomyślałem. Myślałem bardziej że rurka musi być na styk, z jak najmniejszym luzem. Ktoś ma jakieś inne spostrzeżenia czy odmienne zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Aaaaaaa. Widzisz.Zawsze daję omotkę przed rurką ale o tym wizualnym przejściu nie pomyślałem.Myślałem bardziej że rurka musi być na styk, z jak najmniejszym luzem. Ktoś ma jakieś inne spostrzeżenia czy odmienne zdanie? Ja ma te 0,2mm luzu to nic się nie dzieje pod warunkiem,przelotka jest dobrze i centrycznie osadzona na kleju.Przy tej różnicy omotka z lakierem nie jest grubsza od tulei i bardzo estetycznie to wygląda (porada pochodzi od doświadczonego forumowego rodbuildera),ja większości wędzisk nie stosuje omotki pod przelotką szczytową jedynie paseczek z farby fluo-orange i na to lakier . Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Proponuje zamontować nowy pierścień bezproblemowo dobierze średnicę dobry klej i nie ma prawa wypaść .orginalna wyleciała pewnie dlatego ze ramka byla dociśnięta bo widać na fotce ze skrzywiona jest albo tak się wydaje.X2,nie trzeba ruszać omotek,zostaną oryginały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Sprawa już nie aktualna. Kijek został przezbrojony w całości, taka była wola właściciela . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Skoro jest to temat o przelotce szczytowej to:"Jaką wg Waszego uznania polecilibyscie przelotkę szczytową do ciężkiej pracy z plecionką"?Muszę sobie przezbroić kija na Zandery i chce wsadzić coś dobrego na szczyt. Łowię głownie z łódki, na ciężko (25-35g), kijek krotki 6'6" wiec przelotka powinna mieć taki ring żeby plecionka nie przecierała się (lub ramki) przelotki. Wszystkim za dobrą radę z góry serdecznie DZIĘKUJĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Ja na szczyty zawsze Sic Fuji i raczej na szczytowej nie warto oszczędzaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Tylko Fuji SiC, nie inwestuj w żadne wynalazki SiC'o podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Na pewno chłopaki kupię Fuji i na pewno będzie to SIC. Bardziej zastanawiam sie teraz nad modelem aby uniknąć problem opisany wyżej (tarcie pletki po ramce).W swoim kiju zauważyłem, że pierścień jest w miarę OK ale ramka w ktorej osadzony jest ring ma wżery po plecionce i na pewno mocno ją niszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Kup sobie torze i po sprawie. Gladsze od SIC, plete na nich tez mniej slychac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Dokładnie i Torzity mają większy prześwit przy tym samym rozmiarze co sic, ja teraz śmigam na czwórkach z cienka pletką i złego słowa powiedzieć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaex Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Odkop - podepnę się Poszukuję przelotki Fuji SiC typu SV w rozmiarze 30. Kolor ramki bez znaczenia, potrzebuję porcelanki. Może ktoś ma u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Witam,czy ktoś z Was może mi dorobić te elementy z korka do uchwytu Fuji KSKSS 17 ?? Oraz poszukuje do kupienia tą pianke na dolnik do KSKSS 16 ! Poszukuje też przelotkę szczytową Minima 4 CP4CT o ringu 4 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Masz wszystko w BRC https://www.sklep.brc.com.pl/pl/c/Rekojesci%2C-Korek%2C-Pianka-EVA/10 Edytowane 6 Września 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Batson-Piank-EVA-Fighting-Butt%2C-koncowka/365 https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Pianka-na-foregrip-KSKSS-17/444 W każdym sklepie rodbuildingowym dostaniesz je gotowe, taniej niz miałby ktoś je ręcznie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi