Skocz do zawartości
  • 0

Salmo Salutus XI 2009 - nowy artykuł na jerkbait.pl

admin

Pytanie

Cześć,

Łowienie salmonidów w środowisku wędkarskim często określane jest jako najwyższy stopień wtajemniczenia. Jeśli dodać do tego możliwość złowienia naprawdę dużej ryby, która sprawdzi nie tylko umiejętności wędkarza, ale i wytrzymałość sprzętu oraz samego wędkarza to mamy do czynienia z iście wybuchową mieszanką, która raz wszczepiona do podatnego organizmu rozprzestrzenia się niczym wirus (nie, nie AH1N1) i sprawia, że zainfekowany będzie wciąż kombinował co by tutaj… zresztą sami chyba wiecie jak to już jest…

Zapraszam do lektury artykułu, relacji ze zlotu Salmo Salutus.

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dobre, Dobre

Aż miło zobaczyć znajome sympatyczne twarze!

A zwlaszcza widok Kuby przy swoim warsztacie muchowym, jak ja za tym tesknie, widok zapierajacy dech w piersiach :mellow: . Bylo super, fajnie poznac tylu wspanialych ludzi naraz, majacych to samo zainteresowanie, i z ktorymi nie tylko o rybach mozna porozmawiac :D . Nie moge sie doczekac kolejnego spotkania w podobnym a moze i wiekszym gronie, dziekuje za wspaniale towarzystwo i bardzo cenne rady od starszych i bardziej doswiadczonych wedkarzy, ktore wiele mi pomogly i pomagac beda nad woda, pozdrawiam

• 0

Super relacja :mellow: Ach, te klimaty... Trzeba będzie spróbować szczęścia następnym razem

Gratki dla organizatorów za całość no i dla ziomala, @poppera za to że postarał się o podwójną koronę :mellow:

P.S Waldek, na następnym zlocie postaraj się ustrzelić klasycznego hattricka :mellow:

• 0

P.S Waldek, na następnym zlocie postaraj się ustrzelić klasycznego hattricka :mellow:

Dzięki raz jeszcze.

Paweł, naprawdę niewiele brakowało, do hattricka :D .

Ryba ok 60 cm. spadła, po ok. 15 sekundach walki.

Cała walka odbyła się nie dalej ja 1-3 metry, od przelotki szczytowej, mojej dłuuugiej wędki.

• 0

Dzięki raz jeszcze.

Paweł, naprawdę niewiele brakowało, do hattricka :D .

Ryba ok 60 cm. spadła, po ok. 15 sekundach walki.

Cała walka odbyła się nie dalej ja 1-3 metry, od przelotki szczytowej, mojej dłuuugiej wędki.

Widzę Waldek, mało brakowało a byłby hattrick :mellow: Tak to bywa jak branie jest na krótkim dyszlu...No ale przynajmniej zaliczyłeś dwie ładne trocie Na następnym zlocie to będę od ciebie wymagał więcej :lol: no i będę tobie deptał po piętach :mellow: bo jak to się mówi, Król Polowania nie ma lekko B) i pewnie następnym razem koło ciebie będzie bardzo gorąco, bardzo gęsto... :lol:

• 0

.................................... :lol: no i będę tobie deptał po piętach :mellow: bo jak to się mówi, Król Polowania nie ma lekko B) i pewnie następnym razem koło ciebie będzie bardzo gorąco, bardzo gęsto... :lol:

Trzeba będzie skorzystać patentu @milo26 . Daniel ma niezawodne sposoby, na złowienie ryby, w tłoku :lol:

• 0

Tak, to o te woblery mi chodziło, dzięki @popper :D

Miał ktoś na nie jakieś trociowe wyniki?

na zlocie nie. przynajmniej wg moich informacji. ale pakiet startowy zostal dobrany nie na podstawie widzi misie organizatora a na podstawie doswiadczenia kilkudziesieciu osob w naszym pieknym kraju ktorzy jezdza za trociami i maja wyniki :D

• 0

Pozdrawiam wszystkich uczestnikow plazowego zlotu (pozdrowienia specjalne dla jedynej Amazonki) :D

Tak to juz jest i niejeden raz historia sie powtarzala, ze integracja nie idzie w parze ze zlowionymi rybami. Tym bardziej sie ciesze, ze tą razą bylo inaczej...

Gumo