Zanderix Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah. Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani model ? PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Cienki jestem w tych tematach elektrycznych ... wolę coś tam wymalować bo na tym raczej się znam. Dla tego pytam i słucham i myślę (a graniczy to z pewnością), że Marcin ( @Wuran) ma rację.Natomiast co do ładowania 2x9V ładowarką z Lidla do echa mam bardzo dobre wyniki. Faktem jest, że to mój sprytny syn połączył mi te dwa akumulatory. Pomiary po ładowaniu wskazywały, że mają identyczne poziomy naładowania (mówię o echu Garmin 7DV) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Cienki jestem w tych tematach elektrycznych ... wolę coś tam wymalować bo na tym raczej się znam. Dla tego pytam i słucham i myślę (a graniczy to z pewnością), że Marcin ( @Wuran) ma rację.Natomiast co do ładowania 2x9V ładowarką z Lidla do echa mam bardzo dobre wyniki. Faktem jest, że to mój sprytny syn połączył mi te dwa akumulatory. Pomiary po ładowaniu wskazywały, że mają identyczne poziomy naładowania (mówię o echu Garmin 7DV)Przede wszystkim nie zawracaj sobie głowy diodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 ...diodami w silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 ...diodami w silniku?Tymi na czapce bo pokazują bzdury. Tani voltomierz i do przodu. Mierz pod obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 (edytowane) "Jeśli kasa nie jest problemem to 15A - choć kosztuje prawie 100 zł drożej" według mnie, lepiej tą stówę wydać na przynęty.Schumacher 10A ładuje moją Żelówkę 100Ah przez nockę bez problemu. A 15A to nie jest zalecane 1/10 prądu ładowania, 15A faktycznie naładuje aku szybciej ale .... na żywotności pewno akumulator ucierpi. Ale kto bogatemu zabroni Robert, tu masz rozwiązanie problemu, Schumacher 10A wystarczy spokojnie do takiego akumulatora. Ja mam 2x60Ah czyli w sumie 120Ah i 10-ka spokojnie daje radę.15-ka ma opcje ładowania 2A 10A 15A .Generalnie ładujesz prądem 1/10 pojemności akumulatora, natomiast 15A dla tego akumulatora nie jest zalecane bo przekracza 1/10.Bierz 10A, tańsza i spokojnie wystarcza do akumulatorów ok 120Ah, chyba że planujesz większy akumulator to 15-ka.Jest jeszcze 12A i byłby też niezłym rozwiązaniem, ładowanie prądem 12A, kwasiaka to nie zabije, bo mniej wrażliwy jak żel, AGM też jest twardy. Edytowane 26 Lipca 2017 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Dzięki Wszystkim.Trochę mi się poukładało Mój aku to Varta AGM 105Ah ( większego nie przewiduję bo już ten wygina mnie na drugą stronę )Już nawiązałem kontakt ze sklepem więc pozostaje decyzja 10 czy 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Zamówiłem Schumacher 12A ... mam nadzieję że odbiorę w tym tygodniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Robert, jeśli faktycznie ładowarka z Lidla ma tylko 3,8A to nie da rady porządnie naładować tego akumulatora. Przy tym natężeniu to ponad 20h ładowania zaś wskaźnik na silniku faktycznie może nie być miarodajny dokładnie tyle ma , żeby miała te 6A i wiecej to odpowiednio drożej kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Zamówiłem Schumacher 12A ... mam nadzieję że odbiorę w tym tygodniu Tak się zastanawiam po co wam takie potwory , już 8A to jest bardzo dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Bo ja to lubię takie potwory z przerostem mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Tak, i 0,5A może bez niczego zabić. Spróbuj taka 8A naładować z dnia ma dzień 2x100ah no chyba że używasz 1aku i jedziesz raz na tydzień. To wystarczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Dwa razy 100 to nie , ale raz 100Ah bez problemu wszak całych 100Ah mi nie odda do rozładowania na 10,5V . Przy deep cycle będzie to 70Ah max czyli 10h ładowania z zapasem ładowarka 8A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 A poważnie. Jak nie będzie mi się śpieszyło to będę ładował 8A (bo jest taka możliwość) ale jak przerwa między wypłynięciami będzie krótka to mam możliwość szybkiego ładowania 12A.Kieruję się konsultacjami z Marcinem bo odnoszę wrażenie, że wie co mówi (dzięki Marcinie za cierpliwość w wyjaśnianiu moich wątpliwości) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) I ładowarka już u mnie! Co tu dużo gadać, Wielkie Brawa dla firmy Sonar.pl! Od zamówienia do dostarczenia na wioskę bez numeracji większości domów, potrzebowali 22 godziny!!! Teraz "dobijam" aku i za godzinkę na okonie (do pełni szczęścia brakuje tylko aby wentylator był bezgłośny )Marcinie ... browar przy najbliższej okazji Edytowane 27 Lipca 2017 przez BOB1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koczis Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Wielkie Brawa dla firmy Sonar.pl! Od zamówienia do dostarczenia na wioskę bez numeracji większości domów, potrzebowali 22 godziny!!! chyba raczej sonarsklep.pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 ...diodami w silniku?jak z nowa ładowarką, silnik po naładowaniu akumulatora pokazuje 4 diody? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 chyba raczej sonarsklep.pl ...oczywiście jak z nowa ładowarką, silnik po naładowaniu akumulatora pokazuje 4 diody?...ma się rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 taka ciekawostka http://www.biedronka.pl/pl/product,id,59624,name,prostownik-do-akumulatorow-z-mikroprocesorem-4-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 taka ciekawostka http://www.biedronka.pl/pl/product,id,59624,name,prostownik-do-akumulatorow-z-mikroprocesorem-4-aBierz i sprawdzaj .Potem pochwal się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Jeśli to jest rzeczywiste 4A to cena dobra. Te z Lidla miały koło 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 n15 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 To chyba klepie ten sam Chińczyk. Moja z Lidla ma 3,8 A. Przynajmniej w teorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Bierz i sprawdzaj .Potem pochwal się.szkoda mi ryzykowac 50 zł ... posłucham sie madrzejszych i kupie ceteka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Panowie do jakiego napięcia ładuja wam ładowarki Ctek i Shumacher akumulatory żelowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Ctek chyba do 14,7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Chodzi mo o taka realna wartosc zmierzona po jakims czasie od ladowania na dobrym akumulatorze, pytam bo moja ladowarka niedoladowywuje mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zanderix
Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah.
Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani
model ?
PZDR
Zanderix
Top użytkownicy dla tego pytania
83
64
56
42
Popularne dni
25 Lip
20
10 Cze
19
1 Lip
18
26 Lip
16
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 83 odpowiedzi
siarq 64 odpowiedzi
Kadet 56 odpowiedzi
Pietruk 42 odpowiedzi
Popularne dni
25 Lip 2017
20 odpowiedzi
10 Cze 2016
19 odpowiedzi
1 Lip 2016
18 odpowiedzi
26 Lip 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
Voldemort
Sprawa załatwiona - dla zainteresowanych (też mających problem z buczeniem wentylatorka w ładowarce Schumacher) Ładowarkę można bez problemu rozkręcić, bez jakichkolwiek oznak ingerencji w urządzenie
BOB1
I ładowarka już u mnie! Co tu dużo gadać, Wielkie Brawa dla firmy Sonar.pl! Od zamówienia do dostarczenia na wioskę bez numeracji większości domów, potrzebowali 22 godziny!!! Teraz "dobijam" aku i za
Kadet
Szmery, bajery i tyle. Dajcie sobie spokój z automatami. Nie zrobią gęstości elektrolitu. Zasilacz laboratoryjny, wspomniany Kulon, czy nawet stary poczciwy stefpol zrobi robotę.
Opublikowane grafiki
914 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi