Zanderix Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah. Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani model ? PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Też bym obstawiał Schumachera , choćby na tradycje producenta , którymi się chwalą . Zresztą od tygodnia stałem się szczęśliwym ( mam nadzieję ) posiadaczem najnowszej nowości , czyli Schumacher SPI 15A 12V . Myślę , że lepiej dołożyć do tej 15A - w końcu nie raz zdarza się , że potrzebujemy wypłynąć następnego dnia rano po dniówce na wodzie , a nie zakończony proces ładowania może nam to skutecznie uniemożliwić . Poprzednio miałem ( mam ) Stef-Pol EST-514 . Po zmianie baterii na topowy model AGM uznałem , po sugestiach Andrzeja zresztą , że trzeba wymienić żródło ładowania również . Fajny sprzęt o dobrych parametrach . Czujnik temperatury dopasowuje proces ładowania do zewnętrznych warunków termicznych . Przynajmniej tak się chwalą . Po podłączeniu na wyświetlaczu możemy zobaczyć stan rozładowania baterii w %. Podoba mi się . Edytowane 27 Października 2016 przez malinabar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 @makinabar - pytanko gdzie kupiłeś Schumacher SPI 15A ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 U niesławnego Wodza - czyli w mc-sklep . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 g_kamyk Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 OK, dzięki !Zamówiłem Yato 8303 ze względu na większy prąd ładowania który pewnie się przyda.Zobaczymy jak się będzie spisywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Elton Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Yato to chinol i to go wcale nie musi dyskwalifikować, a co powiecie o ładowarce firmy Volt 20A? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mathew.stepnicki Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Wysłane z mojego K10000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Posiadam ładowarkę automatyczna Schulze isl 6-330d Ładuje każdy rodzaj akumulatorów oprócz Li-poli napięcie do 24 V , 0,1 do 5,5 A pracuje z zasilaczem Mikrosoftu 12 V - 16,5 A .Szukam instrukcji obsługi po polsku tej ładowarki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 g_kamyk Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Dostałem tego Yato 8303.Ogólnie jest bardzo dobrze... wykonanie ładne, wszystko się trzyma kupy. Sprawdzałem ładuje. Jedyne co można się doczepić to głośny wentylator i trochę marnej jakości kabel z krokodylkami. Wymienię jak się skończy gwarancja. Polecam, jest ok ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymonK Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 ... i trochę marnej jakości kabel z krokodylkami. Wymienię jak się skończy gwarancja. To nie za bardzo ma sens, to nie są kable rozruchowe a przy lepszych wcale nie będzie szybciej ładowała, bo na tych też osiąga nastawiony prąd i się nie grzeją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 g_kamyk Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Bardziej się obawiam ze się z czasem urwą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marecki1983 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Witam. Ładuję swój aku 100Ah od 3 lat ładowarką Yato 8301 http://allegro.pl/yato-prostownik-elektroniczny-6v-12v-8a-200ah-8301-i6675249925.html. Od samego początku ładowała mi maksymalnie do 13.4V. Zastanawiam się nad zmianą,tylko po przeczytaniu większości materiału "zgłupłem":) Myślę kupić coś z tych dwóch, do 300 zł. Pierwsza to Ctek MXS 5.0 http://allegro.pl/prostownik-ladowarka-ctek-mxs-5-0-gratis-wwa-24h-i6187777365.html, druga to Schumacher 2/6/10A http://allegro.pl/ladowarka-impulsowa-schumacher-2-6-10a-12v-zel-agm-i5677710674.html. Ctek ma wiele pochlebnych opinii,o Schumacherze nie ma za wiele info. Za tym drugim przemawia większe natężenie prądu, oraz cena, Ctek to już "legenda" tylko że te 5A... Jak to się faktycznie ma do dobierania prostownika do baterii 1/10? Zależy mi na tym aby maksymalnie przedłużyć żywot baterii. Co będzie lepszym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Schumacher to tez legenda amerykańskiego rynku. Napewno na + przemawia większy prąd ładowania. Tym bardziej jeśli z dnia na dzień będziesz pływał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Polecam ta ładowarkę:http://www.sonarsklep.pl/inteligentna-ladowarka-do-akumulatorow-zelowych-i-agm-r10-10a-12v-p-150.html używam takiej od 6-ciu lat.. Ładuję nią "żelówki 2x60Ah "kwasiaki" samochodowe, może służyć jako zasilacz do pompki elektrycznej, lodówki turystycznej . Polski producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marecki1983 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 To może tak. Który z dwóch przeze mnie proponowanych "zajmie" się lepiej akumulatorem? Pomijając póki co, komfort szybszego naładowanie przez Schumachera. Z czego w takim razie, wynika dość wysoka cena Cetek'a w porównaniu z innymi impulsowymi ładowarkami które mają teoretycznie podobne funkcje. Choćby z w/w Schumacherem? @piernik dzięki za propozycję,ale zawęziłem wybór tylko do tych dwóch,bo inaczej jak zacznę rozmyślać nad jeszcze innymi, to ostatecznie nic nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Mam tego Cteka 5. Jest to mój drugi Ctek, poprzedni miał 7 i działał dzielnie 5 lat, po czym go sprzedałem w nienagannym stanie. Nie wiem nic o Schumacherze, także nie porównam. Ale Ctek ma dwie miłe dla mnie cechy, które możesz chcieć wziąć pod uwagę: gwarancję na 5 lat i tą najważniejszą dla mnie - po ostatnim wyjeździe jesienią, podpinam aku w piwnicy i zaglądam do niego dopiero pod koniec kwietnia. I wiem, że będzie ok Poprzednia Optima po 5 latach była w bardzo przyzwoitym stanie po takim traktowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Witam. Ładuję swój aku 100Ah od 3 lat ładowarką Yato 8301 http://allegro.pl/yato-prostownik-elektroniczny-6v-12v-8a-200ah-8301-i6675249925.html. Od samego początku ładowała mi maksymalnie do 13.4V. Zastanawiam się nad zmianą,tylko po przeczytaniu większości materiału "zgłupłem":) Myślę kupić coś z tych dwóch, do 300 zł. Pierwsza to Ctek MXS 5.0 http://allegro.pl/prostownik-ladowarka-ctek-mxs-5-0-gratis-wwa-24h-i6187777365.html, druga to Schumacher 2/6/10A http://allegro.pl/ladowarka-impulsowa-schumacher-2-6-10a-12v-zel-agm-i5677710674.html. Ctek ma wiele pochlebnych opinii,o Schumacherze nie ma za wiele info. Za tym drugim przemawia większe natężenie prądu, oraz cena, Ctek to już "legenda" tylko że te 5A... Jak to się faktycznie ma do dobierania prostownika do baterii 1/10? Zależy mi na tym aby maksymalnie przedłużyć żywot baterii. Co będzie lepszym wyborem? Kolego chyba wszystko w porządku z Yato.Yato ładuje prawie do 15 Volt a następnie przechodzi w stan napięcia spoczynkowego właśnie około 13 volt z hakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marecki1983 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Kolego chyba wszystko w porządku z Yato.Yato ładuje prawie do 15 Volt a następnie przechodzi w stan napięcia spoczynkowego właśnie około 13 volt z hakiem.Rozmawiałem dziś z Panem co sprzedaje ładowarki Schumachera,i powiedział mi że 13.3 po naładowaniu jest jak najbardziej prawidłowa. Jako że już nastawiłem się na kupno dodatkowej ładowarki zdecyduję się raczej na Schumachera dlatego że: - większy prąd ładowania (zapasu mocy nigdy za wiele;))-tak jak Ctek,można go podłączyć na całą zimę w stan czuwania- cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Yato 8303 ma 15 A i nie ma tylko odsiarczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Tak tylko jeśli podłączasz zwyklego kwasa na cala zimę to trzeba pilnować elektrolitu. Aby go nie wysuszyc. Jeśli zel/agm to bez problemu Edytowane 12 Stycznia 2017 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek88 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 WitamZamierzam na stałe zamontować na łodzi aku AGM 230Ah.Czy Ctek MXS10 będzie odpowiedni do ładowania tego akumulatora.Da rade np w ciągu nocy go naładować?Czy kupić jakiś mocniejszy model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zależy jak bardzo zmęczyć aku i jak szybko będziesz chciał wypłynąć. Dla takiej pojemności to bym brał coś około 20 w tedy masz pewne ze za 10h lecisz zas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 WitamZamierzam na stałe zamontować na łodzi aku AGM 230Ah.Czy Ctek MXS10 będzie odpowiedni do ładowania tego akumulatora.Da rade np w ciągu nocy go naładować?Czy kupić jakiś mocniejszy model?15 albo 20A potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiek88 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Czyli np.Schumacher SCI 20A będzie ok?W sumie czasem na pewno rozładuje go dość mocno chciałbym aby przez 10h można go było naładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 dokladnie ja bym ponizej 15 A nie schodzi najlepiej 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Elton Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Kupiłem dwa Schumachery SCI, owszem, można pozostawić na długi czas, ale sprzedający poinformował mnie, że w razie awarii zasilania sam nie "wstanie" i nie będzie kontynuował ładowania. Nowa seria SPI już tak ma. Poza tym bez zastrzeżeń co do jakości czy to klem, czy przewodów. Po odsiarczeniu, rozładowaniu i ponownym naładowaniu ożyła mi mała kwasowa Centra. Co prawda nie wiem o ile, lecz białe dotychczasowo "magic eye" ochoczo zabłysnęło na zielono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zanderix
Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah.
Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani
model ?
PZDR
Zanderix
Top użytkownicy dla tego pytania
83
64
56
42
Popularne dni
25 Lip
20
10 Cze
19
1 Lip
18
26 Lip
16
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 83 odpowiedzi
siarq 64 odpowiedzi
Kadet 56 odpowiedzi
Pietruk 42 odpowiedzi
Popularne dni
25 Lip 2017
20 odpowiedzi
10 Cze 2016
19 odpowiedzi
1 Lip 2016
18 odpowiedzi
26 Lip 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
Voldemort
Sprawa załatwiona - dla zainteresowanych (też mających problem z buczeniem wentylatorka w ładowarce Schumacher) Ładowarkę można bez problemu rozkręcić, bez jakichkolwiek oznak ingerencji w urządzenie
BOB1
I ładowarka już u mnie! Co tu dużo gadać, Wielkie Brawa dla firmy Sonar.pl! Od zamówienia do dostarczenia na wioskę bez numeracji większości domów, potrzebowali 22 godziny!!! Teraz "dobijam" aku i za
Kadet
Szmery, bajery i tyle. Dajcie sobie spokój z automatami. Nie zrobią gęstości elektrolitu. Zasilacz laboratoryjny, wspomniany Kulon, czy nawet stary poczciwy stefpol zrobi robotę.
Opublikowane grafiki
914 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi