Skocz do zawartości
  • 0

Kalendarz jerkbait.pl 2010 jest zajebiaszczy

witek

Pytanie

• Odpowiedzi 283
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jutro jak się wyrobię będzie info o ....... nowej edycji 2011. Szykują się zmiany na bazie doświadczeń ale myślę, że w 2011 celujemy w wypas, że tak powiem kompletny. Trzeba było zrobić ten pierwszy by się czegoś nauczyć. Co przyniesie nowy?

- na 100% inaczej wysyłany

- spróbujemy na twardszym papierze

- spróbujemy polakierować

- wyglądu chyba nie będę zmieniał - tutaj liczę na waszą pomoc - czy dodajemy coś jeszcze czy zostajemy tylko przy dniach i numerach

- szybciej kończymy - koniec listopada ma być wydrukowany i rozpoczniemy dystrybucję

- wydrukujemy większy nakład by zmniejszyć koszty produkcji (100szt jest drogie)

...

• 0

remku, dziękuje ! Dzisiaj doszły do mnie kalendarze . Wprawdzie lekko pogięte ale prawie nie zauważalnie . Piszesz o nowej edycji w przyszłym roku , jestem jak najbardziej za , ale mam taką uwagę abyśmy - wszyscy chętni - wypowiedzieli się na temat chęci zakupu już do końca września , a do końca października można by zrobić przedpłaty które na 100% potwierdziły by zamówienia . To dało by Ci konkretną informację na temat ilości zamówienia i ewentualnych kosztów druku . Jeśli chodzi o wysyłkę i jakąś tubę to można ją zrobić z rury kanalizacyjnej fi 110 . Kupując rury 2 metrowe można je pociąć na kawałki i w ten sposób koszty spadną . Innym wyjściem było by dodanie tektury usztywniającej ale nie takiej falistej jak teraz a w moim przypadku miałem w kopercie 2 kawałki nie sklejone które później przesunęły się w jedną stronę koperty . Chodzi raczej o pełną sztywną tekturę która miała by 2 do 3 mm grubości . Taka tektura uniemożliwia zwijanie koperty i nie tak łatwo się załamuje .

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję .

• 0

mój też doszedł w całkiem niezłym stanie tylko pierwsza strona straciła w paru miejscach kolor jakby coś na niej stało ale następne już są ok i już wisi na ścianie i mój taki mały pomysł do nowej wersji: może na każdej stronie oprócz tego głównego zdjęcia można by było dorzucić kilka małych tak po bokach?? na pewno byłoby to fajne zwiększenie tego co można pooglądać

• 0

a ja przyznam że kalendarz idealnie się wyprostował (pod 100 litrowym akwarium ) także nie widać juz na nim prawie żadnych odkształceń i on sam też idealnie prosto zwisa.

Co do kalendarza 2011 ja chciałbym podrzucić pomysł na jedną stronę kalendarza (np główną) na której udałoby się zmieścic miniaturki (takie jak teraz) tylko że wszystkich zdjęc jakie brały udział. Myślę że przy takiej ilości jaka była w tym roku mogłoby się to udać. A i osobom biorącym udział w konkursie miłoby było spojrzeć przynajmniej na jakiś kawałeczek swojego wkładu

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje Ci Remku za ten wspaniały projekt! To teraz najfajniejszy kawałek na mojej ścianie!

• 0

Jutro jak się wyrobię będzie info o ....... nowej edycji 2011. Szykują się zmiany na bazie doświadczeń ale myślę, że w 2011 celujemy w wypas, że tak powiem kompletny. Trzeba było zrobić ten pierwszy by się czegoś nauczyć. Co przyniesie nowy?

- na 100% inaczej wysyłany

- spróbujemy na twardszym papierze

- spróbujemy polakierować

- wyglądu chyba nie będę zmieniał - tutaj liczę na waszą pomoc - czy dodajemy coś jeszcze czy zostajemy tylko przy dniach i numerach

- szybciej kończymy - koniec listopada ma być wydrukowany i rozpoczniemy dystrybucję

- wydrukujemy większy nakład by zmniejszyć koszty produkcji (100szt jest drogie)

...

... z mojej strony jedna sugestia. Może warto dopuszczać do konkursu zdjęcia wykonane tylko w poziomie.Bo na stronie lipcowej pomimo świetnej fotki jakoś tak pusto jest. :unsure:

• 0

Wobler-W1 - z rurami PCV będzie bardzo trudno. Wysyłek jak do tej pory było kilkadziesiąt. Liczę na to, że w następnym roku będzie jeszcze więcej - będę próbował wszelkimi sposobami obniżyć koszt kalendarza i poszczególnych komonentów. Tak więc rury to dla mnie problem logistyczny i mnóstwo czasu na przygotowanie takiej liczby kalendarzy. Bazując na doświadczeniach Waszych (przykro mi, że się tak stało) ostatnie partie kalendarzy idą bardzo mocno zabezpieczone. Myślę, że problem można już uważać że jest roziązany. Oczywiście w następnym roku, a mam trochę czasu sytuacja zniszczenia kalendarza nie będzie miała miejsce - wypróbuję do tego czasu i rury i twarde tekturowe pudła.

karuzo27 - niestety nie będę mógł dodać wszystkich zdjęć z danego miesiąca. Mimo, że to A3 to nie ma tam wcale dużo miejsca. Poza tym w niektórym miesiącach jest kilkadziesiąt zdjęć konkursowych więc ich pomieszczenie może być ciężkie. Przyjmuję jednak pomysł i z początkiem lutego (po rozstrzygnięciu konkursu styczniowego) zaproponuję Wam kilka opcji.

Zdjęcia w poziomie - TAK, to moje niedopatrzenie. Kiedy je wstawiałem dokładnie o tym samym pomyślałem. W tym roku będzie dopuszczona tylko jednak orientacja :D

Dziękuję Wam za wszelkie uwagi i propozycje. Wszystkie wezmę?pod rozwagę. W 2011 nauczeni doświadczeniem wprowadzimy kolejne zmiany i usprawnienia. Dziękuję!

Pozdrawiam

Remek