Czez Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Witam,Na początku sezonu kupiłem troszkę gumek Sandra. Kompletnie nie wiem jakiego producenta. Po prostu w sklepach wybierałem sobie z pudełek interesujące mnie kolorki, a poza tym gumy nie noszą nazwy producenta. Na boku jest tylko napis Sandra. Opisywana sytuacja dotyczy większych modeli. Przy paproszkach problem u mnie nie występował.Gumki te były odkąd pamiętam dość wrażliwe (przynajmniej te na które ja trafiałem) i dość często pękały po uzbrojeniu na styku z główką. Tegoroczne zakupy przeszły moje najśmielsze oczekiwania Część rozpadła się już w momencie zbrojenia, a te które udało się uzbroić pękały leżąc w pudełku.Zbrojone były w różne główki Mustad, Gamak, Owner i inne. Jesli na kołnierzu był zadzior to oczywiście usuwałem, a poza tym Mustady były z czopkami.W innych gumkach ta sytuacja mi nigdy nie wystąpiła, chyba że ze starości np. po 2 latach. Być może bym to olał, ale ostatnio rozmawiałem z Kolegą i on ma dokładnie te same problemy. Czy to trefna partia? Czy macie sposób na odróżnienie trefnych od dobrych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 czez, niestety taka przypadlosc maja sandry i trzeba sie z tym pogodzic. blinker tez ma to samo. prawda jest taka ze ilosc materialu na zakonczeniu korpusu - od strony glowki - jest tak niewielka ze zastosowanie obojetnie jakies glowki powoduje rozerwanie głwoki. ja sobie z tym jakos radze i raczej nie narzekam, tym bardziej ze blinkery i sandry to moje ulubione gumki (z tych w srednim rozmiarze). wystarczy uciac - skrocic - przynete od strony glowki o pare milimetrow, tak by miejsce styku z glowka miale np nie 2-3mm srednicy, a 5-6. im wiecej materialu, im wieksza srednica przy styku glowki tym mniejsze prawdopodobienstwo pekniecia przynety. ot i cala filozofia PS. jesli dobrze pamietam obecnie producentem SANDRY jest f. DELALANDE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 jesli dobrze pamietam obecnie producentem SANDRY jest f. DELALANDE...nie tylko obecnie, ale od zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 na rynku są już podróbki niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 pitt nie twierdze ze tak jest ze wszystkimi. bo mi tez wszystkie co do sztuki nie popekaly. ja po tym jak zaczalem delikatnie przyinac koncoweczki lowie sobie dalej w najlepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czez Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 @Mifek, dzięki za patencik z obcinaniem końcówek. Wypróbuję Niemniej jednak twierdzę, że z tą partią Sandr którą kupiłem (kolega też) coś jest nie tak. Oczywiście Sandry odkąd pamiętam wykazywały tendencje do pękania, ale nie do tego stopnia co tegoroczna partia. Jeśli na 10 sztuk, 5 pęka podczas zbrojenia, 3 uzbrojone pękają w pudełku (stwierdzam to nad wodą dzień po uzbrojeniu), 1 po pierwszym kontakcie z wodą, a 1 spełnia swoje zadanie to coś jest nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 @Czez Po tym co opisujesz...ja bym zmienil przynety na inne.Nigdy nie lowilem na Sandry jakos specjalnie. Moze dlatego latwo mi powiedziec. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czez Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 @Czez Po tym co opisujesz...ja bym zmienil przynety na inne.Nigdy nie lowilem na Sandry jakos specjalnie. Moze dlatego latwo mi powiedziec. GuzuWiśta wio łatwo powiedzieć że zacytuję Talara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Nie lowie wogole na twisterpodobne wabiki. Nie lepiej wziac kopyto 3 ? Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi