Skocz do zawartości

Kołowrotek do 350zł sczupak/sandacz

DavidPike

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! jaki kołowrotek możecie mi polecić do 350zł na szczupaka/sandacza wielkości 3000? Myslalem nad Penn Battle II 2500 (znalazłem za 369zł na allegro) i Spro Red Arc oraz Zauber CF (obawia mnie ta raczka).

Czytałes trochę forum zanim założyłeś ten wątek?Jeśli poczytasz to zrozumiesz dlaczego odpowiedzi(jeśli będą)mogą być w dość...ironicznym tonie.

Każdy z kołowrotków o które pytasz ma swój własny OPASŁY wątek.

Czasami naprawdę warto poczytać zanim się coś się napisze.

Wiedzy jest tu tyle że naprawdę wystarczy poczytać przed zadaniem pytania.

• Like 1

Ma, na śrubę z drugiej strony ;) a co do porównania to red arc i zauber cf to to samo w innej obudowie.Battla bym odpuścił na dzień dobry a już napewno w rozmiarze 2500, proponuje również dokładniej prześledzić ten dział, bo w 2 minuty znalazłem 10 podobnych tematów, wydaje mi się że warto choćby z samego szacunku do osób piszących długie i konkretne teksty o danych maszynach.

A popatrz Szczupakowy Dawidzie - https://www.google.pl/search?q=SPro+Red+Arc+vs+Ryobi+Zauber&oq=SPro+Red+Arc+vs+Ryobi+Zauber&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8

To nie restauracja że krzykniesz "kelner podaj kręcioła!" i masz.

Rusz swoje cztery litery i spróbuj sam coś znaleźć, to nie boli.

Leń, leń, leń.

• Like 2

Wszystko to przeleciałem w godzine i się sporo dowiedziałem, ale ciągle mi mało :/ wypowie sie ktoś na temat tego Penn'a Battle II 2500?

Kup go i za rok zdasz nam opinie. Ja bym brał spro albo zaubera w tej cenie bo sprawdzone maszynki, chodź i czasami to rożnie bywa.Pojedz do większego sklepu wędkarskiego i porównaj rożne modele. Nie kupuj przez internet-tyle powiem.

Wszystko to przeleciałem w godzine i się sporo dowiedziałem, ale ciągle mi mało :/ wypowie sie ktoś na temat tego Penn'a Battle II 2500?

O Battle jest sporo na forum napisane

ja na szczupłego wybrałem ten model Penna http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/478-penn-spinfisher-3500

i jestem po 2 latach używania b.zadowolony

tu poczytaj  

o tych modelach

http://jerkbait.pl/topic/15622-penn-battle/?hl=battle

http://jerkbait.pl/topic/15237-nowy-penn-spinfisher-v/?hl=spinfisher

@kombajnista_z_pgr'u

Dlaczego odpuściłbyś go i dlaczego nie 2500? Bede łowił główki max 12g.

Weź się deko do roboty i poczytaj a nie czekasz aż na tacy dostaniesz ;)

dałem temat o battle tam wszystko opisano na temat jego wad i zalet

widzę ,że Ciebie mniej wartości użytkowe interesują raczej patrzysz na wygląd

@kombajnista_z_pgr'u

Dlaczego odpuściłbyś go i dlaczego nie 2500? Bede łowił główki max 12g.

dobra jak Ci się nie chce poszukać to masz ode mnie w prezencie gwoździa.

Penn , słabo nawija linkę , robi brody , ma niewygodny knob , i nowe potrafią mieć słabo spasowane części co prowadzi do szybkiego i nie równomiernego zużycia , zaubery i red arci mają słabe rolki które lubią stanąć w miejscu, szumiec , luźno latać co prowadzi do platania i skrecania linki, jak również obecna jakość ich składania pozostawia wiele do życzenia, a w zauberze cf są 2 elementy pseudo karboniane co się szybko niszczą.

Oczywiście istnieją kołowrotki w cenie 230 zł dużo lepsze od 3ech wymienionych wyżej ale poznanie ich nazey wymaga umiejętności czytania podobnych tematów do której zachęcam, oczywiście gdyby nie 500 identycznych tematów miałbyś wszystko opisane w jednym, z tym że za obecną sytuacje możesz powiedzieć po części Dziękuję do lustra.

pozdrawiam, bez odbioru.

• Like 5

Pytam się jego, dlaczego nie wziął by tego kołowrotka. Nie oczekuje na tacy na nic. Odczep się.

Szanowny Kolego ,

Dopiero co zarejestrowałeś się i już próbujesz ustawiać forum pod siebie karząc się odczepić starszym stażem i pewnie wiekiem forumowiczom.

Napisałeś że w godzinę przejrzałeś wszystko co cię interesuje i nic nie znalazłeś, forum istnieje 10-lat więc tej lektury wystarczy na dłużej niż godzinę. 

Nie wiem czy zapoznałeś się z regulaminem ale chyba nie, przypomnę jeden z punktów:

Na jerkbait.pl cenimy przede wszystkim jakość, a nie ilość. Zanim utworzysz nowy wątek na forum, opublikujesz zdjęcie czy udzielisz komuś odpowiedzi – przemyśl to co i jak chcesz zrobić (najpierw przeszukaj zasoby forum). Ilość postów nie świadczy o statusie Użytkownika.

Warto też żebyś zajrzał tu:

http://jerkbait.pl/topic/29579-powitanie-na-jerkbaitpl/page-79#entry1650496

• Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...