arti24 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) Witam, Rozwazam zakup wedki pod bolenia na rynku japonskim. Mozecie koledzy zaproponowac jakies konkretne modele. Przegladnalem juz tego sporo i mam jakies swoje przemyslenia ale chcialbym posluchac rowniez Waszych opini w tym temacie. Nie znalazlem rowniez nic w tym temacie na JB. Chodzi o wedke 15-17 Lb i minimum 2,75m. Mam na mysli wedke pod korbe. Generalnie nie ma za duzo modeli, ktore mozna by zaadoptowac pod nasze bolki dlatego bede wdzieczny za kazda pomoc w tym temacie. Pzdr Edytowane 23 Marca 2015 przez arti24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Popatrz na ten modelGraphiteleader Argento NuovoMoim skromnym zdaniem bardzo dobra propozycja pod bolenia.Parametry trochę inne niż podane przez Ciebie,ale model godny polecenia.Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Żadne "Japońce" się nie nadają bo tam nie ma boleni i "konstrukcyjnie" nie są przystosowane... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Żadne "Japońce" się nie nadają bo tam nie ma boleni i "konstrukcyjnie" nie są przystosowane... Chyba, ze to wedka na "lososia dla ubogich"...bo takie to tam juz maja . Popatrz za wedkami na SEA BASS (to taki bolen dla emigrantow). Jak to czesto w zyciu bywa, trzeba okreslic budzet na ten projekt : 2,75 i jakies 17 lb mocy ? Jakbym musial, cos bym wybral : http://all.daiwa21.com/fishing/item/rod/salt_rd/morethan_ags/index.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) Żadne "Japońce" się nie nadają bo tam nie ma boleni i "konstrukcyjnie" nie są przystosowane... Amerykance tez nie maja a jakie "kosy" boleniowe robia Edytowane 23 Marca 2015 przez arti24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Shimano Dialuna XR tania ale bardzo fajny kije. Wykonanie bardzo dobre +, hoc produkowana w chinach praca kijka super . Ja akurat posadam model pod multik ,ale wybór modeli pod korbę doży . Shimano EXSENCE drosza seria super kije ,duży wybór .Wykonanie bardzo dobre + praca blanku również .No i jeszcze dość duży wybór ma Dajwa . Ja akurat czekam na Daiwe MORETHAN do trotki i bolka, ale pod multik . Więc nie wiem jak będzie się sprawowała,życie pokarze czy warta polecenia będzie . Musisz szukać modeli do łowienia See Bass ,wybór jest spory. DIALUNd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) Chyba, ze to wedka na "lososia dla ubogich"...bo takie to tam juz maja . Popatrz za wedkami na SEA BASS (to taki bolen dla emigrantow). Jak to czesto w zyciu bywa, trzeba okreslic budzet na ten projekt : 2,75 i jakies 17 lb mocy ? Jakbym musial, cos bym wybral : http://all.daiwa21.com/fishing/item/rod/salt_rd/morethan_ags/index.htmlTak myslalem, ze o czyms zapomnialem. Tak do 400 $ po calosci czyli z clem i podatkiem takze raczej Morethany i wszystkie topowe serie glownych producentow odpadaja. Patrzylem i tak jak sugerujesz raczej tylko w SW mozna znalezc cos co mozna zaadoptowac pod bolenia plus ewentualnie mocniejsze spinningi "trout fishing - main stream". Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez arti24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 U mnie za szafą stoi armata i czeka na klienta, custom Kraśnik nie JDM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 U mnie za szafą stoi armata i czeka na klienta, custom Kraśnik nie JDM.Jezeli to ta armata, o ktorej mysle to troche za dluga jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Jezeli to ta armata, o ktorej mysle to troche za dluga jak dla mnie Przyciąć jej nie dam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 http://www.majorcraft.co.jp/english/catalogue/genre.jsp?mode=genre/seabasshttp://www.megabass.co.jp/site/saltwater/shore_casting/tak na szybko. Wybierac jest w czym - mam skyroada 9' 10-30 g 14 lb - swietny kijek, daleko miota wszelkie boleniowe wabie. swietnie wywazony tylko korek marnej jakosci Ale juz powoli przymierzam sie do zakupu lzejszego braciszak a mianowice n-one nss-902l i tu juz problem z korkiem zniknie . Skyroad działa poprawnie w zakresie 7-30 gram. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi