Skocz do zawartości

shimano technium4000FD

Bolo1290

Rekomendowane odpowiedzi

W prawym górnym rogu jest "wyszukiwarka" sprawdza się doskonale

http://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1

Pokaż mi choć jeden temat o technium fd w wyszukiwarce. Chociaż jeden!!!

Ktoś zadał pyt.a już został zjechany.  Mr.Pavko, pierw sam sobie zadaj trudu a potem kogoś odeślij. Informuje Cię, że nie ma o nim żadnego tematu. Więc jeśli nie masz nic do powiedzenia o tym młynku, najlepiej zamilcz i nie nabijaj tu durnych wypowiedzi jakich na tym forum w każdym temacie jest bez liku.

• Like 3

raczej to catana lub nexave z dołożonymi łożyskami i ładniej pomalowany!

ja jak miałbym kupować techniuma to wolałbym już dołożyć 3stówy i kupić rarenium lub stradika, albo kupić nexave za 200zł bo tyle samo pokręci co technium, ale wybór zależy oczywiście od kupującego a nie doradzającego

a poza tym jest dużo więcej lepszych młynków do 550zł niż technium

raczej to catana lub nexave z dołożonymi łożyskami i ładniej pomalowany!

ja jak miałbym kupować techniuma to wolałbym już dołożyć 3stówy i kupić rarenium lub stradika, albo kupić nexave za 200zł bo tyle samo pokręci co technium, ale wybór zależy oczywiście od kupującego a nie doradzającego

a poza tym jest dużo więcej lepszych młynków do 550zł niż technium

ani catana ani nexave nie mają posuwu szpuli na wormshafcie, technium ma.

W rolce brak łożyska . Z prawej strony również. Za to pinion podparty na dwóch. Obecnie zwą to X-shipem.

http://fish.shimano-eu.com/media/fishing/shimano/sefh/documents/exploded_views/14TEC4000FD_v1_m56577569830902627.pdf

Edytowane przez godski

Ciekawe czy idzie podpasować lożysko zamiast tulejki w rolce. Zastanawia mnie jeszcze tulejka worma z tego schematu nr 6493 - wygląda, że wcisnąłby tam łożysko. Licząc łożycho na zaślepce korby może by się 3 szt. udało dołożyć... No i oporówka rolkowa z prawdziwego zdarzenia :)

ani catana ani nexave nie mają posuwu szpuli na wormshafcie, technium ma.

pomimo ze ma wormshafta to nie jest warty 500zł, tak jak pisałem wolałbym rarka lub stradica, zresztą rozbierasz młynki to pewnie wiesz jak technium wygląda w środku, red arc dłużej mi służył niż technium a tańszy o 1/3

Dziękuje za odpowiedzi i porady niestety już Technium leży na półce i czeka na sezon, ale bedzie okazja kupna nowego młynka. Więc srodki na nastepny młynek to max 600zł i mysle o rozmiarze do 3000 ma być to młynek do dragon modrate 2.67m 5-25g jesli ktoś ma chęc poradzic cos ciekawego to z góry dziękuje.ps Pavko(jestem nowym użytkownikiem forum i do końca nie obczaiłem wszytskich opcji za co z góry przepraszam)

Edytowane przez Bolo1290