dreadknight Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Jak zakładacie sprawnie i szybko kółeczka łącznikowe i kotwiczki zwłaszcza do mini woblerków ? Zrobiłem ostatnio zapasy i chciałbym jakoś to wszystko pouzbrajać nie tracąc całego dnia przy tym. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Potrzebujesz szczypców z wąską końcówka, najlepiej krótkich. Ja używam zakrzywionych krótkich szczypców z możliwością zablokowania zacisku do wyhaczania kotwiczek z pyszczków ryb, są do tego idealne. http://www.rybomaniak.pl/img/1013.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 (edytowane) Ja używam szczypiec o cienkim końcu, tak żeby weszły do kułeczka i dało rady leciutko przytrzymać. Zdecydowanie to ułatwia sprawę. Kolega był szybszy. Edytowane 25 Marca 2015 przez sol321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Również używam tych szczypiec, ale fakt faktem że nienawidzę tej czynności jak nie wiem.. Przy tych najmniejszych kółeczkach to czasem nieźle się naklne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Poszukaj szczypiec z "zębem" na końcu. Ja kiedyś w decathlonie kupiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Ja do tej pory za pomocą nożyka robiłem.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 no właśnie, bo główny problem to podważyć drucik od kółeczka. Później utrzymać kółeczko zakładając to odrębna kwestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Szczypce z pazurem to najlepszy i najszybszy sposób na uporanie się z tą robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Poszukaj szczypiec z "zębem" na końcu. Ja kiedyś w decathlonie kupiłem. Ja właśnie sobie taki ząbek zrobiłem na zwykłych prostych szczypcach,bardzo ułatwiają życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Szczypce z pazurem to najlepszy i najszybszy sposób na uporanie się z tą robotąFi 4 mm i mniej też tymi szczypcami? Pytam bo mam takowe od Jaxona i nadają się raczej od fi 6mm wzwyż.Do mniejszych średnic coś w rodzaju tych ale szlifuję dodatkowo aby 3mm też dało się swobodnie chwycić http://www.topex.pl/grupy/szczypce/szczypce-precyzyjne/szczypce-precyzyjne-wydluzone-proste.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 A ja najpierw "wbijam" pomiędzy pętle kołeczka oczko kotwiczki i dopiero wtedy zakładam na wobka. Działa to b. dobrze. Kółeczko w szczypczyki, kotwiczka w palce lewej ręki i.… do roboty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Za to ja zostawiam trochę dłuższego szpona na lewym kciuku i nim to właśnie zakładam kółeczka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Za to ja zostawiam trochę dłuższego szpona na lewym kciuku i nim to właśnie zakładam kółeczka tzw. Krogulca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Z autoregeneracją w pakiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Ja, poza pazurem własnoręcznym używam jeszcze takich: http://www.pirania-sklep.pl/akcesoria-spinningowe/cazki-obcinaczki-klipsy/obcinaczki-nozyczki/nozyczki-magic-scissors.html zakończone małym zębem, dają radę z kółkami 3mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Ja mam "specjalny" nożyk którym rozwieram kółeczko, przytrzymuję małymi cążkami potem kotwiczka w rozwarcie, następnie drut od wobka i wszystko razem przeciągam cążkami aż do założenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Osobiście używam pęsety zakupionej w...kosmetycznym Trafiłem je przypadkowo.Są poprostu świetne, nawet najmniejsze kółeczka rozginają bez problema.Przy większych też dają sobie radę.Cena- 8zł... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 O takie coś mi jest potrzebne, dzięki Arek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Arek, a ta pęseta da rade Hyper Strongom 6/7mm? Potrzebuje mocnego narzedzia ,które rozegnia te kółka na tyle by przezbrajać wahadłówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Nie miałem tych kółek, dopiero się w nie zaopatrzę przed lipcem.Ja rozginałem nimi kółeczka 5-6mm w wabiach z USA, ale tak mocnych i sztywnych kółek to nigdzie nie spotkałem jak one.Ogólnie mimo finezyjnego wyglądu są bardzo mocne, trwałe.Stal dentystyczna- chirurgiczną miałem na myśli ;-)- chyba z niej są one zrobione. Edytowane 27 Marca 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Co to jest "stal dentystyczna"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Fi 4 mm i mniej też tymi szczypcami? Pytam bo mam takowe od Jaxona i nadają się raczej od fi 6mm wzwyż.Do mniejszych średnic coś w rodzaju tych ale szlifuję dodatkowo aby 3mm też dało się swobodnie chwycić http://www.topex.pl/grupy/szczypce/szczypce-precyzyjne/szczypce-precyzyjne-wydluzone-proste.htmlJa moimi ogarniam 3mm do 2cm wobków nie wiem jaka to firma, kupiłem za 18zeta w wędkarskim. Jak masz za szerokie to zawsze można trochę je po bokach zeszlifować, to i tak nie musi być za mocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Co to jest "stal dentystyczna"? Jak kiedyś szukałem drutu na obrotówki i trafiłem do hurtowni z zaopatrzeniem medycznym i powiedziałem ze potrzebuję "drut stalowy dentystyczny" - to mi sprzedano bez większego zdziwienia dental. Fajny ale b. sztwny. Chyba o to chodziło piszącemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ja mam "specjalny" nożyk którym rozwieram kółeczko, przytrzymuję małymi cążkami potem kotwiczka w rozwarcie, następnie drut od wobka i wszystko razem przeciągam cążkami aż do założenia. i mi ten sposób sprawdził się dość dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 To jest najlepsze. http://www.rokmax.com/shop/afw-split-ring-pliers.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi