Bolo1290 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 witam jakie macie opinie na temat kołowrotka shimano technium4000FD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 W prawym górnym rogu jest "wyszukiwarka" sprawdza się doskonalehttp://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 W prawym górnym rogu jest "wyszukiwarka" sprawdza się doskonalehttp://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1 Pokaż mi choć jeden temat o technium fd w wyszukiwarce. Chociaż jeden!!! Ktoś zadał pyt.a już został zjechany. Mr.Pavko, pierw sam sobie zadaj trudu a potem kogoś odeślij. Informuje Cię, że nie ma o nim żadnego tematu. Więc jeśli nie masz nic do powiedzenia o tym młynku, najlepiej zamilcz i nie nabijaj tu durnych wypowiedzi jakich na tym forum w każdym temacie jest bez liku. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Sprawdz czy ma łożysko w rolce prowadzącej żyłke.Jeśli tam ma to pewnie ma tulejkę po przeciwnej stronie korby .Trzeba to od razu wymienić na łożysko, czyli grzebanie na gwarancji.To taki okrojony stradic z mniejszym przełożeniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 raczej to catana lub nexave z dołożonymi łożyskami i ładniej pomalowany!ja jak miałbym kupować techniuma to wolałbym już dołożyć 3stówy i kupić rarenium lub stradika, albo kupić nexave za 200zł bo tyle samo pokręci co technium, ale wybór zależy oczywiście od kupującego a nie doradzającego a poza tym jest dużo więcej lepszych młynków do 550zł niż technium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 raczej to catana lub nexave z dołożonymi łożyskami i ładniej pomalowany!ja jak miałbym kupować techniuma to wolałbym już dołożyć 3stówy i kupić rarenium lub stradika, albo kupić nexave za 200zł bo tyle samo pokręci co technium, ale wybór zależy oczywiście od kupującego a nie doradzającego a poza tym jest dużo więcej lepszych młynków do 550zł niż techniumani catana ani nexave nie mają posuwu szpuli na wormshafcie, technium ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) W rolce brak łożyska . Z prawej strony również. Za to pinion podparty na dwóch. Obecnie zwą to X-shipem. http://fish.shimano-eu.com/media/fishing/shimano/sefh/documents/exploded_views/14TEC4000FD_v1_m56577569830902627.pdf Edytowane 30 Marca 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Ciekawe czy idzie podpasować lożysko zamiast tulejki w rolce. Zastanawia mnie jeszcze tulejka worma z tego schematu nr 6493 - wygląda, że wcisnąłby tam łożysko. Licząc łożycho na zaślepce korby może by się 3 szt. udało dołożyć... No i oporówka rolkowa z prawdziwego zdarzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 ani catana ani nexave nie mają posuwu szpuli na wormshafcie, technium ma.pomimo ze ma wormshafta to nie jest warty 500zł, tak jak pisałem wolałbym rarka lub stradica, zresztą rozbierasz młynki to pewnie wiesz jak technium wygląda w środku, red arc dłużej mi służył niż technium a tańszy o 1/3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 W rolce niestety nie wstawisz. Dużo lepiej Rarenium Ci4+ kupić za około 600-650 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Z prawej strony to można tanio zaradzić ale jak nie ma w rolce to lipa.Ja mam 2500FA już parę lat przy okoniówce i nie narzekam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo1290 Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) Dziękuje za odpowiedzi i porady niestety już Technium leży na półce i czeka na sezon, ale bedzie okazja kupna nowego młynka. Więc srodki na nastepny młynek to max 600zł i mysle o rozmiarze do 3000 ma być to młynek do dragon modrate 2.67m 5-25g jesli ktoś ma chęc poradzic cos ciekawego to z góry dziękuje.ps Pavko(jestem nowym użytkownikiem forum i do końca nie obczaiłem wszytskich opcji za co z góry przepraszam) Edytowane 30 Marca 2015 przez Bolo1290 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi