Skocz do zawartości

Jezioro Tałtowisko- co, gdzie i jak?

Wojtek B.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Czy ktoś z Was wędkuje na jeziorze Tałtowisko?

Spędzę nad nim 3 dni maja (oczywiście planuję zabrać ze sobą jakiś zestaw/y)- nie wiem na co się nastawiać i gdzie.

Do dyspozycji będę miał łódź wiosłową. Nie chcę, żeby z ryb pozostało mi na wyjeździe tylko rypanie... :lol:

Miłego dnia,

Wojtek

Wiele, wiele lat spędziłem na wakacjach nad Tałtami i Tałtowiskiem. Rybaczyłem też swego czasu.

Z łodzi nie powędkujesz w maju. Przypominam o okresie ochronnym sandacza, który trwa do końca maja, a Wojtek jedzie w maju.

Z brzegu nie powędkujesz ze spinem więc polecam spławik, nic innego. Na kanałach może jeszcze połowisz, tylko pamiętaj o dosyć wysokiej opłacie dobowej na ten typ łowiska. Wszystko jest dostępne na stronie Gospodarska Rybackiego "Mikołajki". Od dwóch lat bodajże jest inny zarząd i prawdopodobnie ograniczyli do minimum odłowy rybackie lecz jest druga strona medalu ponieważ na czymś trzeba zarabiać. Ciężko podawać szczegóły więc nie będę spekulować.

Pozdrawiam

Salmo

• Like 1

• 2 lata później...

Witam, 

odświeżam temat, czy ktoś w ostatnim czasie miał okazję wędkować na jeziorze Tałtowisko, wybieram się tam na początku sierpnia i zastanawiam się jak wygląda sprawa z drapieżnikiem, ewentualnie białą rybą. Oczywiście będę dysponował łódką, Będę wdzięczny za wszelkie rady jeżeli chodzi o miejsca gdzie najlepiej szukać ryby oraz przynęt.

Pozdrawiam 

Kamil 

• Like 1

• 3 lata później...