Skocz do zawartości

Sklepy Rodbuildingowe - info / promocje / gdzie kupic

Rekomendowane odpowiedzi

Brawo Piotrek :lol: ja też uwazam centusistwo za zarazę naszych czasów i tępie ją jak się tylko da!!! Dawno temu śmialismy się z niemców że za 1 DM taniej jadą na drugi koniec miasta na zakupu,- teraz sami to robimy :lol: :lol: :lol: i to się zrobiła narodowa sprawa obrotności :huh:

Ale co by było sprawiedliwie,- jest parę rzeczy tańszych niż u nas ale jak sie doliczy przesyłkę to już nie koniecznie, wszystko zależy od skali zakupów...

Przejrzałem kilka rzeczy na szybko i wcale nie wychodzi taniej a drożej nici po 20zł w Polsce 15zł

uchwyty po 34zł w Polsce 28 zł

korek w plastrach 4,20 w Polsce 3,80

wiec gdzie te 30% taniej bo nie widzę :unsure:

nici Pro Wrap 100y 11.60zł- u nas w Polsce 20zł

uchwyt DPS18 - 20zł u nas w Polsce 28zł

Tak na szybko :D

Przejrzałem kilka rzeczy na szybko i wcale nie wychodzi taniej a drożej nici po 20zł w Polsce 15zł

uchwyty po 34zł w Polsce 28 zł

korek w plastrach 4,20 w Polsce 3,80

wiec gdzie te 30% taniej bo nie widzę :unsure:

nici Pro Wrap 100y 11.60zł- u nas w Polsce 20zł

uchwyt DPS18 - 20zł u nas w Polsce 28zł

Tak na szybko :D

Pro Warp 15zł w Polsce nie 20

uchwyt źle spojrzałem a to spora różnica cenowa, szkoda ze z korkiem nie jest lepiej bo idzie go sporo

Piotrze , uchwyt fuji gun smoke u nas 60 a tam masz go za 35 zł

Nici pro warp u nich 11 zł u nas 16 zł

Komplet fuji alconite 10 szt. u nas około 160-170 a tam 105 !!!

Korek w formie gotowych rękojeści też sporo tańszy

Wysyłka do niemiec 2 euro czyli jak ma się znajomego tam to komponenty są bardzoo tanie :D

PS.Liczyłem po aktualnym kursie euro 4,2 zł

A czy ten sklep ma na stanie wszystko co na stronie? Żeby nie było tak że mi podpiszą że nie ma połowy rzeczy z koszyka. Jak macie inne adresy sklepów w de linkujcie.

Ma wszystko co jest w ofercie jak czegoś nie ma to nie ma tego w ofercie więc spokojnie możesz klikać i co w koszyku to dostaniesz .Wiem bo kupuję często i pytałem telefonicznie bo chciałem zamówić coś co mieli w katalogu a czego nie było w ofercie i zadzwoniłem więc pani wyjaśniła że co na stronie to jest czego nie ma tego nie ma. Raz tylko zamówiłem czarny korek i przyszedł mail że niestety jest tylko jedna paczka a ie dwie. Zawsze przychodzi mailem potwierdzenie ze szczegółową listą więc trzeba sprawdzić zapłacić i czekać.

Pozdrawiam

Super Panowie, brac ile wlezie. Moje pytanie: czy Helmut Wam posklada rekojesc, poklei plastry, nawinie omotki itd za 150 zl czyli 35-37 euro?

Punkt widzenia zalezy jak widac od punktu siedzenia. Jasne ze wszyscy rod builderzy moga obnizyc ceny ale za uzbrojenie wtedy wezma 350-400 zl i cena wedki taka sama. A jak ktos sobie sklada to niech kupuje gdzie mu sie podoba, w Chinach najtaniej :D

[quote title=Manniek66 napisał(a) dnia czw, 27 wrzesień 2012 02:21

Die H?he von Nachnahmegeb?hren richtet sich nach den jeweiligen Tarifen der

Deutsche Post z.Zeit 2.00 Euro Zahlkartengeb?hr der Post

Czy to oznacza że za wysyłkę do Niemiec opłata wynosi 2 ojro ? Szprecha ktoś tu po niemiecku ;D ?

Znaczy to tyle że wysokość kwoty przesyłka pobraniowa jest uzależniona od wysokości taryfy ustalonej przez Niemiecką Pocztę (Deutsche Post) w tym czasie wysokość płatniczych kart poczty wynosi 2 euro

Muszę cię zmartwić przesyłka pobraniowa realizowana jest tylko na terenie Niemiec .W innym wypadku zamówienia realizuje się na zasadzie vorkasse a więc płacisz a oni wysyłają towar jak pieniążki wpłyną na konto .Nie ma żadnych obaw , zawsze płacę vorkasse bo taniej :D i nigdy nie było jakiś dziwnych sensacji :D

pozdrawiam

I z czego to wynika pewnie cło i wat ,bo różnice cenowe sa spore,co do gotowych korków to wcale ich nie używam wole plastry przynajmniej wiem co kleje :mellow: a co dobre to na duże zakupy mozna nawet pojechać i pertraktować na miejscu

Pomogę w negocjacjach Piotrze tylko inserty mi wyślij :D

Co do Watu i Cła na te rzeczy w Niemczech jest symboliczny lub nawt 0 % ale nie sprawdzałem ,jak zamówię coś w Jameryce to napiszę ile i za co.

Jak już jesteśmy przy niemieckich sklepach to zapraszam do: http://www.tackle24.de/ ,może oferta niezbyt bogata ale szybkość realizacji zamówień porażająca ,jak ktoś lubi troszeczkę dłużej poczekać to jest też http://www.house-of-brunner.de/shop z trochę bogatszą ofertą ale bardziej ociężały sklep

• Like 1

Jako że dostałem na priv zapytanie o koszty wysyłki ze sklepu CMW dla zainteresowanych zamieszczam info

Ab 130.- Euro: bei Vorkasse porto- und verpackungsfrei

bei Nachnahme 4.00 Euro plus 2.00 Zahlkartengeb?hr der Post

Unter 130.- Euro: bei Vorkasse 5.50 Euro

bei Nachnahme 9.50 Euro plus 2.00 Zahlkartengeb?hr der Post

Sperrgutzuschlag ab 1.20m Paketl?nge unabh?ngig vom Bestellwert

generell 7.00 Euro

Zuschlag f?r Futterbestellungen: ab 5kg, pro kg 0.50 Euro Zuschlag unabh?ngig vom Bestellwert.

Auslandsversand EU L?nder: 10.00 Euro, Sperrgutzuschlag ab 1.20m Paketl?nge unabh?ngig vom Bestellwert generell 7.00 Euro

Wir empfehlen die Ware an eine Kontaktadresse in Deutschland senden zu lassen, dann gelten die normalen Versandkosten. Warenverkehrsbescheinigungen erstellen wir nicht.

Więc od 130 euro zamówienia na terenie Niemiec przesyłka zapłacono z góry bez kosztów wysyłki, jednak przy przesyłce pobraniowej to dodatkowo 4 euro + 2 euro karta poczty.

Poniżej 130 euro przy zapłacie z góry 5 euro za przesyłkę a przy przesyłce pobraniowej to 9.50 + 2,00 karta poczty

Przesyłka nietypowa ponad 1,20 długości zależy od ceny zamówienia generalnie 7 euro

Dodatkowo dopłata 50 centów ponad każdy kilogram ponad 5 kilo (przeważnie zanęty )jednak w zależności od kwoty zamówienia (patrz od 130 euro) koszty będą mniejsze

Wysyłka do kraju UE 10 euro i dopłata na nietypową przesyłkę od 1.20 generalnie 7 euro .

Wychodzi na to że za przesyłkę do 5 kilo do Polski trzeba zapłacić 10 euro a za blanki ponad 1.20 dopłacić 7 euro chyba że kwota zamówienia jest równa lub większa niż 130,00 euro

Wspomniana opłata karty pocztowej w kwocie 2 euro jest dodatkiem przy przesyłkach pobraniowych i najprawdopodobniej wiąże się z wynagrodzeniem dla doręczyciela ponieważ poczta nie zatrudnia doręczycieli ale wynajmuje firmy zewnętrzne.

Chcę dodać że nie mam żadnego interesu aby reklamować niemieckie sklepy wysyłkowe :D

Niekoniecznie potrzebne jest konto PayPal można to zrobić w Banku jednak trzeba mieć opcje w polskim banku konto walutowe Przesyłam pieniądze zarówno z Niemiec do Polski i odwrotnie i nie jest to jakaś trudność tylko parę minutek przy kompie :D pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Jak doliczyć cenę wysyłki to już nie jest fajnie :(

Większość komponentów można kupić w podobnych cenach w rodzimych pracowniach.

Tu jest free wysyłka http://mistpool.com/index.php , ale ja jeszcze nie sprawdzałem osobiście.

Jak ktoś korzystał z ich oferty to skrobnijcie jak z nimi układa się współpraca.

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Wpadł mi niedawno pewien pomysł do głowy a raczej projekt nowego kija sandaczowego . Wszystko opracowałem dokładnie, ale zatrzymała mnie prozaiczna sprawa że uchwyt jaki chciałbym zamontować jest gdzieś do kupienia bo widziałem go na zdjęciach wykonanych kijaszków lub w seryjnych produktach firm ABU oraz Berkley lecz jakoś czas spędzony na googlowaniu poszedł na marne i nie umiałem go namierzyć, może ktoś widział ,spotkał lub wie gdzie go nabyć ?

Poszukiwany wygląda tak

skeletor0041.jpg

Wdzięczny był bym jeżeli ktoś wstawi linka z adresem sklepu który coś takiego sprzedaje