Catch&Release Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Witam !!Mam na oku dwie plecionki Daiwa 8 Braid Turnament 0,10 mm 6,6 kg 135 m a Momoi Ryujin 0,06mm 6kg 150m ? Plecionka ma być do lekkiego opadu 10-18 g +guma 3'' Wszelkie opinie mile widziane na temat trwałości koloru i wytrzymałości która jest podana a rzeczywistymi parametrami. Z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareckipisz Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 ja łapie na plecionke Daiwe Turnament i jestem zadowolony tylko z czasem traci kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Nie krzycz. Tematow o plecionkach poszukaj bedziesz czytal do wielkanoy. A zdanie sobie i tak musisz wyrobic sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Nie krzycz. Tematow o plecionkach poszukaj bedziesz czytal do wielkanoy. A zdanie sobie i tak musisz wyrobic sam.Po pierwsze to nie krzycze tylko pytam o zdanie a jeśli nie masz nic do powiedzenia na temat tych plecionek to nie zabieraj głosu.Po drugie wpisywałem obie nazwy plecionek w wyszukiwarce i nic mi nie znalazło. A koledze Jarkowi dzieki za odpowiedz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 a jeśli nie masz nic do powiedzenia na temat tych plecionek to nie zabieraj głosu. A jeśli nie chce się troszkę poczytać i wniknąć ciut głębiej, to niech "się dupy nie zawraca"... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 ja łapie na plecionke Daiwe Turnament i jestem zadowolony tylko z czasem traci kolorŁAPAĆ to można baby za dupe.... ???? A co do plecionki to naprawdę na tym forum było już nawet za dużo... I na pstrąga inna okonia i namówił.... Itd itp... Poszukaj, poczytaj.. Ale z tego czytania i tak doopa najlepiej kupić i się przekonać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Ta Daiwa ma niestety tendencję do siepania, w szczególności na kamykach. Też nie jest idealnie okrągła, przy tej średnicy 0,10 bo od jakiś 0,16mm jest OK. Ryujina za to nie znam ale wiem z konkretnego źródła że jest fajną plećką choć przegrubioną w porównaniu do kuzyna Takumi JigLine. Z drugiej strony w tym asortymencie Momoi to jak Merc a Daiwa...może jak VW. Ja bym brał Ryujina a najlepiej MX8-ten ostatni będzie moją plećką na ten rok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek11 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) A ja bym Ci polecił Momoi OSHIKAGE 0,10 mm.125 m. 3,6 kg. i jest naprawdę bardzo cieńka, tak na oko 0,10mm.. W FM jest w promocji- warto kupić. Edytowane 28 Marca 2015 przez leszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek123 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Ja mam Daiwe i jestem zadowolony, chociaż nie szumi jak inne badziewia. Ale to fakt ta plecionka nie lubi kamyków ale za to jest bardzo miękka i cicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Ta Daiwa ma niestety tendencję do siepania, w szczególności na kamykach. Też nie jest idealnie okrągła, przy tej średnicy 0,10 bo od jakiś 0,16mm jest OK. Ryujina za to nie znam ale wiem z konkretnego źródła że jest fajną plećką choć przegrubioną w porównaniu do kuzyna Takumi JigLine. Z drugiej strony w tym asortymencie Momoi to jak Merc a Daiwa...może jak VW. Ja bym brał Ryujina a najlepiej MX8-ten ostatni będzie moją plećką na ten rok.Ale jak merc a-klasa do vw phaeton'a?Moja subiektywna opinia na temat daiwy jest taka ze jest nie warta swej ceny, mozna kupic lepsza plecionke wydajac mniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 A ktoś coś wie na temat tego japończyka Power Eye? Chciałbym tą linkę sparować z sandaczówką 5-20g https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Japonska-plecionka-POWER-EYE-PeeWee-LimeGreen%2C-od-5lb-do-20lb%2C-150m/909 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Ale jak merc a-klasa do vw phaeton'a?Moja subiektywna opinia na temat daiwy jest taka ze jest nie warta swej ceny, mozna kupic lepsza plecionke wydajac mniej.Tak, zwróciłeś uwagę na pewien problem bo czym innym jest A klasa 140 a czym innym CL65 AMG Mimo że oba to Mercedesy. Lecz wracając do meritum, Daiwa jest daleko za Momoi w produkcji plecionek. Tego zdania nie zmienię bo miałem porównanie produktów, co prawda nie wszystkich, ale tych topowych. Vide Tournament i Takumi. A Oshikage to linka do raczej lightowego łowienia a nie średniego opadu 18g+gumiś Edytowane 28 Marca 2015 przez Tomas81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 A jeśli nie chce się troszkę poczytać i wniknąć ciut głębiej, to niech "się dupy nie zawraca"...Następny "mundry", jakbyś również poczytał co napisałem w odpowiedzi do goorala to byś również dupy nie zawracał. Ponieważ wpisywałem obie plecionki i nie znalazła wyszukiwarka ani jednej ani drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Kolejny leń i kłamczuszek: http://jerkbait.pl/topic/51041-plecionka-momoi-ryujin/http://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/21-testy-sprzetu-wedkarskiego/65538-plecionka-daiwa-tournament-8-braid-bubel-nie-kupujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik.kdp Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Ja mam Daiwe i jestem zadowolony, chociaż nie szumi jak inne badziewia. Ale to fakt ta plecionka nie lubi kamyków ale za to jest bardzo miękka i cicha.Tu się zgadzam. Bardzo szyko traci tę śliską warstwę i kolor. Przy tej cenie oczekiwałem jednak większej żywotności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Następny "mundry", jakbyś również poczytał co napisałem w odpowiedzi do goorala to byś również dupy nie zawracał. Ponieważ wpisywałem obie plecionki i nie znalazła wyszukiwarka ani jednej ani drugiej. Ten zorro to taki "mundry" leń nie chce mu sie sprawdzic tylko jedzie po wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Następny "mundry", jakbyś również poczytał co napisałem w odpowiedzi do goorala to byś również dupy nie zawracał. Ponieważ wpisywałem obie plecionki i nie znalazła wyszukiwarka ani jednej ani drugiej. Bardzo Pana przepraszam za zbyt ostrą wypowiedź, jest mi bardzo przykro z powodu mego niestosownego zachowania. Aczkolwiek odrobina grzeczności, szacunku i pokory znacznie bardziej przydatna bywa w życiu niż tylko noszenie na czole naklejki "Catch&Release"... A co do plecionki, to z tych dwu, wybrałbym DynaCable... Edytowane 29 Marca 2015 przez zorro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Następny "mundry", jakbyś również poczytał co napisałem w odpowiedzi do goorala to byś również dupy nie zawracał. Ponieważ wpisywałem obie plecionki i nie znalazła wyszukiwarka ani jednej ani drugiej. zgłoszone do moderatoraja tu chamskich odzywek nie zamierzam oglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 ja proponuje na nowe tematy nie odpowiadać, które już się powtarzają w JERKU, bo powstają nowe dialogi, później podczas szukania wyskakuje 50 tematów które odpowiadają zapytaniu ale w treści ich jest sam bełkot, kłótnia kto ma rację, a na koniec mod zamyka taki temat, najlepiej jak takie tematy były by od razu usuwane żeby podczas szukania nie wertować niepotrzebnie takich tematów, ja tu jeszcze widzę jedno - co niektórzy ścigają się w ilości postów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Bardzo Pana przepraszam za zbyt ostrą wypowiedź, jest mi bardzo przykro z powodu mego niestosownego zachowania. Aczkolwiek odrobina grzeczności, szacunku i pokory znacznie bardziej przydatna bywa w życiu niż tylko noszenie na czole naklejki "Catch&Release"... Jesli chodzi o odrobinę grzeczności to chyba Ty zacząłeś pisząc coś o "zawracaniu dupy"!!! Po drugie gdybym znalazł na wyszukiwarce która chyba od tego jest ze powinna znaleźć dany temat to bym przysłowiowej dupy nie truł Tobie i innym . To tyle dzieki za odpowiedzi pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Jesli chodzi o odrobinę grzeczności to chyba Ty zacząłeś pisząc coś o "zawracaniu dupy"!!! Po drugie gdybym znalazł na wyszukiwarce która chyba od tego jest ze powinna znaleźć dany temat to bym przysłowiowej dupy nie truł Tobie i innym . To tyle dzieki za odpowiedzi pozdrawiam.Bo do dupy szukasz http://jerkbait.pl/index.php?/topic/51041-Plecionka-Momoi-Ryujin Po 5 sekundach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Do dupy to jest ta wyszukiwarka bo wg mnie powinna wystarczyć sama nazwa plecionki a nie jakies 10 kluczowych słów i dopiero znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Czy ja wiem...Dzięki temu wątkowi słowo "dupa" będzie wyjątkowo łatwo znaleźć na forum wędkarskim. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Takie zdanie bez użycia słowa dupa jest do dupy każdy o tym wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Żeby uatrakcyjnić wątek i umożliwić łatwiejsze szukanie "dupy" postanowiłem rozszerzyć temat.Już nigdy wyszukiwanie "dupy" na tym portalu nie będzie takie proste! dupa 1. wulg. «część ciała, na której się siada» 2. wulg. «narząd płciowy» 3. wulg. «o młodej, atrakcyjnej seksualnie kobiecie» 4. wulg. «o czyjejś dziewczynie, kobiecie jako partnerce seksualnej» 5. wulg. «o człowieku niezaradnym» • dupsko dupa (język polski) wymowa: IPA: [ˈdupa], AS: [dupa] wymowa ?/i dupa (1.5) w drzewie znaczenia: rzeczownik, rodzaj żeński (1.1) wulg. pośladki lub odbyt[1] (1.2) pot. wulg. niezaradna osoba, oferma[1] (1.3) wulg. (potencjalna) partnerka seksualna (1.4) wulg. dziewczyna (tylko w zestawieniach: fajna, niezła, itd., ale także stara dupa – stare babsko) (1.5) daw. każde zagłębienie wykrzyknik (2.1) wulg. pot. okrzyk świadczący o porażce, przegranej[1] odmiana: (1) przypadek liczba pojedyncza liczba mnoga mianownik dupa dupy dopełniacz dupy dup celownik dupie dupom biernik dupę dupy narzędnik dupą dupami miejscownik dupie dupach wołacz dupo dupy (2) nieodm. przykłady: (1.1) Raz ją tak swędziała dupa, • Że zgwałciła i biskupa…[2] (1.2) Ależ z ciebie dupa, nic nie potrafisz załatwić! (1.3) Kazio wpadł wczoraj na imprezę z całkiem niezłą dupą. (1.4) Niezła dupa z tej aktorki! (2.1) Tyle się uczyłem i co?! I dupa! (2.1) No i dupa zbita! synonimy: (1.1) pot. zadek, tyłek; przest. współcz. reg. rzyć; reg. śl. rzić; eufem. cztery litery, gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę, siedzenie, pupa (1.2) safanduła, niedojda, niedorajda, gapa (1.3–4) dupencja, laska, cizia wyrazy pokrewne: rzecz. dupek m.-os./mzw, dupencja f, dupoliz m.-os., gołodupiec m.-os. zdrobn. dupcia f, dupeczka f, dupka f zgrub. dupsko czas. dupczyć, wydupczyć, podupczyć przym. dupiasty, dupiaty, dupny, dupowaty, do dupy przysł. dupowato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi