Skocz do zawartości

Kotwiczki i kółeczka - jak montować sprawnie i szybko

dreadknight

Rekomendowane odpowiedzi

Szczypce z pazurem to najlepszy i najszybszy sposób na uporanie się z tą robotą

Fi 4 mm i mniej też tymi szczypcami? Pytam bo mam takowe od Jaxona i nadają się raczej od fi 6mm wzwyż.

Do mniejszych średnic coś w rodzaju tych ale szlifuję dodatkowo aby 3mm też dało się swobodnie chwycić http://www.topex.pl/grupy/szczypce/szczypce-precyzyjne/szczypce-precyzyjne-wydluzone-proste.html

Nie miałem tych kółek, dopiero się w nie zaopatrzę przed lipcem.

Ja rozginałem nimi kółeczka 5-6mm w wabiach z USA, ale tak mocnych i sztywnych kółek to nigdzie nie spotkałem jak one.

Ogólnie mimo finezyjnego wyglądu są bardzo mocne, trwałe.

Stal dentystyczna- chirurgiczną miałem na myśli ;-)- chyba z niej są one zrobione.

Edytowane przez Arek X

Fi 4 mm i mniej też tymi szczypcami? Pytam bo mam takowe od Jaxona i nadają się raczej od fi 6mm wzwyż.

Do mniejszych średnic coś w rodzaju tych ale szlifuję dodatkowo aby 3mm też dało się swobodnie chwycić http://www.topex.pl/grupy/szczypce/szczypce-precyzyjne/szczypce-precyzyjne-wydluzone-proste.html

Ja moimi ogarniam 3mm do 2cm wobków nie wiem jaka to firma, kupiłem za 18zeta w wędkarskim. Jak masz za szerokie to zawsze można trochę  je po bokach zeszlifować, to i tak nie musi być za mocne

• 2 tygodnie później...

Co to jest "stal dentystyczna"?

Jak kiedyś szukałem drutu na obrotówki i trafiłem do hurtowni z zaopatrzeniem medycznym i powiedziałem ze potrzebuję "drut stalowy dentystyczny" - to mi sprzedano bez większego zdziwienia dental. Fajny ale b. sztwny. Chyba o to chodziło piszącemu.