pabik Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) witam natknąłem się na film , u nas wędki BRAK u Rosjan są , dodam , że do sąsiadów zza wschodniej nic nie mam , ciekawi mnie tylko dlaczego u nas nie ma a tam cały stojak stoi czyżby salmo olało biednych polskich spinningistów 27 min chodzi oczywiście o kije Pozwoliłem sobie zmienić tytuł Edytowane 26 Marca 2015 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 jest Salmo (Pl) od woblerów i jest Salmo (Est.) od wędekhttp://www.salmo.ee/eng/category/fishing%20tackle/Rods/Salmo%20rods?Summer/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 ....czyżby salmo olało biednych polskich spinningistów.... Właśnie dlatego, rynek rosyjski jest wiele razy większy niż Polsce pod każdy względem, oraz jest bardziej przyswajany pod względem "nowych trendów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) Zaraz tam olało... po co mieszać na rynku skoro u nas króluje DRAGON Inna sprawa, że jest on chyba generalnym dystrybutorem SALMO więc... Update1: zmieniłbym jednak w tytule np. na "bracia wschodni Słowianie" zamiast "ruscy" bo trochę trąci fobią Update2: czy to zupełnie inne Salmo - dwie różne, niezwiązane firmy, czy jednak mają coś wspólnego? Edytowane 26 Marca 2015 przez Jano 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Nie ma to nic wspólnego z olaniem. KASA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 A mnie to wkurzyło i jak uzupełnię tylko slidery to już nic od nich nie kupię..... do następnego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 jest Salmo (Pl) od woblerów i jest Salmo (Est.) od wędekhttp://www.salmo.ee/eng/category/fishing%20tackle/Rods/Salmo%20rods?Summer/prawda i o ile wiem ,to dwa niezależne, różne podmioty gospodarcze, nie związane ze sobą.Robią też świetne blaszki podlodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) Zaraz tam olało... po co mieszać na rynku skoro u nas króluje DRAGON Inna sprawa, że jest on chyba generalnym dystrybutorem SALMO więc... Update: zmieniłbym jednak w tytule np. na "bracia wschodni Słowianie" zamiast "ruscy" bo trochę trąci fobiąUważam , że "*******" to zbyt pieszczotliwe, wolę "******", a fobią jest tzw. poprawnośc polityczna. Fobii żadnej nie mam ale nie lubię obrażania, więc proszę o powstrzymanie się od takich komentarzy Edytowane 26 Marca 2015 przez milupa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Abstrahując od faktu, że autor wątku prawdopodobnie nie zrobił rozeznania, które Salmo jest producentem sprzętu na filmie, chciałbym pokazać Wam przykład odbioru cen na rynku polskim vs. rosyjskim. 1 Scenka. Rozmawiam, z "gapiem" podczas testowania jerków:- A to po ile je sprzedajesz?- Jerki, które teraz robię od 35 do 45 zł [tak, tak na jerkbaicie macie koleżeńską promocję ]- Łooo boże i idą ci?!- No jakoś tam idą.- Eeee ja to sobie wolę za taką kasę gum z mikado nakupić... 2 Scenka. Mój kuzyn rozmawia z kolesiem, który testował moje woblery: - No fajnie ten wobler pracuje, fajnie. Po ile ten twój brat za nie bierze?- Za ten model 20 zł za sztukę.- Eeee to nie, żona do Chin jedzie to mi nakupi 3 Scenka. Rozmowa z tytułowym "ruskim" na FB:- [...]No i ludzie pytają ile kosztują te twoje przynęty?- Jerki od 9 do 12 euro za sztukę, zależnie od wielkości.- A to rozsądna cena, przekażę info. Mógłbym skwitować te przykłady ogólnikiem że "Polak to by chciał za darmo" ale sprawa ma drugie dno. Wiem, że pierwszy kolega po kiju ma 1300 zł wynagrodzenia na rękę, drugi 10 zł netto za godzinę (na czarno oczywiście). Sytuacja w moim przekonaniu nie jest kwestią jakiejś wydumanej polskiej mentalności ale dziadostwa, do którego doprowadzono sytuację socjalno-ekonomiczną w tym kraju. W moim przekonaniu, przynęty robione ręcznie to zupełnie inna półka niż masówka i da się w wielu przypadkach zrównać jednych z drugimi, również cenowo. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Smutna prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Witam, Gdyby Salmo dzialalo na sentymentach a nie modelu biznesowym to by dalej sobie odlewali male ilosci pod Olsztynem, swiat idzie naprzod, przynety sie zmieniaja, musza byc taki jakie ludzie chca kupowac i albo sie idzie ta droga albo sie cofa. Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Bo to jest właśnie tak Panowie, że Polacy nie doceniają swoich firm i rękodzieła i kupują tanią chińszczyznę poniekąd z braku kasy.Na ten przykład Finowie kupują w większości tylko towary wyprodukowane u nich i produkcja krajowa kwitnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Ja tam zaopatruję się w woblery u naszych forumowych rękodzielników. Piękna praca, cena niejednokrotnie dużo niższa niż klepanych masowo. A jaka dbałość o kontakt z klientem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 26 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Abstrahując od faktu, że autor wątku prawdopodobnie nie zrobił rozeznania, które Salmo jest producentem sprzętu na filmie, chciałbym pokazać Wam przykład odbioru cen na rynku polskim vs. rosyjskim. Trudno szukać dziury w całym skoro za plecami przedstawiciela widnieją plakaty salmo z przynętami ( rover, sweeper , fatso itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Trudno szukać dziury w całym skoro za plecami przedstawiciela widnieją plakaty salmo z przynętami ( rover, sweeper , fatso itp)Ale autorowi wątku chodzi o kije które produkowane są przez SALMO ale Estońskie które chyba nie ma nic wspólnego z SALMO Polskim produkującym woblery. A rzeczywiście w tle prezentacji kijków Salmo.est. jest baner Salmo.pl co może sugerowac że producentem wędek jest Salmo.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Tamto Salmo jest Łotewskie nie Estońskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Tamto Salmo jest Łotewskie nie Estońskie. Żeby było śmieszniej to chyba jest i takie i takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 a to Rosja zapędziła się już do Kijowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi