Skocz do zawartości

Którą plecionke wybrać Daiwa czy Momoi ?

Catch&Release

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!

Mam na oku dwie plecionki Daiwa 8 Braid Turnament 0,10 mm 6,6 kg 135 m a Momoi Ryujin 0,06mm 6kg 150m ? 

Plecionka ma być do lekkiego opadu 10-18 g +guma 3'' Wszelkie opinie mile widziane na temat trwałości koloru i wytrzymałości która jest podana a rzeczywistymi parametrami. Z góry dzieki.

Nie krzycz. Tematow o plecionkach poszukaj bedziesz czytal do wielkanoy. A zdanie sobie i tak musisz wyrobic sam.

Po pierwsze to nie krzycze tylko pytam o zdanie a jeśli nie masz nic do powiedzenia na temat tych plecionek to nie zabieraj głosu.

Po drugie wpisywałem obie nazwy plecionek w wyszukiwarce i nic mi nie znalazło. A koledze Jarkowi dzieki za odpowiedz.

• Like 1

ja łapie na plecionke Daiwe Turnament i jestem zadowolony tylko z czasem traci kolor

ŁAPAĆ to można baby za dupe.... ????

A co do plecionki to naprawdę na tym forum było już nawet za dużo... I na pstrąga inna okonia i namówił.... Itd itp... Poszukaj, poczytaj.. Ale z tego czytania i tak doopa najlepiej kupić i się przekonać

• Like 1

Ta Daiwa ma niestety tendencję do siepania, w szczególności na kamykach. Też nie jest idealnie okrągła, przy tej średnicy 0,10 bo od jakiś 0,16mm jest OK. Ryujina za to nie znam ale wiem z konkretnego źródła że jest fajną plećką choć przegrubioną w porównaniu do kuzyna Takumi JigLine.

Z drugiej strony w tym asortymencie Momoi to jak Merc a Daiwa...może jak VW. Ja bym brał Ryujina a najlepiej MX8-ten ostatni będzie moją plećką na ten rok.

• Like 2

Ta Daiwa ma niestety tendencję do siepania, w szczególności na kamykach. Też nie jest idealnie okrągła, przy tej średnicy 0,10 bo od jakiś 0,16mm jest OK. Ryujina za to nie znam ale wiem z konkretnego źródła że jest fajną plećką choć przegrubioną w porównaniu do kuzyna Takumi JigLine.

Z drugiej strony w tym asortymencie Momoi to jak Merc a Daiwa...może jak VW. Ja bym brał Ryujina a najlepiej MX8-ten ostatni będzie moją plećką na ten rok.

Ale jak merc a-klasa do vw phaeton'a?

Moja subiektywna opinia na temat daiwy jest taka ze jest nie warta swej ceny, mozna kupic lepsza plecionke wydajac mniej.

• Like 1

Ale jak merc a-klasa do vw phaeton'a?

Moja subiektywna opinia na temat daiwy jest taka ze jest nie warta swej ceny, mozna kupic lepsza plecionke wydajac mniej.

Tak, zwróciłeś uwagę na pewien problem bo czym innym jest A klasa 140 a czym innym CL65 AMG ;) Mimo że oba to Mercedesy.

Lecz wracając do meritum, Daiwa jest daleko za Momoi  w produkcji plecionek. Tego zdania nie zmienię bo miałem porównanie produktów, co prawda nie wszystkich, ale tych topowych. Vide Tournament i Takumi.

A Oshikage to linka do raczej lightowego łowienia a nie średniego opadu 18g+gumiś

Edytowane przez Tomas81
  • Like 1

A jeśli nie chce się troszkę poczytać i wniknąć ciut głębiej, to niech "się dupy nie zawraca"...

Następny "mundry", jakbyś również poczytał co napisałem w odpowiedzi do goorala to byś również dupy nie zawracał. Ponieważ wpisywałem obie plecionki i nie znalazła wyszukiwarka ani jednej ani drugiej. 

Ja mam Daiwe i jestem zadowolony, chociaż nie szumi jak inne badziewia. Ale to fakt ta plecionka nie lubi kamyków ale za to jest bardzo miękka i cicha.

Tu się zgadzam. Bardzo szyko traci tę śliską warstwę i kolor. Przy tej cenie oczekiwałem jednak większej żywotności.

Następny "mundry", jakbyś również poczytał co napisałem w odpowiedzi do goorala to byś również dupy nie zawracał. Ponieważ wpisywałem obie plecionki i nie znalazła wyszukiwarka ani jednej ani drugiej. 

Ten zorro to taki "mundry" leń nie chce mu sie sprawdzic tylko jedzie po wszystkich ;)

Bardzo Pana przepraszam za zbyt ostrą wypowiedź, jest mi bardzo przykro z powodu mego niestosownego zachowania. Aczkolwiek odrobina grzeczności, szacunku i pokory znacznie bardziej przydatna bywa w życiu niż tylko noszenie na czole naklejki "Catch&Release"...

A co do plecionki, to z tych dwu, wybrałbym DynaCable...

Edytowane przez zorro
  • Like 1

zgłoszone do moderatora

ja tu chamskich odzywek nie zamierzam oglądać...

ja proponuje na nowe tematy nie odpowiadać, które już się powtarzają w JERKU, bo powstają nowe dialogi, później podczas szukania wyskakuje 50 tematów które odpowiadają zapytaniu ale w treści ich jest sam bełkot, kłótnia kto ma rację, a na koniec mod zamyka taki temat, najlepiej jak takie tematy były by od razu usuwane żeby podczas szukania nie wertować niepotrzebnie takich tematów, ja tu jeszcze widzę jedno - co niektórzy ścigają się w ilości postów ;)

• Like 1

Bardzo Pana przepraszam za zbyt ostrą wypowiedź, jest mi bardzo przykro z powodu mego niestosownego zachowania. Aczkolwiek odrobina grzeczności, szacunku i pokory znacznie bardziej przydatna bywa w życiu niż tylko noszenie na czole naklejki "Catch&Release"...

Jesli chodzi o odrobinę grzeczności to chyba Ty zacząłeś pisząc coś o "zawracaniu dupy"!!! Po drugie gdybym znalazł na wyszukiwarce która chyba od tego jest ze powinna znaleźć dany temat to bym przysłowiowej dupy nie truł Tobie i innym . To tyle dzieki za odpowiedzi pozdrawiam.

Jesli chodzi o odrobinę grzeczności to chyba Ty zacząłeś pisząc coś o "zawracaniu dupy"!!! Po drugie gdybym znalazł na wyszukiwarce która chyba od tego jest ze powinna znaleźć dany temat to bym przysłowiowej dupy nie truł Tobie i innym . To tyle dzieki za odpowiedzi pozdrawiam.

Bo do dupy szukasz

http://jerkbait.pl/index.php?/topic/51041-Plecionka-Momoi-Ryujin

Po 5 sekundach

Żeby uatrakcyjnić wątek i umożliwić łatwiejsze szukanie "dupy" postanowiłem rozszerzyć temat.

Już nigdy wyszukiwanie "dupy" na tym portalu nie będzie takie proste!

dupa
1. wulg. «część ciała, na której się siada»
2. wulg. «narząd płciowy»
3. wulg. «o młodej, atrakcyjnej seksualnie kobiecie»
4. wulg. «o czyjejś dziewczynie, kobiecie jako partnerce seksualnej»
5. wulg. «o człowieku niezaradnym»

• dupsko

dupa (język polski)

wymowa:
    IPA: [ˈdupa], AS: [dupa] wymowa ?/i

dupa (1.5) w drzewie

znaczenia:

rzeczownik, rodzaj żeński

(1.1) wulg. pośladki lub odbyt[1]
    (1.2) pot. wulg. niezaradna osoba, oferma[1]
    (1.3) wulg. (potencjalna) partnerka seksualna
    (1.4) wulg. dziewczyna (tylko w zestawieniach: fajna, niezła, itd., ale także stara dupa – stare babsko)
    (1.5) daw. każde zagłębienie

wykrzyknik

(2.1) wulg. pot. okrzyk świadczący o porażce, przegranej[1]

odmiana:
    (1)

przypadek     liczba pojedyncza     liczba mnoga
    mianownik     dupa     dupy
    dopełniacz     dupy     dup
    celownik     dupie     dupom
    biernik     dupę     dupy
    narzędnik     dupą     dupami
    miejscownik     dupie     dupach
    wołacz     dupo     dupy
    (2) nieodm.

przykłady:
    (1.1) Raz ją tak swędziała dupa, • Że zgwałciła i biskupa…[2]
    (1.2) Ależ z ciebie dupa, nic nie potrafisz załatwić!
    (1.3) Kazio wpadł wczoraj na imprezę z całkiem niezłą dupą.
    (1.4) Niezła dupa z tej aktorki!
    (2.1) Tyle się uczyłem i co?! I dupa!
    (2.1) No i dupa zbita!

synonimy:
    (1.1) pot. zadek, tyłek; przest. współcz. reg. rzyć; reg. śl. rzić; eufem. cztery litery, gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę, siedzenie, pupa
    (1.2) safanduła, niedojda, niedorajda, gapa
    (1.3–4) dupencja, laska, cizia

wyrazy pokrewne:
    rzecz. dupek m.-os./mzw, dupencja f, dupoliz m.-os., gołodupiec m.-os.

zdrobn. dupcia f, dupeczka f, dupka f
        zgrub. dupsko

czas. dupczyć, wydupczyć, podupczyć
    przym. dupiasty, dupiaty, dupny, dupowaty, do dupy
    przysł. dupowato