Wojtek B. Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Cześć! Czy ktoś z Was wędkuje na jeziorze Tałtowisko? Spędzę nad nim 3 dni maja (oczywiście planuję zabrać ze sobą jakiś zestaw/y)- nie wiem na co się nastawiać i gdzie. Do dyspozycji będę miał łódź wiosłową. Nie chcę, żeby z ryb pozostało mi na wyjeździe tylko rypanie... Miłego dnia, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Kiedys legendarne lowisko sandaczowe , sprawdz czy mozna lowic z lodzi w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 - połów z łodzi od 1 lipca- zakaz trollingowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Wiele, wiele lat spędziłem na wakacjach nad Tałtami i Tałtowiskiem. Rybaczyłem też swego czasu. Z łodzi nie powędkujesz w maju. Przypominam o okresie ochronnym sandacza, który trwa do końca maja, a Wojtek jedzie w maju. Z brzegu nie powędkujesz ze spinem więc polecam spławik, nic innego. Na kanałach może jeszcze połowisz, tylko pamiętaj o dosyć wysokiej opłacie dobowej na ten typ łowiska. Wszystko jest dostępne na stronie Gospodarska Rybackiego "Mikołajki". Od dwóch lat bodajże jest inny zarząd i prawdopodobnie ograniczyli do minimum odłowy rybackie lecz jest druga strona medalu ponieważ na czymś trzeba zarabiać. Ciężko podawać szczegóły więc nie będę spekulować. PozdrawiamSalmo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colmic86 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Witam, odświeżam temat, czy ktoś w ostatnim czasie miał okazję wędkować na jeziorze Tałtowisko, wybieram się tam na początku sierpnia i zastanawiam się jak wygląda sprawa z drapieżnikiem, ewentualnie białą rybą. Oczywiście będę dysponował łódką, Będę wdzięczny za wszelkie rady jeżeli chodzi o miejsca gdzie najlepiej szukać ryby oraz przynęt. Pozdrawiam Kamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Wybieram sie nad Taltowisko..Łowił ktos tam karpie z brzegu?Ewentualnie jakies wskazowki na innw rybmi? Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Karpie i liny to lowilo sie na malym jeziorku obok j.Taltowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Karpie i liny to lowilo sie na malym jeziorku obok j.Taltowisko.A znasz nazwe jeziorka? Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Chyba j.Kuchenka w miejscowosci Jura/Jora.Na mapach jest rozna pisownia tej miejscowosci. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Karpie i liny to lowilo sie na malym jeziorku obok j.Taltowisko.Jak z wielkoscia tam karpia? Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 To było ładnych parę lat temu, wolałem łowić sandacze w Taltowisku.Nie nastawialem się na karpie.Jak była gorszą pogoda na jeziorze,to lowilem na spławik na tym małym jeziorku.Trafialo się częściej liny niż karpie,takie do 2kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Trochę pomylilem to jeziorko jest bliżej j.Talty nie Taltowiska,przepraszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi