Zanderix Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah. Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani model ? PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Wystarczy kapka oleju na ośkę wentylatorka i po kłopocie ale trzeba rozkręcić ładowarkę. Tak myślałem, że taka operacja załatwi problem, ale niestety załatwi też gwarancję na sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Tak myślałem, że taka operacja załatwi problem, ale niestety załatwi też gwarancję na sprzęt Czyli to zależy jak sprzęt się uda? U mnie od początku żadnych niepokojących objawów nie zauważyłem.Oby tak dalej.Czyli jak wentylator zacznie śpiewać to trzeba ośkę posmarować. Edytowane 31 Marca 2018 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kufelek77 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 witamprzymierzam się do kupna aku żelowego Koyosonic NPG-120 AH.posiadam ładowarkę bosch c3 pytanko takie: czy ta ładowarka nadaje się do tego akumulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 A co masz napisane w instrukcji ladowarki ? obsluguje takie aku czy nie? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 A co masz napisane w instrukcji ladowarki ? obsluguje takie aku czy nie? ...Można ładować żelowe i AGM ale ma prąd 0,8 - 3,8 A czyli szału nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kufelek77 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 czyli szykuje się zakup nowej kupię EST-514dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 czyli szykuje się zakup nowej kupię EST-514dzięki za odpowiedzKup Schumachera 10-15A. Ja ładuję Schumacherem 10A 120Ah ( 2x60Ah) i daje radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 czyli szykuje się zakup nowej kupię EST-514dzięki za odpowiedzEST nie kupuj. Z tanich Yato 15A albo Schumacher 10 A. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Ja też optuje za schumacherem 10-15 A. Na jesień stanąłem przed podobnym dylematem czy yato czy szumi . ps . u mnie wiatrak SZUMI w miarę cicho .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kufelek77 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 dzięki za pomoc poszukam schumachera 10-15apotrzebuje jeszcze pomocy w kwestii akumulatora koyosonic-NPC deep-cycle 120AH czy koyosonic -NPG 120AH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Pewnie taniej jak u Wodza Schumachera nie znajdziesz- chyba 160zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Ja też optuje za schumacherem 10-15 A. Na jesień stanąłem przed podobnym dylematem czy yato czy szumi . ps . u mnie wiatrak SZUMI w miarę cicho .... Farciarz , ja podjąłem decyzję - pal licho z gwarancją, wentylatorek dostanie kroplę oleju.Nie mam cierpliwości, i ten dźwięk doprowadza mnie do szału.A jak pomyślę, że będę ładował w wakacje aku, na polu namiotowym i wszyscy dookoła będą mnie wytykać palcami , ba skrzykną się na lincz za to że nie mogą spokojnie się wyspać .... jednak wolę stracić gwarancję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ROBERTO70 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Ja mam EST -516M - cena ok 300zl .Ładowalem kilkanaście razy i wszystko ok ładowałem Toyamę EV100ah i KM Battery AGM 120ah . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Szkoda, że nie ma limitera na 14,7 V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Taka ciekawostka - rozwiązanie ładowania na jachcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 ...umie się bawić...ciekaw czy to kwasy , czy litowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Po analizie wyglądu ładowarki mi wyszło że to ta:http://www.dobreakumulatory.com.pl/prostowniki-i-ladowarki/548-ladowarka-ctek-lithium-xs.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Czas zakupić nowy akumulator do echa i tym razem chciałbym aby był to żel. Mam ładowarkę Ctek Mxs 5.0 nada się do żelu?Instrukcję gdzieś mi szlag trafił a w necie w karcie urządzenia o żelu nie ma słowa a w instrukcji jest. Wdzięczny będę bo niebawem sezon się otworzy a ja bez akumulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Czas zakupić nowy akumulator do echa i tym razem chciałbym aby był to żel. Mam ładowarkę Ctek Mxs 5.0 nada się do żelu?Instrukcję gdzieś mi szlag trafił a w necie w karcie urządzenia o żelu nie ma słowa a w instrukcji jest. Wdzięczny będę bo niebawem sezon się otworzy a ja bez akumulatora Ctek obsługuje także Taka ciekawostka - rozwiązanie ładowania na jachcie. 558455024_5_1000x700_lodz-jacht-kabinowy-escapade-600-z-silnikiem-elektrycznym-torqeedo-warminsko-mazurskie.jpgBezsens tego zestawu polega na tym, że CTek ma w dole obudowy czujnik temperatury i bierze ją pod uwagę jako jeden z parametrów przy ładowaniu.Mariusz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Farciarz , ja podjąłem decyzję - pal licho z gwarancją, wentylatorek dostanie kroplę oleju.Nie mam cierpliwości, i ten dźwięk doprowadza mnie do szału.A jak pomyślę, że będę ładował w wakacje aku, na polu namiotowym i wszyscy dookoła będą mnie wytykać palcami , ba skrzykną się na lincz za to że nie mogą spokojnie się wyspać .... jednak wolę stracić gwarancję!Sprawa załatwiona - dla zainteresowanych (też mających problem z buczeniem wentylatorka w ładowarce Schumacher)Ładowarkę można bez problemu rozkręcić, bez jakichkolwiek oznak ingerencji w urządzenie, na wentylatorku delikatnie podważamy naklejkę z opisem, kropla oleju i wentylatorek kręci bez najmniejszego odgłosu. Po całej ingerencji nie ma śladu - a jest bezcenna cisza 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Jacek muszę cię zmartwić, błoga cisza nie trwa zbyt długo ale i tak jest o niebo lepiej jak w ori. Zrobiłem ten zabieg ponad rok temu. Może to kwestia użytego oleju, ja kropliłem wazelinowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 U mnie na razie cisza - ale dopiero były dwa ładowania - czas pokaże.Ja kropię dosłownie wszystko od wielu lat (łącznie z kołowrotkami - rolka,oś) Lotosem Semisyntetic i .... nie narzekam jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Polecam olejek z teflonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Ja mam EST -516M - cena ok 300zl .Ładowalem kilkanaście razy i wszystko ok ładowałem Toyamę EV100ah i KM Battery AGM 120ah . EST.jpgA mi wczoraj wysiadł amperomierz ale koszt nowego 15 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 WitamMam zamiar kupić nową ładowarkę do akumulatora żelowego. Zastanawiam się nad Schumacher SPI 10 A. Czy może lepiej kupić jego poprzednika SCI 10 A. Ktoś miał może okazję porównać te dwa produkty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zanderix
Szukam ładowarki do akumulatora żelowego 110Ah.
Czy któryś z kolegów może polecić konkretny, sprawdzony i tani
model ?
PZDR
Zanderix
Top użytkownicy dla tego pytania
83
64
56
42
Popularne dni
25 Lip
20
10 Cze
19
1 Lip
18
26 Lip
16
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 83 odpowiedzi
siarq 64 odpowiedzi
Kadet 56 odpowiedzi
Pietruk 42 odpowiedzi
Popularne dni
25 Lip 2017
20 odpowiedzi
10 Cze 2016
19 odpowiedzi
1 Lip 2016
18 odpowiedzi
26 Lip 2016
16 odpowiedzi
Popularne posty
Voldemort
Sprawa załatwiona - dla zainteresowanych (też mających problem z buczeniem wentylatorka w ładowarce Schumacher) Ładowarkę można bez problemu rozkręcić, bez jakichkolwiek oznak ingerencji w urządzenie
BOB1
I ładowarka już u mnie! Co tu dużo gadać, Wielkie Brawa dla firmy Sonar.pl! Od zamówienia do dostarczenia na wioskę bez numeracji większości domów, potrzebowali 22 godziny!!! Teraz "dobijam" aku i za
Kadet
Szmery, bajery i tyle. Dajcie sobie spokój z automatami. Nie zrobią gęstości elektrolitu. Zasilacz laboratoryjny, wspomniany Kulon, czy nawet stary poczciwy stefpol zrobi robotę.
Opublikowane grafiki
914 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi