yglo Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Zalezy kto szuka ale powaznie, dumałem nad tymi cenami i zreszta bylo juz o tym na forum Jak sie sprzedaje duze ilosci, i sie nie ma ZUSu nad głową i polskiego opodatkowania pracy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Brawo Piotrek ja też uwazam centusistwo za zarazę naszych czasów i tępie ją jak się tylko da!!! Dawno temu śmialismy się z niemców że za 1 DM taniej jadą na drugi koniec miasta na zakupu,- teraz sami to robimy i to się zrobiła narodowa sprawa obrotności Ale co by było sprawiedliwie,- jest parę rzeczy tańszych niż u nas ale jak sie doliczy przesyłkę to już nie koniecznie, wszystko zależy od skali zakupów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Przejrzałem kilka rzeczy na szybko i wcale nie wychodzi taniej a drożej nici po 20zł w Polsce 15złuchwyty po 34zł w Polsce 28 złkorek w plastrach 4,20 w Polsce 3,80wiec gdzie te 30% taniej bo nie widzę nici Pro Wrap 100y 11.60zł- u nas w Polsce 20złuchwyt DPS18 - 20zł u nas w Polsce 28złTak na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Przejrzałem kilka rzeczy na szybko i wcale nie wychodzi taniej a drożej nici po 20zł w Polsce 15złuchwyty po 34zł w Polsce 28 złkorek w plastrach 4,20 w Polsce 3,80wiec gdzie te 30% taniej bo nie widzę nici Pro Wrap 100y 11.60zł- u nas w Polsce 20złuchwyt DPS18 - 20zł u nas w Polsce 28złTak na szybko Pro Warp 15zł w Polsce nie 20 uchwyt źle spojrzałem a to spora różnica cenowa, szkoda ze z korkiem nie jest lepiej bo idzie go sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Piotrze , uchwyt fuji gun smoke u nas 60 a tam masz go za 35 zł Nici pro warp u nich 11 zł u nas 16 zł Komplet fuji alconite 10 szt. u nas około 160-170 a tam 105 !!! Korek w formie gotowych rękojeści też sporo tańszy Wysyłka do niemiec 2 euro czyli jak ma się znajomego tam to komponenty są bardzoo tanie PS.Liczyłem po aktualnym kursie euro 4,2 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 I z czego to wynika pewnie cło i wat ,bo różnice cenowe sa spore,co do gotowych korków to wcale ich nie używam wole plastry przynajmniej wiem co kleje a co dobre to na duże zakupy mozna nawet pojechać i pertraktować na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 A wie ktoś jak zrobić przelew do niemiec ? Normalnie z konta prywatnego można przelać ? Czy przec poczte itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 A czy ten sklep ma na stanie wszystko co na stronie? Żeby nie było tak że mi podpiszą że nie ma połowy rzeczy z koszyka. Jak macie inne adresy sklepów w de linkujcie.Ma wszystko co jest w ofercie jak czegoś nie ma to nie ma tego w ofercie więc spokojnie możesz klikać i co w koszyku to dostaniesz .Wiem bo kupuję często i pytałem telefonicznie bo chciałem zamówić coś co mieli w katalogu a czego nie było w ofercie i zadzwoniłem więc pani wyjaśniła że co na stronie to jest czego nie ma tego nie ma. Raz tylko zamówiłem czarny korek i przyszedł mail że niestety jest tylko jedna paczka a ie dwie. Zawsze przychodzi mailem potwierdzenie ze szczegółową listą więc trzeba sprawdzić zapłacić i czekać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Super Panowie, brac ile wlezie. Moje pytanie: czy Helmut Wam posklada rekojesc, poklei plastry, nawinie omotki itd za 150 zl czyli 35-37 euro? Punkt widzenia zalezy jak widac od punktu siedzenia. Jasne ze wszyscy rod builderzy moga obnizyc ceny ale za uzbrojenie wtedy wezma 350-400 zl i cena wedki taka sama. A jak ktos sobie sklada to niech kupuje gdzie mu sie podoba, w Chinach najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 [quote title=Manniek66 napisał(a) dnia czw, 27 wrzesień 2012 02:21Die H?he von Nachnahmegeb?hren richtet sich nach den jeweiligen Tarifen derDeutsche Post z.Zeit 2.00 Euro Zahlkartengeb?hr der Post Czy to oznacza że za wysyłkę do Niemiec opłata wynosi 2 ojro ? Szprecha ktoś tu po niemiecku ;D ? Znaczy to tyle że wysokość kwoty przesyłka pobraniowa jest uzależniona od wysokości taryfy ustalonej przez Niemiecką Pocztę (Deutsche Post) w tym czasie wysokość płatniczych kart poczty wynosi 2 euro Muszę cię zmartwić przesyłka pobraniowa realizowana jest tylko na terenie Niemiec .W innym wypadku zamówienia realizuje się na zasadzie vorkasse a więc płacisz a oni wysyłają towar jak pieniążki wpłyną na konto .Nie ma żadnych obaw , zawsze płacę vorkasse bo taniej i nigdy nie było jakiś dziwnych sensacji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 I z czego to wynika pewnie cło i wat ,bo różnice cenowe sa spore,co do gotowych korków to wcale ich nie używam wole plastry przynajmniej wiem co kleje a co dobre to na duże zakupy mozna nawet pojechać i pertraktować na miejscu Pomogę w negocjacjach Piotrze tylko inserty mi wyślij Co do Watu i Cła na te rzeczy w Niemczech jest symboliczny lub nawt 0 % ale nie sprawdzałem ,jak zamówię coś w Jameryce to napiszę ile i za co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Jak już jesteśmy przy niemieckich sklepach to zapraszam do: http://www.tackle24.de/ ,może oferta niezbyt bogata ale szybkość realizacji zamówień porażająca ,jak ktoś lubi troszeczkę dłużej poczekać to jest też http://www.house-of-brunner.de/shop z trochę bogatszą ofertą ale bardziej ociężały sklep 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Jako że dostałem na priv zapytanie o koszty wysyłki ze sklepu CMW dla zainteresowanych zamieszczam info Ab 130.- Euro: bei Vorkasse porto- und verpackungsfrei bei Nachnahme 4.00 Euro plus 2.00 Zahlkartengeb?hr der Post Unter 130.- Euro: bei Vorkasse 5.50 Euro bei Nachnahme 9.50 Euro plus 2.00 Zahlkartengeb?hr der Post Sperrgutzuschlag ab 1.20m Paketl?nge unabh?ngig vom Bestellwert generell 7.00 Euro Zuschlag f?r Futterbestellungen: ab 5kg, pro kg 0.50 Euro Zuschlag unabh?ngig vom Bestellwert. Auslandsversand EU L?nder: 10.00 Euro, Sperrgutzuschlag ab 1.20m Paketl?nge unabh?ngig vom Bestellwert generell 7.00 Euro Wir empfehlen die Ware an eine Kontaktadresse in Deutschland senden zu lassen, dann gelten die normalen Versandkosten. Warenverkehrsbescheinigungen erstellen wir nicht. Więc od 130 euro zamówienia na terenie Niemiec przesyłka zapłacono z góry bez kosztów wysyłki, jednak przy przesyłce pobraniowej to dodatkowo 4 euro + 2 euro karta poczty.Poniżej 130 euro przy zapłacie z góry 5 euro za przesyłkę a przy przesyłce pobraniowej to 9.50 + 2,00 karta pocztyPrzesyłka nietypowa ponad 1,20 długości zależy od ceny zamówienia generalnie 7 euroDodatkowo dopłata 50 centów ponad każdy kilogram ponad 5 kilo (przeważnie zanęty )jednak w zależności od kwoty zamówienia (patrz od 130 euro) koszty będą mniejszeWysyłka do kraju UE 10 euro i dopłata na nietypową przesyłkę od 1.20 generalnie 7 euro .Wychodzi na to że za przesyłkę do 5 kilo do Polski trzeba zapłacić 10 euro a za blanki ponad 1.20 dopłacić 7 euro chyba że kwota zamówienia jest równa lub większa niż 130,00 euroWspomniana opłata karty pocztowej w kwocie 2 euro jest dodatkiem przy przesyłkach pobraniowych i najprawdopodobniej wiąże się z wynagrodzeniem dla doręczyciela ponieważ poczta nie zatrudnia doręczycieli ale wynajmuje firmy zewnętrzne. Chcę dodać że nie mam żadnego interesu aby reklamować niemieckie sklepy wysyłkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 A wie ktoś jak zrobić przelew do niemiec ? Normalnie z konta prywatnego można przelać ? Czy przec poczte itp ? mozesz sobie zalorzyc konto paypal i przelac badz uzupelnic ze zwyklego kurs nieco wiekszy obecny wyjdzie jakies 4,32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Niekoniecznie potrzebne jest konto PayPal można to zrobić w Banku jednak trzeba mieć opcje w polskim banku konto walutowe Przesyłam pieniądze zarówno z Niemiec do Polski i odwrotnie i nie jest to jakaś trudność tylko parę minutek przy kompie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 korek sie sciaga od portugalczykow po nizszych cenach niz ten w pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 W tym niemieckim sklepie jest tani korek w formie gotowych wytoczonych już rękojeści foregrip kosztuje 12 ojro a reargrip 3 ojro Na fotkach jest dość dobrej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 http://www.rodpro.de/ Nowy sklep, ciagle powiekszaja asortyment. Mozna placic przez PayPal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Polecam rodpro juz sprawdzony i perfekcyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Wychodzi na to że MHX są trochę tańsze niż w Polsce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Jak doliczyć cenę wysyłki to już nie jest fajnie Większość komponentów można kupić w podobnych cenach w rodzimych pracowniach.Tu jest free wysyłka http://mistpool.com/index.php , ale ja jeszcze nie sprawdzałem osobiście.Jak ktoś korzystał z ich oferty to skrobnijcie jak z nimi układa się współpraca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Wpadł mi niedawno pewien pomysł do głowy a raczej projekt nowego kija sandaczowego . Wszystko opracowałem dokładnie, ale zatrzymała mnie prozaiczna sprawa że uchwyt jaki chciałbym zamontować jest gdzieś do kupienia bo widziałem go na zdjęciach wykonanych kijaszków lub w seryjnych produktach firm ABU oraz Berkley lecz jakoś czas spędzony na googlowaniu poszedł na marne i nie umiałem go namierzyć, może ktoś widział ,spotkał lub wie gdzie go nabyć ?Poszukiwany wygląda tak Wdzięczny był bym jeżeli ktoś wstawi linka z adresem sklepu który coś takiego sprzedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZESIEK34 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Chyba raczej SKELETOR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Co racja to racja ! Skeletor, już poprawiam co nie znaczy że i tak nikt nie wie gdzie tego szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 jesli tylko 'widziales' taki uchwyt to lepiej byloby gdybys wzial do reki... chodzi o to ze nie zkazdemu musi lezec ergonomia takiego uchwytu - mi np bardzo przeszkadzaja 'dziury' czy 'schodki' w uchwytach spinningowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi