Zanderix Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah. Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani model ? PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sumo Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Posiadam ładowarkę MTM 12-15 polskiej firmy semi elektronic http://www.semi.com.pl/oferta_mtm.html. Zastanawiałem się między nią a Ctekiem 7A. Ostatecznie kupując akumulator ZAP wraz z ładowarką dostałem rabat, wyszła za 365zł czyli trochę taniej od Cteka. Może nie jest tak dobra jak ctek ale powodów do narzekań nie ma. Dobrze wykonana ładuje żele, AMG i kwasiaki. Max prąd 15A. ZAP 100Ah ładuje bez problemu przez noc. Nie jestem elektronikiem więc nie wypowiem się co do spraw technicznych. Wykonanie dobre, przewody raczej solidne. Masa też wskazuje, ze nie dominuje w niej plastik. Dobry kontakt z pomocą techniczną producenta i odpowiadają nawet na "głupie" pytania dotyczące eksploatacji. Mam ja zbyt krótko aby ocenić jak wpłynie na żywotność akumulatora jednak jak na razie nie mam powodów do narzekania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bayrt Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Witam! Proszę o konkretną odpowiedź. Zamierzam kupić akumulator ZAP Marine 100 Ah (głównym silnikiem będzie spalina Honda 2,3, elektryk będzie służył jako pagaj przy spiningowaniu), myślę o ładowarce Ctek mxs 5.0.Pytanko, czy taki zestaw będzie dobry, czy ładowarka doładuje akumulator 100 Ah. Czy celować w ładowarkę z większym amperażem. Dzięki serdeczne i pozdrawiam. Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Bartku, jeżeli nie zależy Ci na czasie ładowania akumulatora, to kupuj. Małe natężenie prądu, to dłuższy czas ładowania. Jest plus małej ładowarki. Dłuższe ładowanie jest korzystne dla "zdrowia" akumulatora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Posiadam ładowarkę MTM 12-15 polskiej firmy semi elektronic http://www.semi.com.pl/oferta_mtm.html. Zastanawiałem się między nią a Ctekiem 7A. Ostatecznie kupując akumulator ZAP wraz z ładowarką dostałem rabat, wyszła za 365zł czyli trochę taniej od Cteka. Może nie jest tak dobra jak ctek ale powodów do narzekań nie ma. Dobrze wykonana ładuje żele, AMG i kwasiaki. Max prąd 15A. ZAP 100Ah ładuje bez problemu przez noc.Nie jestem elektronikiem więc nie wypowiem się co do spraw technicznych. Wykonanie dobre, przewody raczej solidne. Masa też wskazuje, ze nie dominuje w niej plastik. Dobry kontakt z pomocą techniczną producenta i odpowiadają nawet na "głupie" pytania dotyczące eksploatacji. Mam ja zbyt krótko aby ocenić jak wpłynie na żywotność akumulatora jednak jak na razie nie mam powodów do narzekania.Ja kupiłem na wiosnę od nich MDM 12-46. Jestem zadowolony z zakupu, chociaż musiałem przerobić krokodylki na oczkowe końcówki, gdyż przy jednoczesnym ładowaniu dwóch żeli SSB po 120Ah, z krokodylków szedł dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Do kwasiaka to nawet taki prostownik wystarczy.http://allegro.pl/wydajny-prostownik-ladowarka-md13309-12v-24v-12a-i6460574224.htmlŁadowałem podobnym prostownikiem akumulatory kwasowe i problemu nie było, jedynie voltomierz sobie zamontowałem by wiedzieć kiedy akumulator jest pełny, oczywiście trzema sprawdzać przyrządy. Jak chcesz podłączyć i zapomnieć to możesz kupić Schumachera, mam i ładuję 2 spięte 60-ki i daje radę.http://allegro.pl/ladowarka-impulsowa-schumacher-2-6-10a-12v-zel-agm-i5677710674.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bayrt Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Jozi dzięki wielkie - o to mi chodziło.Po zadaniu pytania rozkminiłem tego Schumachera.Jeszcze raz WIELKIE dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Jozi dzięki wielkie - o to mi chodziło.Po zadaniu pytania rozkminiłem tego Schumachera.Jeszcze raz WIELKIE dzięki :) Warto dołożyć do Schumachera bo ma jeszcze odsiarczanie, do kwasiaka się przyda. Jak chcesz dłużej ładować to możesz wrzucić 6A(żółwik) ale 100Ah dajesz (zajączka) i zapiernicza jak naładuje to się wyłącza i później przechodzi w stan podtrzymania.Jak Ci przyjdzie ochota na AGM-a albo żel to będzie jak znalazł. Ja po kwasach zakupiłem 2x60Ah by nie rypać jak na galerach. Edytowane 25 Października 2016 przez Jozi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 norbertkrakow Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Ładowarka HF 12V 7A Ferve F-2507 - proszę o opinie.Jestem ciekaw czy ktoś ja używa, co to jest za wynalazek. Edytowane 25 Października 2016 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 norbertkrakow Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Teraz jak patrzyłem to w chorobę jest ładowarek impulsowych w dobrych cenach, tylko żę 99% z nich to chinole i co tu chłopie wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 to zacznij szukac od 500zl wzyw to bedzie mniej chinoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Ładowarka HF 12V 7A Ferve F-2507 - proszę o opinie.Jestem ciekaw czy ktoś ja używa, co to jest za wynalazek. Po co Ci wynalazek za 4 stówy, jak w tych pieniądzach możesz już kupić ładowarkę Semi Elektronik z Wrocławia. Pełen automat. Może to nie jest design Cteca, ale u mnie sprawdza się już ponad 4 lata. Proszę moda o przeniesie zapytania do tematu "Jaka ładowarka" Edytowane 25 Października 2016 przez woblery z Bielska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rraptor Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Wtrącę swoje trzy grosze i powiem, że kolejny sezon świetnie służy mi prostownik yato 8303. Wystarczający do ładowania mojego aku 100. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Wtrącę swoje trzy grosze i powiem, że kolejny sezon świetnie służy mi prostownik yato 8303. Wystarczający do ładowania mojego aku 100. Bo to jest prostownik z dobrymi opiniami warty zakupu, ale też nie jest tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rraptor Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Owszem, ale w mojej ocenie raczej wydatek na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 damien79 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Ja polecę Ładowarka UltiPower 8A 12V. Używam do aku 100AH już 4 rok i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wgn@22 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Wtrącę swoje trzy grosze i powiem, że kolejny sezon świetnie służy mi prostownik yato 8303. Wystarczający do ładowania mojego aku 100.Jaki akumulator tym yato ładujesz? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymonK Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Panowie, od soboty w lidlu ma być ładowarka za 59zł,http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=73725 Z tego co tu pisząhttp://test.j.pl/61/prostownik-automatyczny-ultimate-speed-lidl-test.htmlma prąd od 0,8A do 3,8A i napięcie ładowania 14,4 lub (14,7V w trybie zimowym). Powinna się nadać do żeli i AGM, szczególnie do małych aku do echosondy, albo jako podtrzymanie napięcia na zimę do większych.Chyba sobie ją sprawie właśnie do echosondy a od biedy jako zapas. Edytowane 27 Października 2016 przez SzymonK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Mam takie dwie w rezerwie. W tej cenie ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 To jest chyba do kwasa a nie do zeli. Zebys tym chinskim wynalazkiem sobie aku nie zalatwil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 To jest również do AGM i żeli. Nie załatwisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymonK Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 To jest chyba do kwasa a nie do zeli. Zebys tym chinskim wynalazkiem sobie aku nie zalatwil. O tym decyduje napięcie końcowe, 14,4-14,7V jest ok dla żeli i agm, do kwasa może być wyższe (15-15,6V). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 g_kamyk Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Zawężając wybór do Shumachera SCI 10 i Yato 8303. Który wybrać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bayrt Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Szumiego Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 8303 mocniejsza. Shumacher ma odsiarczanie. Czasem potrzebuje szybko naładować 115Ah i wtedy potrzebuje 15A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robisum1 Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Panowie, od soboty w lidlu ma być ładowarka za 59zł,http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=73725 Z tego co tu pisząhttp://test.j.pl/61/prostownik-automatyczny-ultimate-speed-lidl-test.htmlma prąd od 0,8A do 3,8A i napięcie ładowania 14,4 lub (14,7V w trybie zimowym). Powinna się nadać do żeli i AGM, szczególnie do małych aku do echosondy, albo jako podtrzymanie napięcia na zimę do większych.Chyba sobie ją sprawie właśnie do echosondy a od biedy jako zapas.U mnie po 2 latach i 7 miesiącach padła ,a gwarancji jest 3 lata -)) i na gwarancji dali mi nowa ,polecam tanie i praktyczne urzadzonko ,ja używam do agm 120ah ,motocyklowego w zime i czasami podładowuje wszystkie aku w moich autach ,kupie jeszcze jeden i podłącze na zimę do agm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zanderix
Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah.
Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani
model ?
PZDR
Zanderix
Top użytkownicy dla tego pytania
83
64
56
42
Popularne dni
25 Lip
20
10 Cze
19
1 Lip
18
26 Lip
16
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 83 odpowiedzi
siarq 64 odpowiedzi
Kadet 56 odpowiedzi
Pietruk 42 odpowiedzi
Popularne dni
25 Lip 2017
20 odpowiedzi
10 Cze 2016
19 odpowiedzi
1 Lip 2016
18 odpowiedzi
26 Lip 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
Voldemort
Sprawa załatwiona - dla zainteresowanych (też mających problem z buczeniem wentylatorka w ładowarce Schumacher) Ładowarkę można bez problemu rozkręcić, bez jakichkolwiek oznak ingerencji w urządzenie
BOB1
I ładowarka już u mnie! Co tu dużo gadać, Wielkie Brawa dla firmy Sonar.pl! Od zamówienia do dostarczenia na wioskę bez numeracji większości domów, potrzebowali 22 godziny!!! Teraz "dobijam" aku i za
Kadet
Szmery, bajery i tyle. Dajcie sobie spokój z automatami. Nie zrobią gęstości elektrolitu. Zasilacz laboratoryjny, wspomniany Kulon, czy nawet stary poczciwy stefpol zrobi robotę.
Opublikowane grafiki
914 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi