Skocz do zawartości

Berkley Plecionka Black Velvet t

Zyga102

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...

Witam

Zakupiłem rozmiar 0,1/11.9kg-300m i jestem zawiedziony grubością, która jest porównywalna do 0,15/7.9kg Berkley Exceed (tu mój zawód ale exceed o rozmiarze 0,1 to tylko 5.9kg wytrzymałości liniowej więc tajemnica wytrzymałości tkwi w tzw. przegrubieniu).

Co do oceny wizualnej i organoleptycznej: - wytrzymałość wyższa a jednocześnie miększa  i wyjątkowo śliska w porównaniu do tej 0.15 excced-a (domeną serii exceed była śliska powłoka niestety szybko ścieralna), tutaj zastosowano oryginalne czarne włókna dyneema, które same w sobie są śliskie i kruczoczarne, skrobana nie traci koloru i prawie się nie strzępi. Niestety zamówiłem plecionkę przez internet nie mając możliwości jej pomacać by wybrać rozmiar, tym razem kupiłbym cieńszą, choć tak naprawde w opakowaniu 300m, które otrzymałem  nie było załączonej próbki na zewnątrz opakowania więc pewnie zerwał ją sprzedawca lub producent nie umieszcza??? . Chętnie odsprzedam swoje 300m po atrakcyjnej uzgodnionej cenie (niestety rozpakowałem i odciąłem jakieś 0.3metra do porównia z innymi linkami) lub wymienię na rozmiar 0.08/300m.

co do wypowiedzi kolegi dobskip nie zgodzę się, ktokolwiek używa 0.12 do lekkiego spiningu (trzymając moją w ręku) 

Znajomy używa tej plecionki w rozmiarze 0,12 do lekkiego spinningu (do 15g) i bardzo sobie chwali. Czy inni użytkownicy forum mogliby podzielić się swoją opinią na temat tej linki? Rozważam zakup grubszej wersji pod casting. Pozdro